Noțiune de căutare

Schaeffler, pe drumul cel bun

Pressrelease Stage Image

07.08.2018 | Brasov

• Veniturile cresc cu 5,8% la un curs de schimb valutar constant în primele șase luni

• Marja EBIT la jumătatea anului înainte de elementele speciale, de 11,1 % similar cu anul precedent (anul precedent: 11,1%)

• Comenzi semnificativ mai mari preluate pentru divizia OEM Auto, raportul dintre comenzile primite și suma facturată 1,8x (anul precedent 1,1x)

• Venituri anuale și câștiguri determinate de încurajarea performanțelor Pieței din Aval a Sectorului Auto și diviziilor Industriale

• Fluxul de numerar liber înainte de activitățile M&A (fuziuni și achiziții) de minus 74 milioane de Euro s-a îmbunătățit ușor față de anul trecut

• Perspectivă pentru anul confirmat pentru Grupul Schaffler și cele două divizii Auto, orientare venituri pentru divizia Industrială

HERZOGENAURACH, 7 August, 2018. Furnizorul global auto și industrial Schaeffler și-a prezentat astăzi raportul interimar pentru prima jumătate a anului 2018. Venitul Grupului Schaeffler se ridică la aproximativ 7,2 miliarde de Euro (anul precedent: aproximativ 7 miliarde de Euro) la jumătatea anului. La un curs valutar constant, veniturile au crescut cu 5,8% în perioada respectivă și cu 7,9% în al doilea trimestru. Încă o dată, toate cele trei divizii și toate cele patru regiuni au contribuit la creșterea veniturilor grupului, la un curs valutar constant, regiunea Mare a Chinei raportând o rată constantă de creștere de 18,7%, de departe cea mai mare. Grupul Schaeffler a generat câștiguri înainte de rezultatul financiar și impozit pe profit (EBIT) de 773 milioane de Euro în primele șase luni; marja EBIT corespunzătoare celui de-al doilea trimestru a fost afectată de un element special de 22 milioane de Euro privind cheltuielile de restructurare pentru integrarea furnizorului intern „Bearings & Components Technologies” (BCT) anunțat la data de 7 mai 2018. Ca urmare, marja EBIT înainte de elementele speciale s-a ridicat la 795 milioane de Euro (anul precedent: 780 milioane de Euro). Aceasta reprezintă o marjă EBIT înainte de elementele speciale de 11,1% (anul precedent: 11,1%).

Klaus Rosenfeld, Director Executiv General Schaeffler AG, a comentat performanța afacerii din prima jumătate a anului: „Într-un mediu constant competitiv, suntem pe cale să ne atingem obiectivele pentru 2018. Câștigurile noastre au fost determinate în primul rând de performanța solidă a diviziilor auto terțe și industriale. În plus, tendința pentru primele șase luni demonstrează că, în calitate de furnizor auto și industrial, suntem poziționați în mod corespunzător strategic”.

OEM (Producător de Echipamente Originale) Auto crește veniturile – Un nivel considerabil mai ridicat de comenzi ferme

Divizia OEM Auto a generat venituri de aproximativ 4,6 miliarde de Euro în primele șase luni. La un curs constant, veniturile au crescut cu 4,8% comparativ cu anul precedent, o creștere cu 3,1 puncte procentuale mai mare decât creșterea medie a volumelor de producție la autoturisme și vehicule autoutilitare ușoare pentru aceeași perioadă. Comenzile ferme absolute s-au ridicat la 8,3 miliarde de Euro (anul precedent: 4,7 miliarde de Euro). Raportul dintre comenzi și suma facturată, care reprezintă raportul dintre comenzile ferme și veniturile aferente anului, a crescut la 1,8x (anul precedent: 1.1x) în aceeași perioadă. Toate patru unitățile de afaceri OEM Auto au contribuit la creșterea veniturilor, unitatea de afaceri E-Mobility raportând cea mai mare rată de creștere a veniturilor la curs constant, 7,7%, în prima jumătate a anului 2018. La 13,4%, creșterea veniturilor la un curs constant a fost încă o dată în mod special semnificativă în unitățile OEM Auto din regiunea Mare a Chinei, urmată de 4,0% în regiunea Asia/Pacific, 3,7% în America, și 2,4% în Europa. Unitatea a generat 424 milioane de Euro (anul precedent: 483 milioane de Euro) în EBIT înainte de elementele speciale în primele șase luni, aducând marja EBIT înainte de elementele speciale pentru aceeași perioadă la 9,2%, mai mică decât marja anului precedent de 10,7%. Scăderea a fost determinată, în primul rând de costurile crescute, de întârzieri din proiect în China, de prețurile crescute ale materiilor prime și elementelor unice. Aceste elemente au fost doar parțial compensate de volumele mai mari și de creșterea eficienței. Pe baza volumului încurajator de comenzi pentru a doua jumătate a anului, unitatea se așteaptă să genereze o creștere a veniturilor de 6 până la 7 procente la curs constant și o marjă EBIT înainte de elementele extraordinare situată între 9,5 și 10,5 procente pentru întregul anul 2018.

Piața din Aval a Sectorului Auto revine pe drumul dezvoltării – Creștere puternică a veniturilor de 12,3% în al doilea trimestru

După o scădere temporară a veniturilor în primul trimestru, unitatea Piețelor din Aval ale Sectorului Auto și-a mărit veniturile semnificativ cu 12,3% la un curs constant în al doilea trimestru, generând astfel câștiguri de 925 milioane de Euro (anul precedent: 928 milioane Euro) pentru prima jumătate a anului. La un curs constant, veniturile s-au ridicat cu 3,6 procente în timpul primelor șase luni ale anului. Regiunea Mare a Chinei (39,8%) și Asia/ Pacific (15,9%) au raportat cea mai puternică creștere constantă și în această unitate, urmate de Europa (5,4%). Veniturile din Regiunea Americii au scăzut pe o bază ajustată (minus 8,9%) datorită cerințelor suplimentare nerecurente ale unui client pentru Servicii Echipamente Originale (SEO) în perioada anului precedent. În ansamblu, creșterea unității a fost determinată în principal de cererea de pe piața deschisă (independentă), Piața din Aval a Sectorului Auto (IAM). Marja EBIT a pieței din aval a sectorului auto înainte de elementele extraordinare a însumat 176 milioane de Euro pentru primele șase luni (anul precedent: 161 milioane de Euro), inclusiv un element extraordinar favorabil în al doilea trimestru privind provizioanele inversate. În baza acestei marje EBIT, marja EBIT înainte de elementele speciale a fost de 19 procente (anul precedent: 17,3 procente). Grupul se așteaptă în continuare la creșteri ale veniturilor privind unitatea pieței din aval a sectorului auto de până la 4 procente la curs constant și o marjă EBIT înainte de elementele speciale de 16,5 până la 17,5 procente în 2018.

Afaceri industriale cu rate de creștere de două cifre – orientare privind veniturile pentru anul în curs

Divizia Industrială și-a crescut venitul la aproximativ 1,7 miliarde de Euro (anul precedent: aproximativ 1,6 miliarde de Euro) în timpul primelor șase luni ale anului 2018. La un curs de schimb constant, creșterea veniturilor a fost de 10% și a fost determinată în primul rând de Distribuția Industrială. În special, unitățile din sectorul feroviar, al materiilor prime, offroad și transmisie a energiei au contribuit considerabil la creșterea veniturilor. De departe cea mai mare creștere a fost înregistrată de regiunea Mare a Chinei (36,7%), înaintea Americii (6,9%), Asia/Pacific (6,7%) și Europa (5,9%). Divizia Industrială a generat 195 milioane Euro (anul precedent: 136 milioane Euro) în EBIT înainte de elementele speciale pentru primele șase luni, reprezentând o marjă EBIT înainte de elementele speciale de 11,6% (anul precedent: 8,6%). Marja îmbunătățită se datorează impactului favorabil al dimensiunii economiei și prețurilor, precum și creșterii eficienței câștigurilor și economiilor de cost rezultate din programul „CORE”. Pe baza evaluărilor actuale, Grupul Schaeffler își consolidează orientarea pentru creșterea constată a veniturilor diviziei Industriale pentru întregul an 2018, de la procentele valori de 3% până la 4% la 6% până la 7%. Ținta pentru marja EBIT înainte de elementele speciale de 9% la 10% rămâne nemodificată.

Fluxul de numerar liber s-a îmbunătățit ușor – perspectivă confirmată pentru Grupul Schaeffler

Venitul net atribuit acționarilor pentru prima jumătate a anului 2018 a crescut ușor față de perioada anului precedent, ajungând la 509 milioane de Euro (anul precedent: 485 milioane de Euro). Rezultatul per acțiune comună fără drept de vot a fost de 0,77 Euro (anul precedent: 00,73 Euro). Fluxul de numerar disponibil înainte de intrare și ieșiri de lichidități pentru activități de fuziuni și achiziții de minus 74 de milioane Euro pentru primele șase luni a fost ușor mai bun decât suma corespunzătoare anului precedent (minus 86 milioane de Euro). Cheltuielile de capital pentru imobilizările corporale și necorporale pentru prima jumătate a anului 2018, adică 595 milioane de Euro au fost aproximativ uniforme cu cele din anul anterior (anul precedent: 594 milioane de Euro), reprezentând rata cheltuielilor de capital de 8,3% din venit (anul precedent: 8,4 %).

„Ca și în anul precedent, fluxul de numerar disponibil al Grupului Schaeffler este generat în primul rând în a doua jumătate a anului. Pe baza estimărilor actuale, suntem optimiști că ne vom atinge obiectivul de aproximativ 450 de milioane Euro înainte de intrările și ieșirile de numerar pentru activitățile de fuziuni și achiziții”, a spus Dietmar Heinrich, Director Economic Schaeffler AG.

Datoria financiară netă la 30 iunie 2018 a crescut cu 463 de milioane Euro, ridicând rata de îndatorare, adică raportul dintre datoria financiară netă și capitalul social, la aproximativ 107% (31 decembrie 2017: 93%). La data de 30 iunie 2018, Grupul Schaeffler deținea un total de active de aproximativ 12 miliarde de Euro (anul precedent: aproximativ 11,1 milioane de Euro) și o forță de muncă de 92.198 (anul precedent: 87.937), o creștere de aproximativ 4,8%.

Pentru întregul an 2018, grupul continuă să anticipeze creșteri ale veniturilor de 6 până la 6 procente la curs valutar constant, o marjă EBIT înainte de elementele speciale de 10,5% la 11,5%, și flux de numerar disponibil înainte de intrări și ieșiri numerar pentru activitățile de fuziuni și achiziții de aproximativ 450 milioane de Euro. „Recunoaștem faptul că mediul nostru de afaceri rămâne exigent și plin de incertitudine și în următoarele șase luni. Cu toate acestea, confirmăm perspectivele Grupului Schaeffler pentru anul 2018 cu o mică creștere a orientării veniturilor pentru divizia Industrială”, a declarat Klaus Rosenfeld.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare