Noțiune de căutare

Peste 1.000 de persoane implicate în programele educaționale din 2018Peste 1000 de studenți participanți la Schaeffler Day de-a lungul celor 6 ediții Schaeffler Day pentru studenții din Brașov

Pressrelease Stage Image
Schaeffler Day – editia a 6-a: studenții participanți la workshopul „Prototipuri”. În cadrul acestuia au putut descoperi mai multe despre cum se creează mobilitatea pentru mâine, în Schaeffler România

30.05.2019 | Brasov

Peste 1000 de studenți participanți, peste 18 workshopuri derulate de specialiștii din Schaeffler România și zeci de ore petrecute în tur, în vizită, în fabrica din Brașov. Așa arată Schaeffler Day în cifre după cele șase ediții, acesta fiind un eveniment de mare amploare, care aduce față în față specialiștii (mediul economic) și studenții (mediul universitar).

Pentru Schaeffler România, locație de top din cadrul Grupului Schaeffler, lunile mai şi iunie sunt deja cunoscute și ca lunile în care care au loc unele dintre cele mai importante evenimente şi acţiuni dedicate studentilor, precum Schaeffler Day. Schaeffler Day este un eveniment anual organizat în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brasov, care aduce studenții de la facultățile cu profil tehnic și nu numai, mai aproape de mediul economic și de oportunitățile pe care acesta le oferă. Prima ediție a evenimentului a avut loc în 2015, iar de atunci și până acum peste 1000 de studenți au luat parte la conferințele, workshopurile și vizitele derulate de Schaeffler România. De-a lungul celor 6 ediții în cadrul conferințelor, au fost abordate teme de actualitate, atât în cadrul workshopurilor, cât și a prezentărilor oficiale, studenții având parte de invitați speciali, reprezentanți ai Grupului Schaeffler precum: Prof. Peter Pleus, Chief Executive Officer Automotive OEM, care a discutat despre inovațiile din viața reală, Nickl Norbert ce a vorbit despre simularea de proces, dr. Schlerege Frank a sustinut o prezentare pe tema modelarea, simularea și validarea în procesul de dezvoltare, dr. Johannes Kröckel, a discutat pe tema digitalizării și invitatul din acest an, dr. Rivinius Alfred ce a susținut o prelegere pe tema mobilității în schimbare.

Invitații speciali, temele tot mai diverse și de interes din cadrul workshopurilor interactive, precum și interesul manifestat de studenții din Brașov, fac din Schaeffler Day un eveniment de amploare și succes, menit să ofere șansa studenților, de a-și dezvolta o viață profesională la cele mai înalte standarde.

Prelegere, 3 workshop-uri, vizită la fabrică: cum pot participa studenții Schaeffler Day?

Criteriul principal constă în a fi student la o facultate tehnică sau non-tehnică din cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Pentru a participa la eveniment însă, studentul trebuie să urmărească paginile Schaeffler România (Facebook și website), dar și îndemnurile profesorilor, care devin și ei ambasadori ai Schaeffler Day și să nu rateze datele importante de desfășurare ale evenimentului, agenda și lista de invitați.

Pasul următor stă în completarea formularul de înscriere online și rezervarea locului dorit la unul dintre cele 3 workshop-uri oferite la fiecare ediție a evenimentului, precum şi la vizita în fabrică de la finalul zilei. Impresiile unuia dintre participanții acestei ediții: „N-am mai avut parte de o astfel de experiență într-o altă companie, n-am mai fost atât de aproape de utilaje mari, de informații de calitate și oameni bine pregătiți.”

Peste 1.000 de participanţi direcţi în fiecare an la programele educaţionale Schaeffler din România

Schaeffler Day face parte din portofoliul de programe educaționale oferit de Schaeffler România, fiind una din modalitățile prin care compania reușește să cunoască noile generații și provocările cu care acestea se confruntă.

Oportunitățile de a descoperi mai multe despre lumea Schaeffler și a rulmenților sunt diverse și se adresează atât studenților, cât și elevilor. Studenții pot alege să facă practică alături de specialiștii Schaeffler, se pot bucura de 10 Burse de Excelență, pot deveni trainee în cadrul departamentelor din fabrică sau pot alege un program de master alături de Schaeffler.

Elevii au și ei variante multiple, pot deveni elevi în cadrul Școlii Profesionale Germane Kronstadt (SPGK), pot fi parte a programului Fit for Future sau chiar „angajați în vacanță”. În 2018 peste 200 de studenți au fost implicați în programele educaționale derulate de Schaeffler România, iar alături de elevi am ajuns la mai bine de 1000 de tineri, participanți activi în acțiunile Schaeffler.

Schaeffler România este un mare susținător al programelor educaționale, iar rezultatele acestor programe, printre care și Schaeffler Day contribuie la formarea unor generații mai responsabile, mai pregătite pentru viitor și a unei comunității de succes, deci și a unor parteneri potriviți pentru a dezvolta mobilitatea pentru mâine.

În pragul verii urmează startul la programele care se desfăşoară în vacanţa de vară, precum programul de practica, dar şi înscrierile la programul pentru cele 3 mastere pe care Universitatea le desfăşoară în colaborare cu Schaeffler.

Detalii despre portofoliul de programe educaționale:

https://www.schaeffler.ro/content.schaeffler.ro/ro/careers/your-entry/index.jsp

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare