Schaeffler modifică previziunile pentru întregul exercițiu financiar 2018

01.11.2018 | Brasov

HERZOGENAURACH, 30 octombrie 2018. Schaeffler AG, Herzogenaurach (ISIN DE000SHA0159, WKN SHA015) a decis modificarea previziunilor pentru întregul exercițiu financiar 2018 al Grupului Schaeffler în ansamblu și al sectoarelor Producătorilor de echipamente originale în industria auto și a piețelor din aval ale industriei auto. În contextul volatilității creșterii pieței în industria auto globală (WLTP, conflicte comerciale), modificarea previziunilor pentru întregul exercițiu financiar 2018 al Grupului este determinată în principal de deteriorarea condițiilor pieței în cadrul activităților companiei din sectorul Producătorilor de echipamente originale în industria auto din China. Mai mult, performanța vânzărilor mai redusă decât se prevăzuse în cel de-al treilea trimestru din sectorul piețelor din aval ale industriei auto a contribuit la modificarea previziunilor.

Pe baza cifrelor preliminare, Grupul Schaeffler a obținut venituri de 3,521 milioane Euro (anul anterior: 3,434 milioane Euro) și 376 milioane Euro (anul anterior: 416 milioane Euro) în al treilea trimestru înainte de rezultatul financiar și impozitele pe venit (EBIT). În al treilea trimestru, veniturile Grupului au crescut cu 3,7% la valută constantă. Pe această bază, veniturile primelor nouă luni ale anului au fost de 10,714 milioane Euro (anul anterior: 10,480 milioane Euro), ceea ce corespunde creșterii de 5,1% la valută constantă. Marja EBIT a Grupului înainte de articolele speciale a fost de 355 milioane Euro (anul anterior 416 milioane Euro) în al treilea trimestru al anului 2018 și 1,150 milioane Euro (anul anterior: 1,196 milioane Euro) în primele nouă luni, ceea ce corespunde marjei EBIT înainte de articolele speciale din al treilea trimestru de 10,1% (anul anterior 12,1 %) și 10,7% (anul anterior: 11,4%) pentru primele nouă luni. Fluxul de numerar neangajat al Grupului Schaeffler înainte de fluxurile de intrare și ieșire pentru activitățile M&A a atins 201 milioane Euro (anul anterior 333 milioane Euro) și 127 milioane Euro în primele nouă luni, ceea ce corespunde în principal calității mai scăzute a veniturilor și nivelului ridicat de capital imobilizat în stocuri. Rezultatele din al treilea trimestru și primele nouă luni pentru cele trei sectoare ale Grupului sunt următoarele:

Tabel divizii (cifre preliminare)

Pe baza cifrelor preliminare, Schaeffler preconizează în prezent o creștere a veniturilor din întregul exercițiu financiar 2018 de la 4% la 5% la valută constantă (anterior, de la 5% la 6%), o marjă EBIT înainte de articolele speciale de la 9,5 la 10,5% (anterior, de la 10,5% la 11,5%) și un flux de numerar neangajat înainte de fluxurile de intrare și ieșire pentru activitățile M&A de aproximativ 300 milioane Euro (anterior, aproximativ 450 milioane Euro). Previziunile actuale pentru fiecare sector sunt următoarele:

Tabel divizii (previziuni)

Declarații și proiecții de viitor
Anumite declarații din acest comunicat de presă sunt orientate spre viitor. Prin natura lor, declarațiile orientate spre viitor implică un număr de riscuri, incertitudini și presupuneri ce pot cauza ca rezultatele sau evenimentele să difere din punct de vedere material de cele exprimate sau presupuse de declarațiile orientate spre viitor. Aceste riscuri, incertitudini și presupuneri pot afecta în mod negativ rezultatul și consecințele financiare ale planurilor și evenimentelor descrise. Nicio persoană nu se obligă să actualizeze sau revizuiască în mod public orice declarație orientată spre viitor, fie ca urmare a noilor informații, evenimentelor viitoare sau de alt fel. Nu vă bazați exclusiv pe declarațiile orientate spre viitor disponibile de la data acestui comunicat de presă. Declarațiile incluse în acest comunicat de presă cu privire la tendințele sau evenimentele trecute nu vor fi considerate reprezentarea continuității viitoare a acestor tendințe sau evenimente. Notele de avertizare menționate mai sus vor fi luate în considerare în legătură cu orice declarații orientate spre viitor scrise sau orale pe care Schaeffler sau persoanele care acționează în numele său le pot emite.