Noțiune de căutare

Școala Altfel: o investiție cu impact pentru tânăra generație Super-specialiști și super-copii, față în față la Schaeffler România

Pressrelease Stage Image
Elevi în vizită la Schaeffler România, acceptând provocarea de a construi ”Orașul Schaeffler”, în cadrul workshopului special pregătit pentru ca cei mici să descopere prin joc și lucru de echipă, care sunt aplicațiile în care se găsesc produsele companiei

01.04.2019 | Brasov

  • 3620 de elevi, de la cei mai mici, de 8 ani, până la cei mai mari, de 18 ani, au vizitat Schaeffler România, de la startul programului Școala Altfel, până în prezent
  • În 2019, au venit în vizită 350 de elevi, din 12 clase, de la 10 școli din Brașov, Zărnești, Râșnov și Vrancea
  • 8 ani de implicare concretă în dezvoltarea tinerei generații, din partea Schaeffler România, prin programul Școala Altfel

Școala Altfel: un proiect cu multe provocări și responsabilități

Provocarea de a crește viitori adulți responsabili, asumați și, de ce nu, fericiți, nu aparține doar sistemului de învățământ, ci și agenților economici, care în mare măsură, vor avea relații de colaborare cu cei care acum sunt mici și vor duce probabil lupta de a-și ține aproape talentele și oamenii valoroși.

Astfel, ”Școala Altfel”, se dovedește a fi o soluție deosebită în conturarea unei prime relații cu tânăra generație, programul reușind să pună față în față super-specialiști și super-copii. De mai bine de 8 ani, Schaeffler România și-a asumat în mod activ rolul de a fi alături de elevi și timp de o săptămână să le ofere acestora șansa de a învăța prin experiență și prin descoperirea de soluții practice, în discuții directe cu cei care au deja experiența unui loc de muncă și nu oriunde, ci într-o companie în care se face performanță.

Școala Altfel la Schaeffler România: laborator de învățare într-un mod creativ și practic

Fiind parte din programul ”Școala Altfel” încă din 2012, Schaeffler România se poate mândri cu o cifră impresionantă: 3620 de elevi, de la cei mai mici, de 8 ani, până la cei mai mari, de 18 ani, au vizitat fabrica de la Brașov, de la startul programului Școala Altfel, până în prezent. Strategia pe care Schaeffler România o urmărește este aceea de a oferi copiilor alternative la întrebarea ”ce vreau să ajung când voi fi mare?”. În mod și mai specific, echipa de proiect încearcă, prin activități unice și interesante să ofere răspunsuri și mai concrete despre ”cât mai e până voi fi mare (specialist)?”, ”cum ajung să fiu mare (specialist)?”, dar mai cu seamă, ”cum arată acolo, în lumea specialiștilor, și cum este să ai un loc de muncă într-o companie de renume?”

Programul de vizite marca Schaeffler România, este unul complex și este organizat pe grupe de vârstă, astfel încât toți vizitatorii să trăiască o experiență unică, adaptată nevoilor lor de cunoaștere. Pe parcursul unei vizite, timp de aproximativ 4 ore, elevii au parte de o agendă bine gândită, cu prezentări, activități și, bineînțeles, un tur de producție, în două dintre cele mai spectaculoase hale. Prima oprire este în zona în care iau naștere cei mai mari și mai complecși rulmenți produși în fabrica de la Brașov. Elevii au ocazia să vadă inele de 4 metri diametru exterior, rulmenți unicat, ce conțin peste 800 de componente individuale. De asemenea, aceștia află și văd cu proprii ochi care este procesul de producție, cu operațiuni precum călire, strunjire, până la montaj și control de calitate. A doua oprire, este la Forja companiei, una dintre cele mai moderne din Europa. Aici partea de curiozitate, entuziasm și suspans atinge cote maxime, având în vedere că elevii au posibilitatea de a vedea cuptoarele imense în care se pregătesc bolțurile de oțel, pot vedea operațiunile care fac posibilă povestea fabricării unui inel, de la materie primă la produs finit și, mai important decât, pot simți pe propria piele căldura, mirosul și atmosfera dintr-o forjă performantă.

Experiența unică oferită de Schaeffler România a făcut ca vizitele în fabrica de la Brașov să fie extrem de dorite, astfel încât în fiecare an, sute de solicitări vin din partea școlilor din împrejurimi și nu numai. Și în acest an, compania a primit în vizită 350 de elevi din 12 clase, de la 10 școli din Brașov, Zărnești, Râșnov și Vrancea... Iar, proiectul continuă și alte sute de elevi vor veni să cunoască echipa Schaeffler, căci satisfacția propriei contribuții la educația tinerei generații este una din marile recompense ale programului ”Școala Altfel”.

Și nu doar Școala Altfel...

Schaeffler România este o companie activă, o companie cu gândire în perspectivă, cu proiecte și acțiuni direcționate către dezvoltarea comunității și cu susținere concretă pentru ”un alt fel de viitor” oferit tinerei generații. Iar dovada cea mai puternică în acest sens, este proiectul ”Școala Profesională Germană Kronstadt”, prima școală cu sistem de învățământ dual din România, proiect care astăzi este recunoscut ca model de bună practică la nivelul întregii țări. Numărându-se printre inițiatorii acestei școli, Schaeffler România a revoluționat sistemul de învățământ la nivel național, reușind să aducă schimbări, atât la nivel de legislație, cât și la nivel de atitudine și mentalitate în ceea ce privește învățământul profesional. Și poate cea mai mare realizare este constituirea școlii în sine, alături de capacitatea de a pune la aceeași masă companii de renume mondial reprezentate în zona Braşovului, autorități și instituții publice, conlucrând toate în aceeași direcție: revitalizarea forței de muncă și dezvoltarea comunității locale. Astăzi, în Schaeffler România peste 300 de elevi ai acestei școli își desfășoară stagiul de practică, iar anul trecut, alți 88 de absolvenți au deveniți angajați activi în fabrică de la Brașov. În total, în cei 7 ani de la startul acestui proiect, Schaeffler România a instruit și continuă să instruiască peste 680 de elevi.

Educația este una dintre valorile nucleu ale identității Schaeffler România. Astfel, pe lângă implicarea în învățământul preuniversitar, compania a dezvoltat un portofoliu complex de programe destinate mediului universitar, prin care oferă studenților oportunitatea de a dobândi experiență și de a-și dezvolta competențele, profitând de know-how-ul unei companii moderne. Programele numeroase variază de la cele punctuale, de scurtă durată, precum practica de o lună sau Bursele de Excelență, până la programe cu angajare, ca Inginer Trainee și se adresează, în mod special, studenților serioși și motivați.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare