Noțiune de căutare

O realizare deosebită pentru fabrica de la Brașov Schaeffler România are o echipă de 5000 de angajați

Pressrelease Stage Image
Angajatul cu nr. 5000, felicitat de către dl. Director, Sorin Poteras

11.07.2019 | Brasov

La finalul lunii iunie, Schaeffler România a atins un nou record, de data acesta din perspectiva resurselor umane, echipa ajungând la numărul impresionant de 5000 de angajați activi. Acest lucru poziționează fabrica de la Brașov în rândul celor mai mari companii la nivel local, cât și în rândul celor mai mari locații de producție din cadrul Grupului. Rezultatele excepționale, calitatea produselor realizate, cât și distincțiile și premiile venite din partea clienților de renume la nivel mondial, au fost motive concrete pentru care concernul a susținut creșterea continuă a fabricii de la Brașov. Iar etapele de dezvoltare nu se opresc aici...

Compania a fost înființată în anul 2002 la Brașov, sub numele de Ina Schaeffler (redenumită în anul 2006 ca Schaeffler România), începându-și activitatea într-o hală închiriată din Uzina ”Tractorul”, cu aproximativ 100 de angajați. Dezvoltarea companiei Schaeffler România s-a făcut etapizat, începând cu anul 2004, când compania a pus piatra de temelie în noua locație din Cristian și a demarat fabricația în prima hală de producție. Proiectul prevedea realizarea unei fabrici cu 3 hale de producție și cu o suprafață totală de 55.000 mp. Astăzi, după o investiție ce depășește 600 milioane euro, locația ocupă o suprafață construită pe aproximativ 100.000 de metri pătrați, își desfășoară activitatea în 6 hale de producție și se mândrește cu o echipă completă.

A fost nevoie de mai bine 188 de luni calendaristice, de peste 17 ani de activitate, de sute de milioane de ore de lucru și de mii de provocări acceptate, pentru ca Schaeffler România să ajungă la numărul impresionant de 5000 de angajați activi. Acest lucru demonstrează faptul că Schaeffler este o companie extrem de prezentă și activă pe plan local, oferind o paletă largă de oportunități, în ceea ce privește locurile de muncă și programele de școlarizare și recalificare. Totodată, folosind cele mai noi tehnologii și investind în continuu în dezvoltarea profesională a angajaților, compania a demonstrat că echipa sa realizează performanțe de top.

Alte câteva aspecte remarcabile pentru echipa de la Brasov:

  • În întreaga lume, Schaeffler este considerat furnizor de top pentru domeniul Industrie și Automotive
  • La nivel de Grup, Schaeffler România deține statutul de top-expert în domeniul producției rulmenților de mari dimensiuni
  • La nivel de Grup, Schaeffler România se mândrește cu una dintre cele mai moderne forje din Europa
  • La nivel local, Schaeffler România se află printre angajatorii de top, reieșind în multe studii de specialitate drept „preferred-employer”
  • Schaeffler România a inițiat și a implementat, alături de alte companii de renume din zona Brașovului, alături de autorități și instituții publice, Școala Profesională Germană Kronstadt, prima școală cu sistem dual din România.
  • Schaeffler România deține unul dintre cele mai performante Centre de Inginerie din Grup, iar anul trecut a așezat piatra de temelie pentru unul dintre cele mai moderne Centre de Testare.
  • În fiecare an, peste 1000 de elevi, studenți, masteranzi și profesori sunt implicați în programele educaționale derulate de Schaeffler România
  • Specialiștii din Schaeffler România au obținut peste 200 de patente înregistrate, în perioada 2006-2018
  • Schaeffler România, împreună cu angajații săi, se implicat activ în peste 50 de proiecte cu caracter social pe an, de la multiple sponsorizări, la proiecte proprii, însemnând colectare și donare de haine, jucării, alimente, Programul 2%, Ziua CSR, Programul Ajungem Mari, etc.
  • Schaeffler România se mândrește cu propria echipă de pompieri, care an de an se află pe podiumurile celor mai importante competiții de specialitate, atât la nivel local, cât și național

Reprezentanții companiei declară: ”Mulțumim celor 1400 de doame și domnișoare, cât și celor 3600 domni care își desfășoară astăzi activitatea în Schaeffler România și care îți aduc contribuția în mod constant la rezultatele de top ale companiei. Mulțumim celor 1725 de angajați, care au o vechime mai mare de 10 ani în cadrul companiei, pentru faptul că au demonstrat loialitate și angajament față de fabrica de la Brașov. Mulțumim celor aproximativ 4100 angajați care lucrează în zona de producție, cât și celor 900 de angajați care lucrează în departamentele suport, pentru că împreună demonstrează eficiență, calitate, pricepere și implicare. Mulțumim celor peste 650 de elevi ai Școlii Profesionale Germane Kronstadt pentru faptul că au ales Schaeffler România pentru a-și desfășura stagiul de practică, o mare parte dintre aceștia devenind ulterior angajați ai companiei”.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare