Noțiune de căutare

Cel mai greu rulment produs vreodată în fabrica de la Brașov Record ”de 10”... 10 tone

Pressrelease Stage Image
Rulmentul axial radial cântărește peste 10 tone, are 3 căi de rulare și este format dintr-un inel exterior și 3 inele interioare. Aproximativ 1.000 de componente au fost necesare în procedeul de realizare.

14.11.2018 | Brasov

Un rulment record a fost produs în această toamnă de fabrica Schaeffler din Braşov. Cu 10,5 tone la un diametru de 3.295 mm, rulmentul a fost fabricat la comandă pentru un client din China. Acesta va fi montat într-un utilaj special de forare tuneluri pentru linii de metrou. Astfel, Schaeffler România confirmă statutul de expert de top în ceea ce privește soluții și producție de rulmenți mari.

2018, Brașov. Schaeffler România aniversează 14 ani de fabrică la finalul acestui an și o face într-o manieră impresionantă: își mărește capacitatea de producție, crește echipa de specialiști și bate noi recorduri. Într-o lună, peste 400 de camioane de metal sunt prelucrate în producție pentru a răspunde celor peste 8.000 de comenzi plasate de cei peste 3.000 de clienți finali, producția zilnică ridicându-se la 1,5 milioane de euro.

Tehnică, Performanță și Dezvoltare la Brașov

Schaeffler România a livrat cu succes cel mai greu rulment produs vreodată în fabrica de la Brașov. Produsul va fi integrat într-un utilaj special, cu ajutorul căruia se va realiza tunelul unei noi linii de metrou din orașul Qingdao, China. Alături de acest rulment special, elementele esențiale, precum reductorul principal și motorul, sistemul de reglare al aerului, sistemul de ghidare, sistemul de comandă, componentele hidraulice etc, provin de la renumiți furnizori internaționali, fapt care oferă o garanție puternică pentru performanța și fiabilitatea utilajului.

Utilajul de forare tuneluri (TBM) reprezintă un ansamblu complex, care integrează, pe lângă mașina propriu-zisă și sisteme de electricitate, lichid, lumină, gaz, tehnologia informației, și inteligență artificială. În comparație cu modul tradițional de forare a tunelurilor, acesta este mai sigur, mai fiabil și mai eficient și poate reduce semnificativ impactul asupra mediului înconjurător.

Când cifrele vorbesc

Cifrele vorbesc întotdeauna cel mai bine, cel mai punctual și mai realist despre performanță și rezultatele de top. Tot cifrele sunt cele care redau într-o manieră pură complexitatea acestui proiect, volumul de muncă și implicarea echipei de la Brașov.

Pentru ca povestea rulmentului ”de 10” să poată fi spusă, au fost necesare 5 luni de muncă asiduă și un efort de echipă considerabil. Aproximativ 150 de angajați din echipa Schaeffler au contribuit la realizarea acestui produs, depășind provocările proiectului.

Rulmentul axial radial cântărește peste 10 tone, are 3 căi de rulare și este format dintr-un inel exterior și 3 inele interioare. Aproximativ 1.000 de componente au fost necesare în procedeul de realizare. Totodată, doar pentru partea de montaj a fost nevoie de mai bine de 25 de ore de muncă neîntreruptă. Așadar, vorbim despre un record din multe puncte de vedere: în fața unei provocări deosebite, echipa din Brașov a reușit să ofere cel mai bun rezultat, aducând în palmaresul companiei un rulment ”de 10”.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare