Noțiune de căutare

O stație electrică de 110/20 KV pentru Schaeffler România!

13.07.2015 | BRASOV

Cea mai mare parte a descoperirilor din ultimul secol nu ar fi fost realizate dacă nu ar fi existat energia electrică. Aceasta este folosită pretutindeni, curentul electric fiind una din formele de utilizare a energiei electronilor, târziu descoperită, dar care a cuprins întreaga lume civilizată și a contribuit decisiv la dezvoltarea și modelarea lumii întregi. Pe zi ce trece, nevoia de energie electrică este din ce în ce mai mare și complexă, iar acest lucru explică într-un mod foarte simplu decizia companiei Schaeffler de a construi propria stație electrică.

Proiectul s-a desfășurat etapizat, astfel că în 2004, Schaeffler România a pus piatra de temelie în noua locație din Cristian și și-a început activitatea în prima hală de producție. Pentru ca acesta să fie alimentată cu energie electrică s-au construit două linii de alimentare de 20 KV, cu o lungime de 5 Km, din stația electrică de 110/20 KV de la Ghimbav. Din cauza faptului că proiectul inițial, care prevedea construirea a trei hale de producție, a fost cu mult depășit, consumul de energie electrică a crescut atât de mult încât se depășeau cei 15 MW - capacitatea maximă aprobată de Electrica în Avizul de Racordare.

Fiind nevoie de o putere din ce în ce mai mare de energie electrică, Schaeffler România a pus în discuție necesitatea construirii unei stații electrice proprii de 110/20KV. După îndelungi discuții, analize și cercetări, în anul 2008 s-a dat startul fazei de planificare și proiectare a stației electrice, iar în decembrie 2011 firma de la Brașov a alimentat pentru prima oară cele 6 hale de producție cu energie electrică din propria stație. Stația electrică de 110/20 KV are rolul de a prelua energia electrică din Sistemul Energetic Național, la tensiunea de 110 KV și de a o transforma la 20 KV, tensiune necesară alimentării stațiilor electrice și posturilor de transformare de 20/0,4 KV din fiecare hală de producție.

Această stație electrică asigură forța motrică a întregii companii, punând în funcțiune și antrenând utilajele și instalațiile necesare procesului de producție, asigurând iluminatul în hale și birouri. De asemenea, asigură producerea tuturor utilităților necesare procesului de producție, inclusiv căldurii necesare încălzirii halelor și birourilor.

Implementarea proiectului se datorează, în mare parte unei echipe profesioniste și implicate din cadrul companiei Schaeffler România. Angajații Schaeffler România au demonstrat că știu „meserie” și că își fac munca în permanență cu pasiune, astfel că din 2011 și până în prezent stația electrică Schaeffler România a funcționat în parametrii foarte buni.

Editor: S.C. SCHAEFFLER ROMANIA S.R.L.
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare