Noțiune de căutare

Interacțiune directă între angajații Schaeffler și reprezentanții ONG-urilor din Brașov și din împrejurimi Ziua Responsabilității Sociale la Schaeffler România

Pressrelease Stage Image
Ziua CSR – ediția a 4-a: angajații Schaeffler în interacțiune directă cu asociațiile și fundațiile invitate la eveniment

17.04.2019 | Brasov

Ziua Responsabilităţii sociale - CSR: un eveniment care face diferența, un eveniment care generează schimbare, un eveniment care are un impact direct în ceea ce privește ”mai bine” pentru persoanele nevoiașe din comunitate... Angajații Schaeffler România au avut ocazia de a sta față în față cu reprezentanții a 10 ONG-uri din Brașov și din împrejurimi: s-au pus întrebări, s-au împărtășit idei privind oportunități de voluntariat, s-au legat prietenii și s-au făcut donații, care au însemnat:

 170 mese calde pentru copii, familii nevoiașe și persoane fără adăpost

 40 ședințe de kinetoterapie și logopedie pentru copiii cu dizabilități

 21 consultații gratuite în ambulator pentru copiii cu boli incurabile

 3 ursuleți din Sanctuarul Liberty vor beneficia de necesarul de borcane cu miere pentru 1 lună de zile

 150 kg ceară pentru atelierul de lumânări dedicat copiilor diagnosticați cu autism

 1 kit evaluare completă progres & eficientizare terapie pentru copiii diagnosticați cu autism

De mai bine de 14 ani, Schaeffler România are un angajament deosebit în ceea ce privește programe și acțiuni de responsabilitate socială. Compania a înțeles cu mult timp în urmă că rezultatele vorbesc mai răsunător decât cuvintele. De aceea, anual, se desfășoară peste 50 de acțiuni în zona de CSR, adresate angajaților și familiilor acestora, cât și comunității din care facem parte. De la activități sportive, la campanii de donații (haine, cărți, jucării), de la programe educaționale, la acțiuni de ecologizare, de la sponsorizări punctuale, la evenimente de succes... Iar Ziua CSR sau Ziua Responsabilității Sociale Corporatiste este un astfel de eveniment!

Ziua CSR: detalii despre cea de-a 4-a ediție

”Ziua CSR” este evenimentul care pune față în față angajații Schaeffler cu reprezentanții asociațiilor din Brașov și din împrejurimi... evenimentul care oferă șansa deosebită, ca într-un cadru bine organizat, într-o atmosferă festivă și plină de culoare, mediul economic și organizațiile non-guvernamentale să interacționeze în mod direct și să împărtășească viziuni... evenimentul prin care Schaeffler România reușește să creeze o punte deosebit de importantă, arătând implicare și angajament pe termen lung.

Anula acesta, 10 ONG-uri, reprezentate de peste 30 de asistenți sociali, psihologi, specialiști PR & voluntari, alături de sute de angajați Schaeffler s-au întâlnit în cadrul ”Zilei CSR”: s-au pus întrebări, s-au făcut donații, s-au împărtășit idei privind oportunități de voluntariat și s-au legat prietenii... Iar impactul pozitiv al acestui eveniment s-a resimțit din plin, prin prisma donațiilor făcute de angajații Schaeffler, donații care s-au transformat fie în mese calde pentru cei nevoiași, fie în ore de recuperare și îngrijire medicală de specialitate pentru cei suferinzi de boli incurabile, fie în borcane cu miere pentru ursuleții din sanctuarul protejat de la Zărnești.

Din lista asociațiilor și funadațiilor prezente au făcut parte: Asociatia ”Milioane de Prieteni”, Fundația ”Agapedia” România, Fundația ”HOSPICE Casa Speranței”, Fundația ”Bucuria Darului”, Asociatia ”Copiii de Cristal”, Asociația ”Catharsis”, Asociatia pentru Persoane cu Dizabilități Fizice ”Sfântul Haralambie”, Asociatia ”Îngerii de lângă noi", Asociatia ”Diaconia" și Asociatia ”Lumea lui Arthur"

Pe scurt, din 2016 până în prezent: alegem o zi din an, invităm ONG-urile la Schaeffler România, pregătim cu drag locația și dăm startul evenimentului. Fiecare asociație și fundație pregătește un stand atractiv, cu produse handmade, realizate de proprii beneficiari, fiind pregătită pentru o înteracțiune directă, one to one, cu angajații Schaeffler, pentru mai bine de 4 ore.

Ziua CSR: prin ochii participanților la eveniment

Ziua CSR este un eveniment de succes, iar această afirmație este susținută de ceea ce spun și simt angajații Schaeffler, dar și reprezentanții asociațiilor și fundațiior participante:

"Pentru noi evenimentul acesta este un reminder pentru a face fapte bune. Primim așa o energie bună de la oamenii de aici, că ar fi păcat să nu participăm!" (angajat Schaeffler România)

"Prin participarea noastră la acest eveniment avem garanția Schaeffler. Adică, pe lângă vizibilitatea și notorietatea de care ne bucurăm mai apoi, și alte firme devin interesate să ne ajute, asta pentru că deja avem votul de încredere al Schaeffler. Pentru noi promovarea și asocierea cu numele puternic al companiei ne ajută pe termen lung." (reprezentant ONG)

"Pentru mine, evenimentul are un impact major deoarece, înainte de toate, sunt tată, iar asta mă face să fiu mai responsabil și față de alți copii. În această zi se simte implicarea socială din partea companiei față de oamenii mai puțin norocoși și cazuri umanitare." (angajat Schaeffler România)

"Suntem la al III-lea an în care venim și nu am rata evenimentul pentru nimic! În zona noastră, nu sunt alte evenimente de acest gen, este foarte important pentru noi, căci ne aduce pe noi, ca și asociație în fața oamenilor." (reprezentant ONG)

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare