Noțiune de căutare

Peste 1.000 de persoane implicate în programele educaționale din 2018 11 Programe educaționale derulate de Schaeffler România în 2018

Pressrelease Stage Image
Entuziasm maxim la vizitele elevilor din cadrul programului Şcoala Altfel 2018

09.01.2019 | Brasov

În 2018 la nivel general au fost implicați în proiectele educaționale derulate de Schaeffler România peste 1.000 de persoane: elevi, studenți, masteranzi, profesori etc.

Schaeffler România susține educația prin programele pe care le derulează, dedicate atât elevilor, studenților cât și absolvenților, încuranjându-i și oferindu-le cadrul pentru a cunoaște și pentru a se dezvolta în domeniul studiilor. Rezultatele din 2018 ale acestor programe educaționale, precum și cum se pot accesa acestea:

Programe pentru elevi:

 • Școala Profesională Germană Kronstadt (SPGK) este una dintre cele mai notabile realizări ale sistemului național de educație, adoptând modelul învățământului dual german. În anul școlar 2017-2018 au fost înscriși peste 300 de elevi de clasa a IX-a, a X-a și a XI-a la Schaeffler România.
 • Fit for Future este un program în care cei mai buni elevi din judetul Brașov au șansa de a petrece o săptămână de practică în cadrul schaeffler Romania sau a altor companii partenere. În 2018, un număr de 78 de elevi au aplicat și au făcut practică în compania noastră.
 • Școala Altfel la Schaeffler România în 2018 a însemnat peste 400 de elevi participanți, care au avut parte de o scurtă vizită în fabrică, precum și de activități menite să descopere mai multe despre produsele Schaeffler.
 • Angajat în vacanță este o oportunitate atât pentru elevi cât și pentru studenții ai căror părinți lucrează în Schaeffler România. Aceștia timp de o lună, pe perioada vacanței de vară, fac parte din echipa unui segment și au șansa de a-și testa compatibilitatea cu domeniul tehnic și de a-și pune la încercare capacitățile și competențele proprii. În anul 2018 am avut 94 elevi și studenti înscriși în acest program.
 • Ajungem Mari este un program în care elevii, ce provin din centre de plasament au șansa de a intra în contact cu o companie, de a descoperi meserii noi, precum și ce cunoștințe le sunt necesare pentru locul lor de muncă. Anul trecut peste 50 de elevi au vizitat compania.

Programe pentru studenți și absolvenți

 • Anual Schaeffler România oferă 200 de locuri de practică pentru studenți, pe timpul vacanței de vară. În 2018 aproximativ 120 de studenți au acceptat oportunitatea de a se alătura echipelor din departamentele centrale sau din segmentele de producție.
 • Bursele de Excelență se adresează studenților care aspriă la o carieră de succes în domenii tehnice și non-tehnice și care au rezultate foarte bune la învățătură. În 2018, 20 de bursieri au aplicat, pentru cele două sesiuni ale programului.
 • Schaeffler România oferă suport în realizarea lucrărilor de licență sau disertație. Temele sunt propuse de companiei si sunt făcute cunoscute tuturor factorilor implicați, însa studenții sunt încurajați să vină cu propriile propuneri de teme originale. La finalul anului universitar 2017-2018 s-au susținut 10 astfel de lucrări.
 • De mai bine de cinci ani Schaeffler România alături de Universitatea Transilvania din Brașov au dezvoltat și lansat trei noi programe de master care se concretizează prin teme de actualitate, specializări unice din domeniul ingineriei. În anul universitar 2017-2018 au fost înscriși pentru Schaeffler România aproximativ 30 de masteranzi.
 • În cadrul companiei din Cristian absolvenții au șansa de a se dezvolta profesional, în cadrul unui program de excelență denumit, Schaeffler Trainee. În 2018 un număr de 20 de ingineri trainee au finalizat programul.
 • În 2018 peste 100 de persoane au vizitat compania, în cadrul vizitelor de studiu, ce reprezintă șansa studenților și a profesilor de a intra în contact cu mediul de business din Schaeffler România. Le sunt oferite informații despre companie, precum și un tur de fabrică, însoțite de detalii privind procesele de fabricație din partea unui specialist.

Schaeffler România susține educația și tinerii care își doresc să se dezvolte în direcția pe care și compania o urmează, 2018 fiind un an cu rezultate remarcabile, numărul tinerilor care aplică pentru aceste programe fiind crescut față de cel din 2017.

Mai multe detalii puteţi afla sub meniul “Carieră > Startul în carieră”.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare