Noțiune de căutare

Atinge următorul nivel de carieră. Alături de Schaeffler.
We pioneer motion

Oportunităţi pentru elevi

Aici poți afla mai multe despre oportunităţile de care poți profita ca elev la Schaeffler România, dar și care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplinești pentru a le accesa. Pentru întrebări adiţionale te rugăm să te adresezi persoanelor de contact mentionate în zona de contact.

Campus Tehnic Brașov

Campus Tehnic Brașov a fost înființat în 2018 și s-a născut din dorința de a promova meseriile susținute de DWKFFF prin extinderea colaborării cu două școli de renume din Brașov: Școala Profesională Germană Kronstadt și Colegiul Tehnic Energetic Remus Răduleț. În cadrul campusului elevii au ocazia de a învăţa în condiţiile cele mai moderne şi performante, meserii tehnice căutate pe piaţa muncii.

Despre Școala Profesională Germană Kronstadt

Este prima școală profesională care adoptă în România modelul învățământului dual german

Înfiinţată cu susţinerea activă a 18 companii de renume mondial prezente în zona Braşovului, şcoala profesională oferă elevilor posibilitatea de a se forma profesional în strânsă colaborare cu şi sub tutela agenţilor economici.

După 3 ani de pregătire cu accent sporit pe pregătirea practică, elevii vor ieşi de pe băncile şcolii cu competenţele necesare de a începe o carieră profesională, având prioritate la angajare la agenţii economici implicaţi în proiect.

Dacă devii elev la Campus Tehnic Brașov, ai posibilitatea de a învăța una dintre următoarele meserii:

 • Operator la mașini unelte cu comandă numerică
 • Electromecanic utilaje și instalații industriale
 • Sudor
 • Sculare matrițer
 • Confecționer articole din piele și înlocuitori

Dacă alegi să studiezi la Campus Tehnic Brașov, te vei bucura de următoarele avantaje:

 • Bursă pe perioada studiului
 • Prioritate la angajare după absolvire
 • Transport și masă asigurate la agentul economic pe perioada practicii
 • Meserii căutate pe piața muncii
 • Dobândirea de competențe specifice mneseriei prin accent sporit pe pregătirea practică

Pentru mai multe informații accesează site-ul www.campustehnicbrasov.ro.

Ai fost întotdeauna fascinat de tehnică şi eşti nerăbdător să aplici teoria în practică?

Dacă alegi meseriile de Operator CNC, Electromecanic sau Sculer matriţer, ai oportunitatea de a-ți desfășura practica în cadrul Centrului de Formare Profesională din Schaeffler România, alături de specialiști în domeniu care te vor îndruma pe parcursul celor 3 ani. În acest timp vei lucra la bancuri de lucru complet echipate, maşini cu comandă numerică de ultimă oră şi săli de curs informatizate cu cele mai noi aplicaţii, care vor contribui la sporirea îndemânărilor tale practice. Lăcătuşeria generală, prelucrarea prin aşchiere a metalelor, folosirea instrumentelor de măsură şi control, cât şi aprofundarea cunoştinţelor de desen tehnic şi managementul calităţii produselor sunt doar câteva dintre deprinderile ce le vei putea dobândi în Schaeffler Romania.

Dar asta nu este tot! Activitatea desfăşurată în cadrul Centrului de Formare Profesională îţi vor dezvolta simţul creativ, abilităţile de lucru în echipă şi responsabilitatea faţă de munca depusă. Poţi descoperi noi talente şi te poţi afirma ca unul dintre cei mai buni elevi ai școlii în care înveţi!

După cei 3 ani, ai ocazia să devii parte din echipa Schaeffler România, însă dezvoltarea ta profesională nu se oprește aici! Poți continua studiile liceale la seral, urmând ca apoi să urmezi o facultate și să devii un adevărat specialist în domeniul în cadrul companiei noastre!

Fit for Future & Angajat în vacanță

Fit for Future - Săptămâna informării profesionale

Ești nerăbdător/oare să descoperi dacă profesia la care te-ai gândit ți se potrivește, în cadrul unei companii de top? Vrei să afli care sunt provocările de zi cu zi ale angajaților Schaeffler România?

Acest proiect realizat la inițiativa Clubului Economic German (DWK) - Fit for Future își propune sprijinirea și orientarea tinerilor liceeni în viitoarea activitate profesională.

În cadrul unui stagiu de practică cu durată de o săptămână oferim elevilor din clasele a XI-a din liceele teoretice și colegiile tehnice ocazia de a descoperi o profesie atractivă din cadrul companiei noastre. Ai ocazia să interacționezi direct cu angajații Schaeffler din departamente precum: finanțe, resurse umane, calcul tehnic, calitate, conducerea fabricii sau achizitii și să afli mai multe informații despre activitatea lor.

Perioadă de desfășurare: anual între luna februarie și luna mai

Detalii privind participarea găsiți pe pagina de internet a Clubului economic German, Brașov: www.dwk.ro

Angajat în vacanță

Ești angajat Schaeffler și îți dorești pentru copilul tău ca și el să poată descoperi ce înseamnă să lucrezi într-o companie multinațională?

Schaeffler România îi oferă copilului tău oportunitatea de a face parte din familia Schaeffler pe o perioadă determinată, în timpul vacanței de varp. Astfel, timp de o lună de zile, el/ea v avea ocazia să descopere activitățile desfășurate în domeniul tehnic alături de mentori din cadrul companiei.

Condiție de angajare:

 • părintele participantului trebuie să fie angajat Schaeffler România
 • dovada calității de elev/ student
 • acordul părintelui
 • prezentarea actelor pentru angajare

Perioadă de aplicare: anual, mai-iunie, la Departamentul de Resurse Umane

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare