Noțiune de căutare

Filiala Compact Dynamics deținută de Schaeffler a fost aleasă furnizorul exclusiv al FIA între 2022 - 2024

Pressrelease Stage Image
Procesul de dezvoltare al sistemului hibrid de tip P3 de înaltă performanță pentru FIA este deja în curs.

28.04.2020 | Brasov

  • Compact Dynamics furnizează un sistem hibrid pentru Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
  • Schaeffler și Compact Dynamics se bucură de o colaborare de lungă durată și de succes, în domeniul motoarelor electrice inovatoare de înaltă performanță

Compact Dynamics, cu sediul în Starnberg, Germania, filială integrală a furnizorului global din sectorul automotive și de industrie Schaeffler, a fost numită de Consiliul FIA World Motor Sport furnizor exclusiv al sistemului hibrid care va fi folosit în Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Tehnologia hibridă inovatoare va fi utilizată în noua categorie de vehicule Rally1 pentru o perioadă inițială de trei ani, începând cu sezonul 2022. Compact Dynamics a fost selectată în urma unui proces extins de licitație care a atras multe oferte de la furnizorii de top din lume. Sistemul hibrid de tip P3 de înaltă performanță al companiei găzduiește unitatea motor-generator, unitatea de control și bateria într-un design extrem de compact, oferind astfel densitate de putere maximă îndeplinind simultan toate cerințele exacte ale FIA. Bateria sistemului hibrid este furnizată de Kreisl Electric partenerul Compact Dynamics, cu sediul în Rainbach, Germania. Procesul de dezvoltare al sistemului hibrid pentru FIA este deja în curs, iar testarea inițială a vehiculelor este planificată pentru 2021.

„Suntem extrem de mândri de numirea Compact Dynamics în calitate de furnizor exclusiv al FIA ”, a comentat dr. Jochen Schröder, președintele diviziei E-Mobility Schaeffler. „Compact Dynamics lucrează cu noi din 2015 pentru a dezvolta motoarele electrice pentru curse, care funcționează împreună și cu alte componente Schaeffler în sistemele de mare succes pe care le-am furnizat pentru vehiculele FIA Formula E. Experiența pe care o obținem din implicarea noastră în motor-sport ajunge direct în dezvoltarea de tehnologii noi în producție, în domenii precum punți electrice, transmisii hibride și motoare pentru sisteme de propulsie electrice. Implicarea noastră în Campionatul Mondial de Raliuri FIA va spori și mai mult acest efect.”

Directorul general Compact Dynamics, Oliver Blamberger, împărtășește acest sentiment. „Suntem specialiști în dezvoltarea și furnizarea de sisteme inovatoare de acționare electrică, cu puncte tari în cazul unităților de înaltă performanță. De-a lungul anilor, acest lucru ne-a permis să realizăm o nișă în seriile de curse motor-sport, precum FIA Formula 1, LeMans Prototip Clasas 1 și FIA Formula E. Numirea noastră de către Consiliul FIA World Motor Sport este un alt punct de referință în această poveste de succes. Suntem încântați de această oportunitate, de a demonstra performanța produselor noastre la cel mai înalt nivel de curse cu mașini de raliu."

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare