Noțiune de căutare

Lansarea Monopostului BS22 Unboxing pentru Monopostul Formula Student, construit la Brașov și cu componente Schaeffler

Pressrelease Stage Image
În cadrul evenimentului de unboxing din 5 august, a fost lansat cel de-al 13-lea monopost realizat de către echipa BlueStreamLine (Imagini: AP Studio Brasov, arhiva BlueStreamline)

23.08.2022 | Brasov

  • Echipa de Formula Student a Universității Transilvania, BlueStreamline, a lansat Monopostul BS22, care cuprinde și componente Schaeffler
  • Monopostul va fi prezent pe circuitul a doua competiții internaționale, în Croația și în Spania
  • O parte din echipa de ingineri Schaeffler România, foști membri BlueStreamline, a fost prezentă la evenimentul de unboxing al monopostului

O parte din echipa de ingineri Schaeffler România a răspuns pozitiv invitației de a participa la evenimentul de lansare a monopostului realizat de către echipa de studenți BlueStreamline. În calitate de reprezentanți ai companiei, de susținători ai programului Formula Student, cât și în calitate de foști membri ai echipei BlueStreamline, inginerii de la Schaeffler au fost alături la începutul acestei luni de studenții care se pregătesc să scoată pe circuit Monopostul BS22, realizat cu numeroase produse Schaeffler – rulmenți integraţi diverse sisteme ale monopostului.

Ce este Formula Student și de ce susține Schaeffler România acest proiect?
Formula Student este ce mai consacrată și de amploare competiție internațională tehnica, adresată studenţilor. Susținută de o industrie puternică și de ingineri de înalt profil, cum ar fi Patron, Ross Brawn OBE, competiția își propune să dezvolte tineri ingineri întreprinzători și inovatori și să încurajeze cât mai mulți tineri să înceapă o carieră în inginerie.

Proiectul se adresează universităților, cu precădere studenților în ultimii ani de studiu și, de obicei, are un aport considerabil în lucrarea de licență/disertație, iar în industria sporturilor cu motor, este văzut ca un standard pe care absolvenții de inginerie trebuie să-l îndeplinească atunci când fac tranziția de la universitate la locul de muncă. Este o garanție de experiență în inginerie practică, ce combină competențele tehnice cu cele de soft skills, cum ar fi alcătuirea unui plan de business, raportarea de costuri sau propunerea unui design unic al produsului, toate acestea dirijate în echipă.

În fiecare an, peste 100 de echipe universitare din întreaga lume participă la Formula Student, pentru a lua parte la evenimentele dinamice și statice, care le testează pregătirea complexă și munca depusă.

Schaeffler este o companie activă în numeroase domenii ale curselor cu motor și este unul dintre pionierii din spatele FIA Formula E, prima serie de curse de Formula complet electrică din lume. Prin implicarea sa în Formula Student, Schaeffler este alături de tinerii ingineri, oferind echipelor participante expertiza și produsele sale, inițiativă în care s-a implicat și locația din România, prin sponsorizarea și colaborarea cu echipa de studenți de la Universitatea Transilvania din Brașov, BlueStreamline. În 2022, numeroase produse Schaeffler – rulmenți integraţi în sisteme diverse ale monopostului – au fost oferiți de Schaeffler Romania echipei.

Evenimentul de UnBoxing al Monopostului BS22, care cuprinde și componente Schaeffler
Echipa de curse „BlueStreamline” a Universității Transilvania din Brașov, a organizat în data de 5 august 2022 evenimentul de lansare a Monopostului BS22, marcând totodată, 14 ani de existență a echipei de la Brașov. Cel de-al 13-lea monopost va fi prezent anul acesta la două competiții internationale Formula Student, în perioada 20 august – 5 septembrie: în Croația, pe circuitul de Karting staza Movi Marof și în Spania, pe circuitul Parcmotor Castellolí.

Evenimentul a fost marcat și de prezența partenerilor și susținătorilor echipei de curse, așa cum a fost și cazul echipei de ingineri de la Schaeffler România, și a culminat cu  lansarea oficială în fața publicului a Monopostului BS22, care și-a făcut apariția într-un mod inedit: unboxing, fum albastru și pilotaj de excepție.

Echipa BlueStreamline este prima echipă de Formula Student din România și are în palmares 24 de competiții internaționale Formula Student, reușind pe parcursul timpului performanțe notabile precum:

  • Best Teamwork Award Formula Student Spain 2011 - Awarded by Seat
  • Fuel Efficiency Prize Formula Student Spain 2011 -Awarded By Seat
  • Best Teamwork Award Formula Student Spain 2018- Awarded by IDIADA
  • 3rd Place Endurance Formula Student Aloe Adria Croația 2021  - Awarded by Rimac Automobili.

În ultimii doi ani, BlueStreamline a reușit să se plaseze în Top 10 în cadrul competițiilor cu un număr de echipaje între 60 și 80. Totodată, în ultimii 3 ani, echipa de curse a Universității Transilvania din Brașov a reușit să avanseze 109 poziții în World Ranking, clasându-se pe poziția 295 din cele 700 de Universități listate la nivel mondial.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare