Noțiune de căutare

Formula E – Startul sezonului 2018/2019 Formula E intră într-o nouă eră, cu tehnologie de la Schaeffler

Pressrelease Stage Image

13.12.2018 | Brasov

  • Campionul defensiv Audi Sport ABT Schaeffler se pregătește pentru al 5-lea sezon Formula E
  • Seria inovatoare de curse electrice va începe în 15 decembrie
  • Patru șoferi vor folosi tehnologia de la Herzogenaurach în 2018/2019

Două campionate câștigate, 45 de curse ce au culminat cu 35 de premieri pe podium și 94% din toate turneele posibile, completate. Pentru patru ani, Audi, ABT și Schaeffler au format una dintre cele mai de success parteneriate din formula E. Noua tehnologie – variind de la vehiculul complet prin motor la un sistem de baterii modificat total – împreună cu noile echipe, șoferi și locații, introduce o nouă eră pentru Formula E, o eră în care Schaeffler intenționează să-și continue registrul cu recorduri de succes. Al cincilea sezon, care începe weekendul viitor, presupune 13 curse în peste 5 continente.

“Formula E a fost platforma perfectă pentru Schaeffler, pentru a-și demonstra expertiza în tehnologii pilot și pentru a-și prezenta ideile privind durabilitatea mobilității pentru mâine.” spune Prof. Peter Gutzmer, Director Tehnic și Vicepreședinte Schaeffler, care a inițiat proiectul Formula E acum cinci ani. “Seriile au devenit evenimentul cel mai așteptat din motosport. Emoționează fanii și mass-media deopotrivă, iar prin implicarea mai multor producători și companii, oferă un cadru competitiv de clasă mondială.”

Cel de-al patrulea sezon din seria de curse electrice a culminat cu Audi Sport ABT Schaeffler care a ocupat primul loc în clasamentul echipei din New York la jumătatea lunii iulie, Audi e-tron FE04 a apărut cu regularitate ca fiind cea mai eficientă mașină. Succesorul său marchează continuarea evoluției acestui model de success, în special în ceea ce privește piesa centrală a Audi e-tron FE05: propulsorul, care cuprinde motorul, invertorul, transmisia, părți ale punții și software-ul aferent. Audi și partenerul său de tehnologie, Schaeffler, au lucrat împreună pentru a dezvolta unitatea generatoare de motor, Audi Schaeffler MGU03. Inginerii au vizat să îmbunătățească eficiența și performanța întregului pachet și au avut succes: 95 % din componentele sistemului de propulsie sunt noi, iar inginerii au reușit să reducă greutatea cu 10%.

Schaeffler a fost responsabil pentru sistemul de propulsie încă din cel de-al doilea sezon, primul în parteneriat cu ABT Sportsline, apoi cu Audi. În acest sezon, un total de patru șoferi vor folosi tehnologia de la Herzogenaurach: în plus față de mașina condusă de echipa sa proprie, Audi Sport va furniza Envision Virgin Racing cu noul Audi e-tron FE05 și sistemul de propulsie. Cu șoferii săi, Sam Bird și Robin Frijns, echipa britanică de curse se numără printre membrii fondatori și protagoniști ai seriei.

Noul sezon va începe sâmbăta viitoare în Ad Diriyah. de acolo, turul Formula E va conduce cele 11 echipe și cei 22 de șoferi în orașele Marrakesh, Santiago de Chile, Mexico City, Hong Kong, Sanya, Roma, Paris, Monaco și Berna înainte de a termina la New York la jumătatea lunii iulie. Unul dintre momentele cele mai importante va fi cu siguranță jocul german, din Berlin din data de 25 mai 2019. În sezoanele trecute, acolo era o atmosferă electrizantă creată de sutele de angajați Schaeffler care se bucurau de standul lor.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare