Noțiune de căutare

Copii și tineri din centre de plasament în vizită la fabrica de la Brașov Ajungem Mari alături de Schaeffler România

Pressrelease Stage Image
Schaeffler România a pregătit pe parcursul acestui an 10 vizite speciale, pentru copii și tineri de la 10 centre de plasament din Brașov. Întâlnirile s-au axat pe o interacțiune directă, în care angajați din mai multe arii de specialitate au discutat cu invitații. Departamentul de Comunicare și Branding, Departamentul de Resurse Umane, specialiști din Centrul de Inginerie și chiar echipa de pompieri Schaeffler au participat în mod activ la aceste discuții, prezentând câteva dintre secretele activității lor, răspunzând la întrebări și trezind curiozități.

21.12.2018 | Brasov

Copii de la 10 centre de plasament din Brașov au vizitat în acest an fabrica Schaeffler, în cadrul programului ”Ajungem Mari”. În cadrul acestei inițiative unice de responsabilitate socială, Schaeffler România a oferit ocazia celor 68 de copii instituționalizați să cunoască în cadrul celor 10 vizite organizate meserii interesante, să discute cu specialiști din diverse arii și să simuleze experiențe practice la bancurile de lucru din Centrul de Formare Profesională.

Strategia de responsabilitate socială a companiei Schaeffler România se dezvoltă și devine mai complexă de la an la an, direcțiile de implicare fiind din ce în ce mai diverse. Anul 2018 a însemnat un pas nou în această privință, compania devenind parte din programul ”Ajungem Mari”, demarat de Asociația Lindenfeld, cu scopul de a-i ajuta pe cei la început de drum să ajungă oameni mari, responsabili, independenți și fericiți.

Schaeffler România a pregătit pe parcursul acestui an 10 vizite speciale, pentru copii și tineri de la 10 centre de plasament din Brașov. Întâlnirile s-au axat pe o interacțiune directă, în care angajați din mai multe arii de specialitate au discutat cu invitații. Departamentul de Comunicare și Branding, Departamentul de Resurse Umane, specialiști din Centrul de Inginerie și chiar echipa de pompieri Schaeffler au participat în mod activ la aceste discuții, prezentând câteva dintre secretele activității lor, răspunzând la întrebări și trezind curiozități. Cei 68 de vizitatori au înțeles ce înseamnă un loc de muncă, ce pregătire și cunoștințe le sunt necesare, cum să se comporte la serviciu și cât de important este să lucrezi în echipă. Partea cea mai atractivă a fost cea practică, în care copiii și tinerii au putut executa un mic exercițiu practic, la Centrul de Formare Profesională. Sub atenta îndrumare a instructorilor din companie, aceștia au putut grava singuri propriul nume pe bănuții de alamă.

Despre cât de important și cât de util le este acest program tinerilor și celor mai mici, vorbește unul dintre coordonatorii programului ”Ajungem Mari”:

”Găsesc că vizita de azi de la compania Schaeffler a fost mai mult decât reușită și vă felicit pentru organizarea exemplară! Doresc să remarc profesionalismul celor implicați și mai mult, pedagogia aferentă... chiar și noi, adulții am învățat destule lucruri noi. Pentru copiii de la centru este foarte important să cunoască modele de oameni care au reușit în viață, iar vizita de azi le-a oferit din plin această șansă. Probabil că multora dintre ei, experiența de astăzi le va rămâne întipărită pentru multă vreme, ca un reper profesional, iar în această privință găsesc că vizita și-a atins din plin obiectivele.

În opinia mea, problema integrării sociale a copiilor din centrele de plasament ar trebui să preocupe comunitatea în ansamblul ei - oameni simpli, instituții ale statului, mediu privat - iar implicarea Schaeffler la acest nivel denotă un grad ridicat de responsabilitate socială.” (V.C. - Coordonator local "Ajungem Mari" Brașov)

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare