Noțiune de căutare

Școala Altfel 2024 Școala Altfel la Centrul de Formare Profesională Schaeffler România: ateliere de strunjire, finisare, gravare

Pressrelease Stage Image
Școala Altfel la Schaeffler România, în Centrul de Formare Profesională Imagini: Schaeffler (Bela Benedek)

05.04.2024 | Brasov

Provocarea de a fi parte activă din Programul educațional ”Școala Altfel„ a fost acceptată de Schaeffler încă din 2012, de la startul oficial la nivel național. Amprenta Schaeffler în cadrul programului a luat forme diverse, adresând-se în primii ani tuturor categoriilor de elevi, de la clasele cele mai mici, până la elevii de liceu. Anii de după pandemie au venit cu un nou concept, în care focusul programului cade pe cei care sunt în fața marilor decizii, respectiv a elevilor din clasele terminale, de la gimnaziu și liceu.

Ediția din 2024 a însemnat 5 zile de interacțiune directă cu peste 250 de elevi de clasa a VII-a, a VIII-a, a X-a și a XII-a, de la școli și licee din județul Brașov. Cu o activitate strategică, orientată spre alinierea intereselor și așteptărilor tinerilor vizitatori cu obiectivele și valorile companiei, programul desfășurat la Schaeffler consolidează colaborarea mediului privat cu mediul educațional și oferă cadrul necesar cunoașterii și creșterii aprecierii meseriilor tehnice în cadrul uneia dintre cele mai mari și moderne fabrici de producție din țară.

Vizitele din săptămâna 11-15 martie au urmărit o agendă complexă, focusul fiind centrat pe teme de actualitate, precum automatizarea, digitalizarea, sustenabilitatea. De la prezentările despre companie susținute de top management, de la instructajul de siguranță pe teme relevante, care subliniază o cultură de safety puternică în Schaeffler, până la vizitele în zona de producție, au oferit elevilor o incursiune interesantă în lumea Schaeffler. Workshopurile tehnice realizate în Centrul de Formare Profesională Schaeffler, care deservește drept centru de practică la cel mai înalt nivel pentru elevii Campusului Tehnic Brașov, în cadrul căruia Schaeffler este partener de mai bine de 10 ani, au fost apreciate, prin prisma experienței practice reale pe care au oferit-o. Elevii veniți în vizită au exersat cu ajutorul instructorilor procesele de strunjire, finisare, găurire și gravare a materialelor, produsul final realizat de fiecare elev în parte fiind un bănuț de alamă personalizat.

Ocazia de a interacționa direct cu profesioniști din domeniul tehnic și de a descoperi procesele și tehnologiile de ultimă generație din Schaeffler, au subliniat importanța inovației, a siguranței și a sustenabilității în industria modernă. Totodată, prin intermediul acestor experiențe unice, elevii au fost încurajați să exploreze și să aprecieze domeniul tehnic și să își dezvolte pasiunea pentru inginerie și producție. Astfel, Programul educațional ”Școala Altfel” de la Schaeffler continuă să ofere oportunități semnificative de învățare și dezvoltare pentru tinerii din comunitate, producând un context de win-win atât pentru elevi, cât și companie.

Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002 compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu aproximativ 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare în Engineering Center Schaeffler Romania. Mai mult, compania are o prezență foarte activă în mediul educațional, precum și prin proiecte de implicare socială.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare