Încep înscrierile la Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK) Școala Profesională, soluția către meseriașii viitorului

Portret de candidat: să își dorească să devină un bun profesionist, să îi placă să lucreze într-un domeniu tehnic, cu mașini și dacă e dispus să investească în dezvoltarea sa, prin studiu şi pregătire, este candidatul ideal.

05.07.2021 | Brașov

• Peste 9 ani și 7 generații de absolvenți de la înființarea primei școli în sistem dual german din România
  • Din 2018 Campus Tehnic Brașov (CTB) reunește SPGK și Colegiul Tehnic Remus Răduleț Brașov cu un total de 800 elevi
  • 100 de locuri disponibile la Schaeffler România pentru anul școlar 2021/2022 cu înscrieri în 5-14 iulie

Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK) este una dintre cele mai performante realizări ale sistemului național de educație, fiind prima școală duală pe model german, pe care Schaeffler România a susținut-o. Aceasta devine pe zi ce trece un punct de reper pentru procesul de relansare al învățământului profesional și tehnic, ce a devenit la nivel național un model de bună practică.

Școala Profesională Germană Kronstadt, din 2018 parte din Campus Tehnic Brașova preluat modelul dual vesticcare se bucură de succes și popularitate crescută în țări precum Germania și Austria. Acesta presupune o colaborare strânsă între unitatea de învățământ și companii în care elevii învață meserii tehnice căutate pe piața muncii în condițiile cele mai moderne și performante: la școală partea teoretică, iar în atelierele performante ale companiilor partea practică.

După 3 ani de studiu tinerii ies de pe băncile școlii cu competențele necesare pentru a începe o carieră profesională. Cele 7 generații de absolvenți, actuali angajați atât în Schaeffler România, cât și în celelalte companii partenere sunt dovada faptului că sistemul de învățământ profesional dual este o soluție ce garantează o educație solidă și un viitor sigur.

Azi elevi în Centrul de Formare Profesională, mâine angajați la Schaeffler România

În Centrul de Formare Profesională din Schaeffler România elevii își derulează aprox. 60% din orele de pregătire practicăsub îndrumarea instructorilor și au primul contact cu meseria pe care o învață. Peste 37% din elevii CTB, au ales compania Schaeffler ca partener de studiu și potențial viitor angajator, în anul școlar care se apropie de final, iar în acest an la Schaeffler România și-au derulat stagiul de practică 300 de elevi.

„Cea mai mare mulțumire pentru noi ca instructori în Centrul de Formare Profesional din Schaeffler România îl reprezintă rezultatul final, faptul că elevii stăpânesc bine meseria și că pleacă de aici pregătiți pentru provocările profesionale.” Gabriel Balaska, instructor Centru de Formare Profesionala Schaeffler Romania.

„După interviul de admitere am rămas impresionat de condițiile de practică de la Schaeffler, de echipa și de ceea ce urma să învăț, ceea ce m-a făcut să nu regret că am ales o școală profesională în sistem dual.” Paul Micloș, elev clasa a X-a.

Pași pentru înscrierea la Școala Profesională Germană Kronstadt în perioada 05-14.07.2021

Pasul 1: Alegerea unei meserii;
Pasul 2: Verificarea numărului de locuri disponibile în funcție de meseria aleasă. La Schaeffler România: operator pe mașini unelte cu comandă numerică (77 locuri), electromecanic (43 locuri), sculer matrițer (19 locuri), confecționer articole din piele și înlocuitori (10 locuri), sudor (10 locuri) și mecanic utilaje și instalații în industrie (79 locuri).
Pasul 3: Test de cunoștințe și aptitudini & un prim interviu de înscriere

Înscrierile se pot face pe https://www.campustehnicbrasov.ro/ unde sunt așteptați toți cei care doresc să învețe o meserie și să își asigure viitorul alături de Schaeffler România.

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG