Noțiune de căutare

Consiliul de Supraveghere își ia rămas bun Director tehnologic prof. Dr.-Ing. Peter Gutzmer urmează să se pensioneze

Pressrelease Stage Image
Prof. Dr. Ing. Peter Gutzmer se desparte de companie și se pensionează, după 18 ani de serviciu.

01.10.2019 | Brasov

  • Consiliul de Supraveghere Schaeffler și-a luat rămas bun, la pensionarea CTO-ului şi Vice-CEO-ului Prof. Dr.-Ing. Peter Gutzmer
  • Numirea internă a lui Uwe Wagner în consiliul de administrație ca nou CTO, Chief Technology Officer
  • Georg F. W. Schaeffler: „Profesorul Gutzmer a adus o contribuție de durată la Schaeffler.”

În cadrul ședinței din data de 1 octombrie 2019, Consiliul de Supraveghere al Grupului Schaeffler și-a luat rămas bun de la directorul tehnologic, șef și director general adjunct prof. Dr.-Ing. Peter Gutzmer (65 de ani), care se retrage după 18 ani de serviciu în folosul companiei. „Profesorul Gutzmer este un om cu o capacitate inovatoare considerabilă, care a adus o contribuție durabilă organizației noastre. În numele Consiliului de Supraveghere și al întregii familii Schaeffler, aș dori să-i mulțumesc pentru pasiunea, angajamentul și dăruirea sa. Îi dorim tot ce este mai bun pentru viitor”, a declarat acționarul familiei și președintele Consiliului de Supraveghere Georg F. W. Schaeffler.

Klaus Rosenfeld, CEO al Grupului Schaeffler, a adăugat: „În timpul mandatului său, profesorul Gutzmer a extins și dezvoltat constant portofoliul de tehnologie Schaeffler, folosind noi concepte de mobilitate, punând bazele pentru înființarea activității noastre de mobilitate electrică și inițierea de noi parteneriate. Sub conducerea sa, a fost creat IT-ul la nivelul întregii companii pentru viitor si a fost creat un departament pentru digitalizare. Exercitând o mare perspectivă și viziune, el a adus o contribuție decisivă la alinierea cu succes a Grupului Schaeffler la provocările viitorului. ”Profesorul Gutzmer va continua, pentru o perioadă de timp, să sprijine compania cu o capacitate de consultanță.”

Cariera alături de Schaeffler a început în 2001
Prof. Dr. Ing. Peter Gutzmer poate privi în urmă spre o carieră distinsă. A absolvit cu o diplomă de licentă îninginerie mecanică la Universitatea din Stuttgart înainte de a obține un doctorat în tehnologia motoarelor cu ardere internă. După șase ani de cercetare, urmați de 17 ani în diverse funcții de conducere și management de proiect la Porsche, prof. Dr. Ing. Peter Gutzmer s-a alăturat companiei Schaeffler în 2001, unde a fost numit în Consiliul de Administrație cu responsabilitatea dezvoltării tehnice a produselor.

Din 2002 până în 2006 a ocupat și funcția de președinte al consiliului de administrație al LuK, o companie Schaeffler cu sediul în Bühl, care de atunci a fost redenumită Schaeffler Automotive Buehl GmbH & Co. KG. După aceasta, din 2006 până în 2009, a ocupat funcția de director general adjunct al diviziei Autovehicule Schaeffler. Din 2009 până în 2011 a preluat din nou responsabilități în calitate de conducător al unității de business Engine Systems din divizia Powertrain a Grupului Continental. El a restructurat unitatea și a inițiat diverse proiecte strategice comune între Schaeffler și Continental.

În 2011, când Schaeffler și-a schimbat denumirea legală în Grupul Schaeffler, a fost numit director de cercetare și dezvoltare. În iunie 2014, prof. Dr. Ing. Peter Gutzmer a fost numit director tehnic șef și director general adjunct al Grupului Schaeffler.

Uwe Wagner a fost numit în funcția de director tehnic

În cadrul reuniunii din data de 1 octombrie 2019, Consiliul de Supraveghere al Grupului Schaeffler l-a numit pe Uwe Wagner (54 de ani), în prezent șef de cercetare și dezvoltare, Automotive OEM și industrie, ca succesor al profesorului Gutzmer în cadrul consiliului de administrație pentru un mandat de trei ani, începând cu 1 octombrie 2019. Domnul Wagner va ocupa funcția de CTO.

„Suntem încântați că am reușit să ocupăm din nou o poziție-cheie din cadrul Grupului Schaeffler cu un jucător de top din cadrul propriei organizații. Uwe Wagner a demonstrat, cel mai recent în rolul său de șef de cercetare și dezvoltare, cum inovația și eficiența pot merge mână în mână. În numele întregului Consiliu de Supraveghere, aș dori să-i urez domnului Wagner succes în noul și provocatorul său rol”, a declarat Georg F. W. Schaeffler, președinte al Consiliului de Supraveghere al Grupului Schaeffler.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare