Noțiune de căutare

Alternative sustenabile a sistemelor de propulsie Schaeffler dezvoltă și produce componente cheie pentru pile de combustie

Pressrelease Stage Image
Plăcile bipolare stivuite formează miezul sistemului de pile de combustie.

15.10.2019 | Brasov

  • Plăcile bipolare stivuite, formează miezul pilei de combustie
  • Tehnologia materialelor, tehnologii de deformare plastică și tehnologia suprafețelor în perfecțiune
  • Pila de combustie aduce contribuții importante la modelarea mobilității sustenabile
  • Schaeffler își prezintă viziunea asupra mobilității viitorului condusă de inovație la Salonul Auto de la Tokyo (Hala de Sud 3, 4, Stand S3203)

Disponibilitatea neregulată a energiilor regenerabile necesită noi tehnologii de transportare și stocare a energiei electrice. Acesta este singurul mod de a asigura mobilitatea sustenabil pentru mâine. Alternativele precum hidrogenul, care este disponibil în cantități aproape nelimitate pe pământ, devin din ce în ce mai importante aici. Schaeffler a recunoscut potențialul enorm al tehnologiei hidrogenului ca purtător de energie al viitorului și a dezvoltat componente cheie pentru pilele de combustie și stivele de pile de combustie, așa-numitele plăci metalice bipolare. Compania își folosește expertiza de bază tradițională în tehnologia materialelor, tehnologiile de deformare plastică și tehnologia de suprafață în aceste activități de dezvoltare. Principalul punct forte al hidrogenului este faptul că este puternic diversificat în sectoarele industriale și automotive și, astfel, este implicat în fiecare punct al lanțului energetic, de la generarea de energie până la utilizarea sa în vehicule. „Vrem să modelăm o mobilitate sustenabilă, individuală și fără aport de CO2 față de întregul lanț energetic”, spune Uwe Wagner, Chief Technology Officer la Schaeffler. „Problema emisiilor globale de CO2 nu poate fi rezolvată doar cu vehicule care funcționează cu baterii. În special, vehiculele de mare tonaj, vor necesita sisteme alternative de stocare a energiei, iar hidrogenul în combinație cu pilele de combustibil oferă oportunități excepționale. Sistemele de stocare hibride, mai exact combinația unei baterii și a hidrogenului, sunt de asemenea o soluție atractivă pentru obținerea unei autonomii prelungite pentru mașinile de pasageri.

Pila de combustie este cheia mobilității sustenabile

Schaeffler se concentrează pe lanțul de valoare adăugată al componentelor cheie pentru pila de combustie de ceva vreme și își folosește expertiza de bază tradițională aici. Plăcile bipolare sunt produse prin modelare și acoperire precisă într-un strat subțire, care odată stivuite formează miezul sistemului de pile de combustie. Stivele de pile de combustie sunt convertoare de energie, care permit H2 să reacționeze cu O2 astfel încât să formeze apă. Electricitatea generată în timpul acestui proces poate fi utilizată pentru a alimenta motorul electric al vehiculului. Portofoliul Schaeffler pentru sisteme optimizate de pile de combustie este extins prin domenii suplimentare de expertiză, cum ar fi sistemele electronice de control, rulmenți speciali de alunecare ce rulează fără contact între inele, module inteligente de management termic sau componente pentru recircularea pasivă a hidrogenului.

Schaeffler la Salonul Auto de la Tokyo

Sub motto-ul „Realizând mobilitatea sustenabilă și autonomă”, Schaeffler își va prezenta public abordările holistice pentru viitoarele lanțuri de energie durabile și soluții de mobilitate fără aport de CO2, inclusiv expertiza sa în pile de combustie, la cel de-al 46-lea salon auto din Tokyo. Exponatele de la standul Schaeffler vor include, de asemenea, noile motoare electrice Schaeffler din diferite clase de putere, care intră acum în producție în masă și soluții pentru direcția inteligentă a roților din spate. Gama este completată de modulul Schaeffler Intelligent Corner, cu unghiul său de direcție de 90 de grade, drive-by-wire ca o tehnologie cheie pentru autovehicule autonome și Schaeffler Mover ca un nou concept de mobilitate pentru spațiile urbane. Vizitați-ne în perioada 24 octombrie - 4 noiembrie 2019, la Salonul Auto de la Tokyo.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare