Noțiune de căutare

Schaeffler la CES 2019 Piatră de hotar pentru condusul autonom: Schaeffler prezintă „Space drive”

Pressrelease Stage Image
Captură: Platforma tehnologică a modelului Schaeffler Mover este proiectată pentru flexibilitate, astfel încât diferite stiluri de caroserie pentru diverse utilizări să poată fi implementate.

14.12.2018 | Brasov

  • Grupul de tehnologie Schaeffler prezintă “Space drive” ca o nouă inovație revoluționară pentru condusul autonom
  • Inovatorul Schaeffler Mover pentru o mobilitate electrică durabilă în orașe
  • Flexibilitatea și operațiile conectate sunt cheia spre mobilitatea pentru mâine

HERZOGENAURACH, 14 decembrie, 2018. Conform previziunilor Națiunilor Unite, două treimi din populația lumii va trăi în orașe până în 2050. Pentru a le oferi oamenilor care trăiesc în locuri unde spațiul este o mobilitate primară personală, Schaeffler lucrează la concepte de tehnologie precum Schaeffler Mover, pentru care grupul de tehnologie a dezvoltat noi soluții de sistem.

“Space drive” – o piatră de hotar tehnologică pentru condusul autonom

Vehiculele autonome nu necesită volan, nici pedale pentru accelerare sau frânare. Ele sunt înlocuite de elemente digitale cum ar fi joystick-uri, notebook-uri sau aplicații smartphone. Controlul nu mai este efectuat prin mijloace mecanice, prin impulsuri electrice transmise prin cabluri și fire în nano secunde, de aceea aceasta este așa numita tehnologie “drive-by-wire.” (condus prin intermediul unui cablu). Tehnologia “Space drive” instalată în Schaeffler Mover a demonstrat anterior viabilitatea vehiculelor destinate persoanelor cu dizabilități în peste 700 de milioane de kilometri fără accidente. “Space Drive” este într-o continuă dezvoltare din partea Schaeffler Paravan Technologie GmbH & Co. KG, fiind certificată în concordanță cu cele mai înalte standarde de calitate și siguranță (ISO 26262 – ASIL D), având aprobare rutieră și aprobare din partea TÜV. În plus, a fost creată pentru redundanță triplă: Dacă una dintre unitățile de control se defectează, există două siguranțe care asigură securitatea absolută în cazul unor defecțiuni. Nu există sistem de comparație nicăieri în lume. În combinație cu GPS-ul, radarul și alți senzori, “Space drive” oferă o bază chiar și în acest moment pentru autovehicule – complet automatizate și fără șofer – Nivelul 4 și 5 de conducere.

Modulul compact de acționare: “Schaeffler Intelligent Corner Module” asigură o manipulare agilă

Vehiculele autonome ca Schaeffler Mover necesită concepte noi de conducere. Unul dintre ele este “Schaeffer Intelligent Corner Module” în care toate componentele de propulsie și șasiu sunt instalate într-o unitate compactă de economisire a spațiului: butucul motorului, suspensia, inclusiv arcurile și direcția electromecanică. Aceasta din urmă este un sistem electromecanic „direcționat prin cablu” controlat prin tehnologia „Space drive”. “Intelligent Corner Module” oferă o rotire a roții de până la 90 de grade. Ca un rezultat, vehiculul poate fi manevrat pe străzi înguste și permite parcarea laterală pentru intrarea și ieșirea pasagerului. Chiar și virajele de moment sunt posibile. Schaeffler va prezenta toate funcțiile a “Intelligent Corner Module” la CES 2019.

Flexibilitate maximă și conectivitate pentru nevoile orașelor noastre mari

Platforma tehnologică a Schaeffler Mover este proiectată pentru o mare flexibilitate, permițând punerea în aplicare a diferitelor stiluri de caroserie de la robo-taxi până la vehicule cu livrare autonome. Corpul – care poate fi transformat pentru aplicația dorită – poate fi rapid separat de platforma în care este consolidată tehnologia necesară pentru conducere. Doar unii dintre senzorii necesari pentru condusul autonom sunt integrați suplimentar în caroserie.

Pentru vehiculele urbane autonome, conectivitatea este o condiție esențială pentru funcționarea fără probleme. În conceptul vehiculului, experții Schaeffler realizează acest lucru folosind un geam digital al vehiculului care oglindește vehiculul din lumea reală într-un cloud. Prin analiza continuă a datelor de funcționare și a condițiilor, de exemplu, necesitățile viitoare de întreținere pot fi detectate în avans. “Vehiculul care este proiectat riguros pentru o operațiune conectată umple un gol important în portofoliul actual al industriei auto” spune Directorul Tehnic al Schaeffler, prof. Peter Gutzmer.

Vizitează-ne la CES, Central Plaza, Booth 25.

Vei putea urmări conferința de presă în direct în 6 ianuarie, 2019, la ora 1:00 pm (GMT-8) at http://schaeffler.gomexlive.com/

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare