Noțiune de căutare

Mereu pregătiți pentru a susține excelența Bursele de Excelenţă Schaeffler România „10 pentru 10”

Pressrelease Stage Image
Lumea tehnologiei are nevoie de talentul noilor generații.

27.05.2019 | Brasov

Mai bine de 30 de studenți ai Universității Transilvania din Brașov au aplicat pentru Bursele de Excelență „10 pentru 10” oferite de Schaeffler România în fiecare semestru universitar. Dintre aceștia, doar 10, 7 studenți la facultăți tehnice și 3 la facultăți nontehnice, se vor bucura de titlul de bursier Schaeffler în perioada următoare.

Educația este una dintre valorile nucleu ale identității Schaeffler România. Compania a dezvoltat un portofoliu complex de programe destinate atât mediului preuniversitar, cât și celui universitar, Bursele de Excelență „10 pentru 10” oferite de Schaeffler România fiind unul dintre acestea.

Acest program de recompensare oferă companiei posibilitatea să descopere tineri talentați care vor contribui la dezvoltarea fabricii în viitor. Fabrica de la Brașov s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 15 ani de activitate, a pornit de la 100 de angajați, iar astăzi vorbim de aproape 5000 de oameni și de planuri ambițioase de viitor. În acest context de dezvoltare, Schaeffler susține excelența pentru a descoperi noi talente care aspiră la o carieră de succes în domenii tehnice și non-tehnice și care au rezultate foarte bune la învățătură. Bursele de Excelență fiind o ocazie potrivită tinerilor pentru a descoperi compania și de a porni în dezvoltarea carierei lor.

Procesul pentru a deveni bursier Schaeffler este unul simplu, iar toți studenții Universității Transilvania din Brașov pot accesa acest program urmând pașii descriși mai jos:

Condițiile de înscriere:

◾Candidații trebuie să fie absolvenți ai anului II de studiu sau masteranzi în anul I sau II;

◾Media tuturor anilor de studiu trebuie să fie peste 9.00 sau 8.00, după caz (inclusiv licența pentru masteranzi).

Cuantumul Bursei

◾Categoria I 1.000 RON/ lună, pentru media anilor de studiu mai mare de 9,50

◾Categoria II 670 RON/ lună, pentru media anilor de studiu mai mare de 9,00 sau 8,00 (în cazul studenților de la următoarele facultăți: Inginerie Tehnologică și Management Industrial, Inginerie Mecanică, Știința și Ingineria Materialelor, Design de Produs și Mediu – specializările Design Industrial, Ingineria Designului de Produs, Mecatronică).

Perioada de acordare a Burselor de Excelență

Bursa se acordă pe durata unui semestru universitar, urmând o evaluare a bursierului și decizia asupra prelungirii perioadei de acordare a bursei. Locurile rămase vacante în urma evaluării se scot din nou la concurs.

Documentele necesare aplicării:

◾Scrisoare de intenție și motivare;

◾Curriculum Vitae;

◾Alte diplome relevante de specialitate, naționale sau internaționale (în copie);

◾Premii obținute la sesiuni de comunicare cu tematică tehnică (în copie);

◾Referințe din partea profesorilor universitari;

◾Diplomă/Adeverință de licență (dacă este cazul);

◾Foaia matricolă a fiecărui an de studiu încheiat.

Aplicațiile se primesc în mod continuu la sediul companiei, la departamentul de Resurse Umane, în perioadele desemnate. De asemenea, important este de știut că Bursele de Excelență se acordă de două ori pe an, în fiecare an universitar având loc două sesiuni de analiză / evaluare a aplicațiilor și de stabilire a studenților bursieri, în luna noiembrie și în luna martie (după prima sesiune). Aplicațiile pentru sesiunea de selecție din luna noiembrie se primesc la sediul fabricii până la 30 octombrie. Nu se acceptă aplicații trimise pe email deoarece dosarul de aplicație trebuie să conțină documente în original.

Programul „Bursele de Excelență” a devenit în timp unul dintre principalele programe derulate de Schaeffler România, care își păstrează tradiția și de-a lungul anilor a oferit oportunitatea pentru zeci de studenți de a cunoaște compania și de a avea parte de experiențe memorabile în această lume a tehnologiei. Impresiile unei bursiere din anii trecuți: “Bursa de Excelență Schaeffler România „10 pentru 10” a reprezentat pentru mine atât o recunoaștere a rezultatelor pe care le-am avut ca student, cât și un imbold de a mă perfecționa și a deveni astăzi mult mai bună decât am fost ieri. Pe de o parte, sprijinul financiar pe care această bursă îl oferă mi-a facilitat accesul la numeroase resurse esențiale pentru a mă dezvolta și perfecționa, cum ar fi cărți de specialitate, accesul la unele jurnale, participări la conferințe atât în țară, cât și în străinătate. Pe de altă parte, strânsa competiție la care am participat pentru a obține această bursă m-a determinat să fiu și mai motivată să mă dedic și mai mult studiului și activităților extracurriculare pentru a mă ridica la nivelul înalt al acesteia.” Cristina Păcurar

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare