Noțiune de căutare

Elevi de la cele mai bune liceele din Brașov în practică la Schaeffler România Programul Fit for Future: deschizător de noi orizonturi pentru tânăra generație

Pressrelease Stage Image
Elevii din clasa a XI-a din liceele brașovene la “lucru”, în timpul programului Fit for Future

08.04.2019 | Brasov

În săptămâna 25-29 martie, Schaeffler România a găzduit 64 de elevi de clasa a XI-a din liceele brașovene, în cadrul programului Fit for Future, alături de Clubul Economic German Brașov. Elevii au avut ocazia sa afle mai multe informații și să vadă concret ce presupune direcția de carieră dorită, dar și ce înseamnă să fii angajat Schaeffler.

Începând din anul 2010 peste 350 de adolescenți au trecut pragul companiei Schaeffler România ca participanți în programul Fit for Future. Tradiția a fost continuată și anul acesta pentru 64 de elevi din liceele brașovene. Astfel, timp de o săptămână, elevi din Liceul Andrei Mureșanu, Liceul Teoretic Johannes Honterus, Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă, Colegiul Național Grigore Moisil, Colegiul Național Andrei Șaguna și Colegiul Tehnic Transilvania au avut ocazia să facă practică în segmentele de producție, cât și departamentele suport și centrale ale companiei. Alături de 45 de mentori Schaeffler, elevii au desfășurat activități practice din diverse ocupații și au reușit să-și formeze o imagine de ansamblu asupra a ceea ce presupune domeniul profesional pe care l-au putut urmări. Fie că a fost vorba despre finanțe, resurse umane, calcul tehnic, calitate, conducerea fabricii sau achiziții, interacțiunea directă cu angajații le-a deschis participanților noi orizonturi în ceea ce privește viitorul lor profesional.

În același timp, elevii din program au descoperit ce înseamnă să faci parte din familia Schaeffler și care sunt provocările de zi cu zi ale angajaților. Impresiile în urma programului au făcut referire la aprecierea față de interesul acordat clienților, pasiunea angajaților pentru munca lor, accentul pe calitate și pe dezvoltare, însemnătatea muncii în echipă și a responsabilității. Unul dintre cele mai apreciate momente a fost posibilitatea de a lua parte la un workshop în care adolescenții au avut ocazia să simuleze procesul de producție al unui rulment, în cadrul Academiei Schaeffler.

Despre ce a însemnat săptămâna Fit for Future pentru el, ne relatează mai jos elevul Robert Moișanu:

„Programul Fit for Future desfășurat în cadrul companiei Schaeffler România a reprezentat pentru mine o oportunitate în ceea ce privește dezvoltarea mea personală, cât și profesională, putând asimila și pune în practică informații noi, dar totodată îmbunătățindu-mi colaborarea și spiritul de echipă. Mentorii au fost deschiși să ne arate ce presupun meseriile și domeniile alese de către noi și ce abilități trebuie dobândite și pași urmați pentru a ajunge și noi la rândul nostru să le practicăm. Am aflat astfel ce reprezintă într-adevăr domeniul Industrial Engineering și ce responsabilități are un manager de proiect. Așadar, consider că experiența asta ne-a ajutat prin deschiderea a noi orizonturi, diferite de cele de pe băncile școlii, în care teoria nu este pusă întotdeauna în aplicare, oferindu-ne posibilitatea de a ieși astfel din zona noastră de confort.”

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare