Schaeffler confirmă orientarea de grup

19.09.2018 | Brasov

HERZOGENAURACH, 19 septembrie 2018. Furnizorul global de componente pentru automobile și industrie, Schaeffler reconfirmă astăzi orientarea sa pentru exercițiul financiar 2018 la nivel de grup. Conform acelei orientări, Schaeffler prevede o creștere veniturilor de la 5 la 6% la valută constantă, o marjă operațională înainte de articolele speciale de la 10,5 la 11,5% și un flux de numerar neangajat înainte de fluxurile de intrare și de ieșire pentru activități M&A de aproximativ 450 de milioane de euro.

Pe baza proiecțiilor actuale, Schaeffler se așteaptă la creșterea venitului Diviziei Producătorilor de echipamente originale în industria auto de la 4,5 la 5,5% la valută constantă (anterior de la 6 la 7%), reflectând condițiile pieței. Această ajustare este cauzată de cererile mai reduse din regiunile din China și Europa. În același timp, grupul previzionează creșterea venitului în divizia industrială de la 8 la 9% la valută constantă (anterior de la 6 la 7%) pe baza performanței pozitive și comenzilor crescute. Pe această bază, marja operațională a diviziei industriale înainte de articole speciale este estimată între 10 și 11% (anterior de la 9 la 10%), în timp ce marja operațională înainte de articole speciale pentru divizia Producătorilor de echipamente originale în industria auto este estimată între 8,5 și 9.5% (anterior de la 9,5 la 10,5%).

Divizia piețelor din aval ale industriei automobilelor a grupului rămâne pe drumul cel bun pentru creșterea venitului inițial la valută constantă de la 3 la 4% și marja operațională înainte de articolele speciale de la 16,5 la 17,5%.

În ceea ce privește diviziile piețelor din aval ale industriei automobilelor și cele industriale, Grupul Schaeffler preconizează încheierea anului la limitele superioare ale marjelor menționate anterior.

Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG, a spus înainte de Ziua Pieței Capitalului (CMS) din 20 septembrie: “Așa cum s-a menționat deja după al doilea trimestru, ne desfășurăm activitatea într-un mediu provocator în industria automobilelor. Cu toate acestea, pe baza performanței ridicate a diviziei industriale, putem confirma orientarea de grup pentru întregul an. Acest lucru este posibil deoarece suntem un furnizor de componente pentru automobile și industrie.”

La CMD, Schaeffler va prezenta strategia sa și va descrie pentru prima oară fiecare din cele trei divizii ale sale. Evenimentul este destinat exclusiv analiștilor financiari și investitorilor instituționali. Prezentarea din cadrul evenimentului va fi publicată pe website-ul companiei Schaeffler la ora 7 CET la data de 20 septembrie.

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG