Noțiune de căutare

Schaeffler publică Raportul de Sustenabilitate

Pressrelease Stage Image
Responsabilitatea pentru mâine: Schaeffler publică Raportul de sustenabilitate 2019

10.03.2020 | Brasov

  • Realinierea strategiei de sustenabilitate
  • Încorporarea pentru prima dată a obiectivelor de sustenabilitate într-o componentă de remunerare variabilă a nivelurilor superioare de conducere
  • Îmbunătățirea majoră a ratingului de sustenabilitate

Sustenabilitatea este de mulţi ani o valoare fundamentală pentru Schaeffler. În calitate de furnizor mondial, Grupul Schaeffler contribuie pro activ la modelarea transformării, care are loc în prezent în sectorul mobilității și al energiei. „În ultimul an, așteptările clienților, investitorilor și publicului în ceea ce privește managementul sustenabilității în afaceri s-au schimbat dramatic și s-au centralizat în jurul schimbărilor climatice”, spune CEO-ul Grupului Schaeffler, Klaus Rosenfeld. „Am reacţionat la acest lucru, prin adaptarea și îmbunătățirea practicilor de management a sustenabilității.”

Realizarea strategiei de sustenabilitate

Ca punct de plecare pentru alinierea practicilor sale de management a sustenabilității, Schaeffler a examinat și analizat cerințele tuturor grupurilor de interese relevante din întreaga lume. De asemenea, au fost regândite strategic obiectivele în ceea ce privește managementul sustenabilității, făcându-se schimbări și îmbunătățiri, acolo unde era necesar, în interesul unui viitor mai sustenabil. Aceste modificări includ și înființarea Comitetului de Sustenabilitate, format din toți membrii Comitetului Executiv și membri importanți din management.

Una dintre cele mai importante decizii luate de Comitetul de Sustenabilitate a fost aceea de a realinia obiectivele de sustenabilitate ale companiei. „Putem face mult mai multe și asta intenționăm” spune Rosenfeld. „Asta înseamnă, de asemenea, că nu am ajuns încă unde vrem să fim.” Ca parte a acestei realinieri, Schaeffler își propune să ajungă la 100% energie electrică, regenerabilă, dar ia și numeroase măsuri pentru a-și îmbunătății eficiența energetică anuală, de ordinul a 100 de gigawatt-ore până în 2024. De asemenea, compania își propune să reducă numărul de accidente de muncă, cu incapacitate de lucru, cu o medie de 10% pe an, până în 2024.

Obiectivele de sustenabilitate incorporate într-o componentă variabilă de remunerație

Angajamentul Schaeffler față de tot ceea ce înseamnă sustenabilitatea este evident și din decizia sa de a incorpora obiectivele de sustenabilitate în componenta variabilă a remunerației plătite către top management. „Acesta este un pas important înspre incorporarea sustenabilității și mai profund în cultura noastră corporatistă, dar și pentru stimularea managerilor noștri pentru a face, în calitate de lideri, din sustenabilitate o parte fundamentală a muncii lor”, a declarat Corinna Schittenhelm, director general Resurse Umane și responsabil în domeniul sustenabilității pentru Grupul Schaeffler.

Măsurile luate încep deja să aibă efect, după cum arată ratingul de sustenabilitate îmbunătățit al companiei. „Am obținut o îmbunătățire majoră a ratingului climatic al CDP (Carbon Disclosure Project), trecând de la un D la un -B pentru anul 2019”, a spus Corinna Schittenhelm. „Pentru 2021, ne-am stabilit ca obiectiv atingerea rating-ului A”.

Concentrarea pe o tehnologie prietenoasă, orientată spre viitor

Pentru a atinge aceste obiective, Schaeffler lucrează îndeaproape cu partenerii săi, pentru a profita de oportunitățile unor noi soluții, cum ar fi generarea de energie verde sau soluții de reparații inteligente și noi concepte de mobilitate. În acest sens, Schaeffler este deschis spre noile tehnologii de îmbunătățire ale viitorului, mai ales în ceea ce privește sistemele alternative de acționare a energiei regenerabile: „vom începe în 2021, la nivel global, producția în serie a motoarelor electrice”, a spus Klaus Rosenfeld. „De asemenea, vom face mai multe pentru a valorifica potențialul pilelor de combustie și vom contribui în mod activ să conducem transformarea energetică, cu o serie de tehnologii, inclusiv sisteme de turbine eoliene cu durată de viață lungă.”

Angajamentul Grupului Schaeffler în ceea ce privește sustenabilitatea se traduce și prin abordări noi de finanțare. De exemplu, a stabilit un Cadru Financiar Verde, pentru finanțarea investițiilor care sprijină obiectivele de mediu.

Schaeffler Sustainability Report

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare