Noțiune de căutare

Grupul Schaeffler crește prognoza pentru 2023, după un al doilea trimestru robust

Pressrelease Stage Image

02.08.2023 | Herzogenaurach | Brașov

  • Veniturile Grupului Schaeffler cresc în prima jumătate a anului 2023 cu 10,1 procente la moneda constantă, până la 8,2 miliarde de euro (anul precedent: 7,5 miliarde de euro)
  • Marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale de 7,6 procente (anul precedent: 6,1 procente)
  • Divizia Automotive Technologies a înregistrat o creștere substanțială, Automotive Aftermarket continuă cu performanțe remarcabile, vânzările au scăzut în Divizia Industrială
  • Creșteri semnificative în fluxul de numerar liber pozitiv înainte de intrările și ieșirile de numerar pentru activități M&A cu 29 de milioane de euro în H1 (anul precedent: 204 milioane de euro)
  • S-au finalizat măsurile structurale în Germania, s-a ajuns la un acord cu reprezentanții angajaților
  • A crescut prognoza întregului Grup pentru anul 2023

Schaeffler AG a publicat astăzi raportul financiar intermediar pentru prima jumătate a anului 2023. Veniturile Grupului Schaeffler pentru primele șase luni s-au ridicat la 8.208 milioane de euro (anul precedent: 7.548 milioane de euro). Creșterea cu 10,1 procente a veniturilor ajustate la moneda constantă în prima jumătate a anului 2023 s-a datorat volumului de creștere a diviziilor Automotive. Un impact favorabil al prețurilor de vânzare în toate cele trei divizii a susținut și mai mult tendința vânzărilor. Veniturile pentru al doilea trimestru din 2023 au crescut cu 9,8 procente ajustate la moneda constantă, până la 4.056 milioane euro (anul precedent: 3.790 milioane de euro).

În divizia Automotive Technologies, creșterea cu 8,3 procente a veniturilor la moneda constantă în prima jumătate a anului 2023, a rezultat din volume mai mari în toate diviziile de afaceri. Veniturile au crescut în divizia Automotive Aftermarket cu 17,6 procente în primele șase luni ale anului, datorită, în special, creșterii puternice a volumelor de producție a afacerii Independente Aftermarket din regiunea Europa. În divizia, de Industrie, creșterea veniturilor cu 10,6 procente a fost în mare parte atribuită contribuției Grupului Ewellix, care a fost achiziționat la începutul anului, și impactului favorabil al prețurilor de vânzare.

Toate regiunile au contribuit la creșterea veniturilor în prima jumătate a anului 2023. Regiunea Europa a generat cea mai mare rată de creștere la moneda constantă, contribuit la o creștere cu 14 procente. Veniturile din regiunea Asia/Pacific au crescut cu 10,9 procente la moneda constantă, în timp ce în regiunile China și America au fost cu 6,6 procente și, respectiv, 5,6 procente peste nivelul anului anterior, ajustate la moneda constantă.

Grupul Schaeffler a generat un EBIT de 625 milioane de euro (anul anterior: 458 milioane de euro) înainte de introducerea elementelor speciale în primele șase luni, reprezentând o marjă EBIT de 7,6 procente (anul precedent: 6,1 procente). Creșterea marjei EBIT înainte de introducerea elementelor speciale în prima jumătate a anului 2023 a fost atribuită în principal impactului favorabil al volumelor și a prețurilor de vânzare.

„Grupul Schaeffler a avut din nou o performanță bună într-un mediu de piață provocator în al doilea trimestru”, a declarat Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG. „Toate diviziile și regiunile au contribuit la creșterea veniturilor. În general, câștigurile noastre s-au îmbunătățit semnificativ de la an la an. Diviziile Automotive Technologies și Automotive Aftermarket au raportat rate de creștere de două cifre ajustate în funcție de moneda constantă în al doilea trimestru și au îmbunătățit și mai mult câștigurile operaționale, compensând tendința de scădere a veniturilor din divizia Industrială.”

Key financials of the Schaeffler Group

Automotive Technologies – veniturile operaționale s-au îmbunătățit
Divizia Automotive Technologies a generat venituri de 4.840 milioane de euro în prima jumătate a anului 2023 (anul precedent: 4.514 milioane euro). Creșterea veniturilor cu 8,3 procente, a rezultat în principal din creșterea volumelor, determinată de piața la care contribuie toate diviziile de afaceri. Prețurile de vânzare au avut un impact favorabil suplimentar asupra veniturilor, mai ales că majorările semnificative au fost în mare măsură, transmise clienților prin ajustarea prețurilor de vânzare. În general, creșterea veniturilor din divizia Automotive Technologies ajustate la moneda constantă, au scăzut ușor sub tendința producției globale de automobile.

Divizia a generat un venit de 207 milioane de euro (anul anterior: 92 de milioane de euro) din EBIT înainte de introducerea elementelor speciale în primele șase luni. Marja EBIT înainte de introducerea elemente speciale pentru aceeași perioadă raportată în anul precedent a fost de 4,3 procente, cu mult peste 2 procente. Creșterea marjei EBIT înainte de introducerea elementelor speciale s-a datorat, în principal, impactului favorabil al prețurilor și volumelor de vânzare, susținut de îmbunătățiri structurale.

Automotive Aftermarket – creștere puternică, marjă EBIT solidă
În prima jumătate a anului, divizia Automotive Aftermarket a generat venituri de 1.131 milioane de euro (anul precedent: 970 milioane de euro), reprezentând o creștere ajustată la moneda constantă de 17,6 procente. Creșterea veniturilor ajustate la moneda constantă, au rezultat din volumele considerabil mai mari, comparativ cu o perioadă relativ scăzută a anului precedent. Prețurile de vânzare au avut un impact favorabil asupra veniturilor, deoarece creșterile costurilor de achiziție au fost transferate pe piață.

Creșterea veniturilor a fost determinată în special de majorarea cu 17,1 procente în Europa – regiunea care generează cele mai mari venituri. Veniturile din regiunea China au fost cu 36,6 procente peste nivelul anului anterior la moneda constantă. În regiunea Asia/Pacific, vânzările au crescut cu 18,1 procente, în timp ce regiunea Americi a generat o creștere a vânzărilor ajustate la moneda constantă cu 14,1 procente.

Marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale a fost de 192 milioane de euro (anul precedent: 128 milioane de euro), ceea ce corespunde cu o marjă EBIT de 17 procente (anul precedent: 13,2 procente). Creșterea marjei EBIT înainte de introducerea elementelor speciale a fost în principal rezultatul unei marje brute mai ridicate datorită mixului de venituri în perioada de raportare, precum și a impactului favorabil al prețurilor de vânzare.

Industrial – Marja EBIT în scădere, contramăsuri inițiate
Divizia Industrială a generat vânzări de 2.237 milioane euro în primele șase luni ale anului (anul precedent: 2.065 milioane euro). Creșterea vânzărilor ajustate în funcție de moneda constantă de 10,6 procente, la care a contribuit grupul Ewellix, achiziționat la începutul anului. Această contribuție a fost reflectată în clusterul sectorial Automatizare Industrială. De asemenea, un impact favorabil al prețurilor de vânzare a contribuit la această creștere.

La 15 procente, regiunea Americii a generat cea mai mare creștere ajustată la moneda constantă a vânzărilor în primele șase luni. În Regiunea China, vânzările au crescut cu 11,4 procente ajustate în funcție de moneda constantă. Vânzările din regiunea Europa au crescut cu 10,1 procente, în timp ce regiunea Asia/Pacific a raportat o creștere a vânzărilor ajustate în funcție de moneda constantă cu 5,4 procente.

Divizia Industrială a generat vânzări de 225 milioane de euro (anul anterior: 238 milioane de euro) în EBIT înainte de introducerea elementelor speciale în primele șase luni, reprezentând o marjă de 10,1 procente (anul precedent: 11,5 procente). Scăderea marjei EBIT înainte de introducerea elementelor speciale a fost atribuită în primul rând tendinței marjei brute, care a fost afectată în mod negativ de mixul veniturilor, precum și de costurile mai mari, ca urmare a relocării și a altor factori. Pe baza acestui fapt și în legătură cu previziunea ajustată pentru a doua jumătate a anului, divizia a inițiat contramăsuri care includ reducerea stocurilor și extinderea măsurilor de reducere a costurilor.

Key financials by division

Fluxul de numerar liber – îmbunătățit semnificativ de la an la an
Fluxul de numerar liber înainte de intrări și ieșiri de numerar pentru activități de M&A a fost de 29 milioane de euro în primele șase luni ale anului (anul anterior: -204 milioane de euro). Creșterea, în comparație cu prima jumătate a anului 2022 a fost atribuită în primul rând îmbunătățirii EBITDA și expansiunii mai puțin extinse a capitalului de lucru.

„Fluxul de numerar liber pozitiv se datorează în primul rând îmbunătățirii profitabilității Grupului Schaeffler în prima jumătate a anului 2023”, a declarat Claus Bauer, CFO Schaeffler AG. „În plus, am reușit să reducem activele curente nete printr-o gestionare eficientă a stocurilor și a creanțelor.”

Venitul net atribuibil acţionarilor societăţii-mamă a crescut la 267 milioane de euro în prima jumătate a anului 2023 (anul precedent: 249 milioane euro). Venitul net înainte de elemente speciale a fost de 338 milioane de euro (anul precedent: 265 milioane de euro). Câștigul pe acțiune comună fără drept de vot a fost de 0,41 euro (anul anterior: 0,38 euro).

Măsuri structurale – acorduri încheiate cu reprezentanții angajaților
În noiembrie 2022, Consiliul de Administrație Schaeffler AG a adoptat și a anunțat măsuri structurale suplimentare. Planurile au afectat în principal diviziile Engine & Transmission Systems and Bearings din cadrul diviziei Automotive Technologies, precum și funcțiile corporative ale companiei. Acordurile pentru a asigura competitivitatea și capacitatea Grupului Schaeffler de a realiza oportunități viitoare, au fost încheiate acum cu comitetele locale de întreprindere pentru locațiile Morbach, Ingolstadt și Herzogenaurach. Ca urmare, locația din Morbach va continua să funcționeze cel puțin până la sfârșitul anului 2026, iar locația din Ingolstadt cel puțin până la sfârșitul anului 2027. De asemenea, Schaeffler va putea evita, deocamdată, relocarea grupurilor de produse departe de Herzogenaurach prin reducerea orele de lucru a angajaților la fabrică. Totodată, investițiile la locația Herzogenaurach vor crea condiții mai potrivite pentru atragerea de noi produse. „Lucrăm în mod constant pe axarea companiei Schaeffler în electrificarea sistemelor de propulsie. Cu toate acestea, punctele forte tehnologice în mobilitatea electrică și soluțiile noi de mobilitate nu sunt suficiente pentru a ne menține capacitatea de a realiza oportunități viitoare și de a accelera transformarea afacerii noastre. De fapt, structurile competitive ale costurilor sunt esențiale și în acest sens”, a declarat Matthias Zink, CEO Automotive Technologies. „Cu acordurile la care s-a ajuns, am obținut un rezultat de referință împreună cu reprezentanții angajaților locali, ceea ce demonstrează că lucrăm cu toții împreună pentru a ne asuma responsabilitatea pentru transformare.” Grupul Schaeffler continuă să se aștepte ca măsurile să genereze economii de până la 100 milioane de euro pe an, din care majoritatea vor fi realizate până în 2026. Modificarea este de așteptat să aibă ca rezultat o inversare parțială a provizionului pentru măsurile de restructurare în valoare de 29 milioane de euro în trimestrul trei din 2023.

A crescut prognoza întregului Grup pentru anul 2023
În lumina performanței afacerii din prima jumătate a anului 2023, Consiliul de Administrație Schaeffler AG a ajustat perspectivele emise pe 27 februarie 2023, la ședința din 25 iulie 2023, după cum urmează.

Guidance 2023

Pe baza performanței așteptate a diviziilor, Grupul Schaeffler continuă să se aștepte ca vânzările să crească cu 5 până la 8 procente ajustate în funcție de moneda constantă în 2023. În plus, compania a mărit indicațiile pentru marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale în 2023 de la 6 la 8 procente (anterior 5,5 la 7,5 procente). Grupul Schaeffler anticipează fluxul de numerar liber înainte de intrările și ieșirile de numerar pentru M&A de 300 până la 400 milioane de euro pentru 2023 (anterior 250 până la 350 milioane de euro).

Grupul Schaeffler se așteaptă acum ca divizia de Automotive Technologies să crească cu 0 până la 3 puncte procentuale mai mult decât producția globală de automobile, autoturisme și vehicule comerciale ușoare în 2023. Pe această bază, compania continuă să se aștepte ca divizia Automotive Technologies să genereze un nivel moderat constant de creștere a veniturilor valutare de la an la an. În plus, divizia Automotive Technologies se așteaptă acum la o marjă EBIT înainte de introducerea elementelor speciale de 3 până la 5 procente pentru 2023 (anterior 2 până la 4 procente).

Prognoza pentru divizia Automotive Aftermarket a fost revizuită în mod crescător atât în ceea ce privește veniturile, cât și marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale. Grupul anticipează acum o creștere a veniturilor ajustate în funcție de moneda constantă cu 10 până la 12 procente (anterior 5 până la 7 procente) și o marjă EBIT de 14, până la 16 procente (anterior 12 până la 14 procente) pentru divizie în 2023.

Compania se așteaptă acum ca divizia Industrială să genereze o creștere a vânzărilor ajustate în funcție de moneda constantă de 6 până la 8 procente (anterior 9 până la 11 procente) și o marjă EBIT înainte de introducerea elementelor speciale de 9 până la 11 procente (anterior 11 până la 13 procente) în 2023.

„Orientările noastre actualizate reflectă rezultatele primelor șase luni de succes ale anului”, a declarat Klaus Rosenfeld, CEO al Schaeffler AG. „A doua jumătate a anului va fi probabil o provocare pentru afacerea noastră. Negocierile actuale cu clienții noștri ne dau motive să fim încrezători că ne vom atinge din nou cu ușurință obiectivul nostru de preluare a comenzilor de mobilitate electrică în 2023. În același timp, toate semnele indică o continuare a tendinței pozitive în domeniul pieței Automotive Aftermarket pe viitor. Am luat deja contramăsuri în divizia Industrială împotriva tendinței marjei negative.”

Găsiți aici fotografii de presă ale membrilor consiliului de conducere:
www.schaeffler.com/en/group/executive-board/

1 at constant currency
2 LVP growth: global growth in production of passenger cars and light commercial vehicles
3 before special items
4 before cash in- and outflows for M&A activities
5 Includes content supplied by S&P Global © [IHS Markit Light Vehicle Production Forecast (Base), July 2023]. All rights reserved.
6 Includes content supplied by S&P Global © [IHS Markit Vehicles In Operation (VIO) Forecast, April 2023]. All rights reserved.


Forward-looking statements and projections
Certain statements in this press release are forward-looking statements. By their nature, forward-looking statements involve a number of risks, uncertainties and assumptions that could cause actual results or events to differ materially from those expressed or implied by the forward-looking statements. These risks, uncertainties and assumptions could adversely affect the outcome and financial consequences of the plans and events described herein. No one undertakes any obligation to publicly update or revise any forward-looking statement, whether as a result of new information, future events or otherwise. You should not place any undue reliance on forward-looking statements which speak only as of the date of this press release. Statements contained in this press release regarding past trends or events should not be taken as representation that such trends or events will continue in the future. The cautionary statements set out above should be considered in connection with any subsequent written or oral forward-looking statements that Schaeffler, or persons acting on its behalf, may issue.

Editor: Schaeffler Romania S.R.L.
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare