Noțiune de căutare

Implicare în educație Standul Schaeffler România atrage sute de participanți la Noaptea Cercetătorilor 2021

Pressrelease Stage Image
Asamblarea unui rulment Schaeffler la Noaptea Cercetătorilor 2021

27.09.2021 | Brasov

  • Standul Schaeffler un punct de atracție principal al evenimentului cu 8 activități interactive
  • De la bănuți făcuți la CNC până la „tras cu arma”
  • Elevii școlii profesionale Kronstadt “profesori“ pentru o noapte

Noaptea cercetătorilor reprezintă cel mai mare eveniment dedicat domeniului științei și cercetării, care adună în același loc cercetători și oameni pasionați de tehnologie, inovație și știință. Numărul vizitatorilor și însetaților de cunoaștere a crescut de la an la an, fiind un eveniment dedicat în special elevilor și studenților. Anul acesta Schaeffler a participat cu un stand la evenimentul organizat la Institutul de Cercetare – Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov în seara de 24 septembrie 2021.

Menținând acest eveniment în portofoliul programelor și activităților educaționale ale companiei, Schaeffler România a valorificat ocazia de a se adresa minților curioase ale copiilor și tinerilor interesați de domeniul tehnic, pregătind pentru aceștia o mare varietate de activități.

Interesul a fost atât de crescut, încât participanții și-au așteptat rândul minute bune pentru a-și grava un bănuț cu propriul nume și să observe cum o freză CNC face acest lucru pentru ei, dar și mai curios pentru vizitatori a fost să vadă că piesele de șah expuse în vitrină sunt realizate chiar pe loc de utilajul adus la eveniment. Poligonul de tragere, cu pistolul cu elastice pe post de muniție, a făcut senzație pentru toți cei care au fost curioși să își încerce îndemânarea, cei mai curioși în materie de tehnologie au fost invitați să manipuleze un braț robotic. Nici specialiștii de la standurile de inginerie nu au avut minute de respiro, deoarece provocări precum montarea sau demontarea rulmenților de diferite dimensiuni sau construirea unor figuri geometrice complexe 3D din magneți, au fost pe placul multor vizitatori.

Quiz-ul cu tombole pregătite special pentru acest eveniment, au angrenat vizitatori de toate vârstele să cunoască mai bine subiecte tehnice și compania Schaeffler România, extragerile câștigătorilor fiind printre momentele cele mai așteptate. Toți participanții activi cercetător, vizibil prin insignele personalizate cu mesajul ”Researcher – Powered by Schaeffler”.

Elevii școlii Kronstadt, care s-au oferit cu mult entuziasm să fie voluntari la acest eveniment, au avut ocazia de a fi ”profesori” pentru o noapte în fața participanților veniți la standul Schaeffler, demonstrând în fața tuturor că o carieră într-un domeniu tehnic poate fi începută de la cele mai tinere vârste, cu interesul și susținerea potrivite.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare