Noțiune de căutare

Schaeffler și H2 Green Steel își consolidează colaborarea

Pressrelease Stage Image
Schaeffler and H2 Green Steel consolidează colaborarea. De la dreapta la stânga: Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG, Henrik Henriksson, CEO H2 Green Steel, și Andreas Schick, Chief Operating Officer Schaeffler AG. Photo: Schaeffler (Daniel Karmann)

21.09.2023 | Brasov

  • Creșterea cotei de participare la capital adaugă un al treilea pilon parteneriatului de colaborare, alături de parteneriatul strategic în tehnologie și acordul de achiziție
  • Schaeffler mărește investiția de capital în H2 Green Steel la 100 milioane de euro
  • Utilizarea oțelului produs de H2 Green Steel reduce emisiile de CO2 cu până la 95% în comparație cu oțelul convențional
  • Oțelul verde: un factor esențial în procesul decarbonizării lanțului de aprovizionare

Schaeffler, the motion technology company, și start-up-ul suedez H2 Green Steel au decis să-și consolideze colaborarea deja bine stabilită. Cele două companii au luat această decizie în cadrul unei runde recente de finanțare a capitalului, în care Schaeffler a convenit să investească 65 de milioane de euro, o creștere semnificativă care are o contribuție totală de până la 100 milioane de euro. Acesta este cel mai mare angajament de capital pe care Schaeffler l-a făcut vreodată într-o participație minoritară într-o altă companie. În calitate de partener strategic în tehnologie al companiei H2 Green Steel, Schaeffler va îndrepta cunoștințele sale către dezvoltarea de noi produse din oțel, precum oțelul verde e-steel pentru electromobilitate. În plus, cele două companii vor dezvolta împreună noi aplicații pentru utilizarea soluțiilor de rulmenți sustenabili în producție. Scopul este de a maximiza eficiența producției prin utilizarea de componente de primă calitate și soluții integrate de monitorizare a condițiilor. Cele două companii vor beneficia, de asemenea, de experiența reciprocă în domeniile digitalizării și economiei circulare.

„Obținerea sustenabilității pe întregul lanț valoric necesită colaborarea între parteneri puternici, dispuși să avanseze împreună cu angajament și hotărâre”, a declarat Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG. „Schaeffler și H2 Green Steel sunt amândoi pionieri cu adevărat inovatori și acum ne unim și mai puternic aceste capacități. Majorarea părții de capital și parteneriatul strategic în tehnologie, vin ca o etapă ulterioară a acordului de achiziție din 2021, pe măsură ce ambele organizații își propun să colaboreze și mai strâns. Împreună, aducem o contribuție semnificativă la transformarea globală a industriei siderurgice și la reducerea emisiilor de CO2.”

Oțelul verde: un factor esențial în procesul decarbonizării lanțului de aprovizionare
Schaeffler urmărește obiectivul de a opera într-o manieră neutră din punct de vedere climatic până în 2040. Până în 2030, compania își propune să atingă atât neutralitatea climatică în propriile sale procese de producție (Scope 1 și 2), cât și o reducere cu 25% a emisiilor din lanțul de aprovizionare (Scope 3). Pentru a atinge aceste obiective ambițioase, Schaeffler se concentrează sistematic pe decarbonizarea materialelor pe care le utilizează cel mai mult - în special, oțelul. În fiecare zi de lucru, compania prelucrează aproximativ echivalentul cantității de oțel necesară pentru construcția Turnului Eiffel - undeva la 7.000 de tone. Avantajul oțelului verde achiziționat de la H2 Green Steel este că are cu până la 95% mai puține emisii de CO2 înglobate (Scope 3) decât oțelul convențional produs prin intermediul cuptorului de turnare.

Andreas Schick, Chief Operating Officer Schaeffler AG, explică: „Pentru Schaeffler, oțelul reprezintă un factor cheie pentru decarbonizarea lanțului nostru de aprovizionare. Parteneriatul cu H2 Green Steel ne apropie mai mult de obiectivul nostru de neutralitate climatică. Suntem mândri să fim furnizorul numărul 1 din lume care colaborează cu H2 Green Steel în calitate de partener strategic în tehnologie. Acesta este o investiție sustenabilă pe termen lung în rețeaua Schaeffler pentru această categorie vitală de materiale."

Regăsiți aici fotografii de presă cu Klaus Rosenfeld și Andreas Schick:
www.schaeffler.com/en/group/executive-board

Editor: Schaeffler Romania S.R.L.
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare