Noțiune de căutare

Peste 1.000 de participanți interacționează direct în activitățile oferite de Schaeffler Schaeffler România participă la Noaptea Cercetătorilor Europeni

Pressrelease Stage Image
Dezasamblarea unui rulment Schaeffler

27.09.2019 | Brasov

Evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, este cel mai mare eveniment organizat la nivel european pentru elevi din zeci de ţări, făcând parte dintr-o serie de evenimente Marie Curie dedicate domeniului științei și cercetării, cu scopul de a aduna în același loc cercetători și oameni pasionați de tehnologie, inovație și știință. Evenimentul are loc în ultima vineri din septembrie, simultan, în toate țările membre și afiliate Uniunii Europene. Schaeffler România a acceptat pentru a treia oară consecutiv prezența în cadrul acestui eveniment, pregătind o agendă deosebită pentru micii și marii viitori cercetători.

Vineri, 27 septembrie, echipa Schaeffler România s-a prezentat cu mult entuziasm la evenimentul „Noaptea Cercetătorilor Europeni”, care a avut loc la Colegiul Național Andrei Șaguna. Aproximativ 2.000 de vizitatori au fost prezenți la stand-ul Schaeffler România, creat și organizat special pentru această ocazie să le ofere celor mici dar și celor mai mari o experiență de „cercetător”. Din aceştia peste 1.000 au depăşit rolul de observator, participând în mod activ la workshop-urile, concursurile şi activităţile pregătite de companie.

Interesul pentru activitățile Schaeffler a fost atât de crescut, încât, de la deschidere până în ultimul moment al serii, stand-ul companiei a fost asaltat de voie bune și mici cercetători dornici să se implice în activitățile creative și inginerești pregătite de echipa de la Schaeffler România. Așadar, spre surprinderea tuturor, participanții nu s-au ferit să stea la coadă minute bune pentru a-și grava un bănuț cu propriul nume și să observe cum un utilaj CNC special transportat la eveniment face acest lucru pentru ei, dar și mai curios pentru vizitatori a fost să vadă că piesele de șah expuse în vitrină sunt făcute chiar de strungul adus la eveniment și mai mult de atât, cei mai norocoși dintre ei au putut pleca acasă cu o piesă de șah. Poligonul de tragere cu pistolul a făcut senzație pentru toți cei care au fost curioși să își încerce mâna și îndemânarea de James Bond cu nişte „pistoale cu elastic” special create de echipa din Centrul de Formare Profesionala. Cei mai curioși în materie de tehnologie au fost invitați să manipuleze un braț robotic colaborativ într-un jos „labirint” pregătit cu această ocazie. Nici specialiștii de la standurile de inginerie nu au avut minute de respiro, deoarece provocări precum montarea sau demontarea rulmenților de diferite dimensiuni sau construirea unor figuri geometrice complexe 3D din magneți, au fost pe placul multor vizitatori.

Tombola și Quiz-ul pregătite special pentru acest eveniment, au angrenat vizitatori de toate vârstele să cunoască mai bine compania Schaeffler România și să se alăture cu mult entuziasm la extragerile planificate pe tot parcursul zilei, moment așteptat de fiecare dintre cei prezenți să vadă dacă se află printre cei norocoși și mai ales dacă au răspuns corect la toate cele trei întrebări din Quiz. Premiile au fost apreciate de toţi cei care s-au încumetat să se implice în activităţi, însă, de departe, insignele personalizate cu mesajul ”Researcher – Powered by Schaeffler”, au fost cele mai apreciate.

Prin prezența la acest eveniment, Schaeffler România a oferit o ocazie deosebită copiilor și tinerilor din Brașov, să cunoască activitatea companiei, să cunoască meserii și profesii ce pot fi practicate într-una dintre cele mai mari companii de producţie şi Centru de Inginerie din zonă și, nu în ultimul rând, să-şi încerce mâna la activităţi adaptate pentru ei ca şi introducere în lumea activității de cercetare și dezvoltare.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare