Noțiune de căutare

Programe de master cu Schaeffler Înscrie-te la master: Schaeffler România oferă trei programe de master orientate spre practică!

Pressrelease Stage Image
Înscrie-te la unul dintre cele trei programe de studiu alături de Schaeffler România!

08.07.2020 | Brașov

  • Perioada de înscriere: 8 - 15 iulie
  • 3 programe de masterat oferite de Schaeffler în strânsă colaborare cu Universitatea Transilvania din Brasov
  • Cariere de viitor pe poziții tehnice căutate pe piața forței de muncă

Schaeffler Romania promovează educația și perfecționarea continuă, oferind și în acest an absolvenților de licență oportunitatea de a se înscrie la Universitatea Transilvania, la unul dintre cele trei programe de masterat orientate spre domeniul tehnic, dezvoltate în parteneriat.

Toate cele trei programe de masterat, desfășurate în strânsă colaborare cu Universitatea Transilvania din Brașov sunt adresate absolvenților de facultăți tehnice și le oferă oportunitatea de a învăța lucruri noi, cu accent pe aplicabilitatea cunoștințelor.

Metode practice integrate în ingineria sistemelor de propulsie

Cel mai nou dintre programe, „Metode practice integrate în ingineria sistemelor de propulsie” demarat în 2018, în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Mecanică este un program unic în cadrul Universității Transilvania, datorită dublei specializări, atât în producție, cât și în cercetare-dezvoltare.

Acesta oferă tinerilor șansa de a alege ulterior ocupații precum: inginer tehnolog, inginer pregătirea fabricației, inginer planificarea producției, management în producție, inginer proiectant, inginer calcul tehnic (simulare FEA, CFD, multibody), sau inginer testare.

Printre celelalte avantaje oferite se numără și faptul că absolvenții care aleg acest program au posibilitatea de a îmbina pasiunea pentru autovehicule rutiere cu ingineria tehnologică, astfel încât în urma absolvirii au de două ori mai multe oportunități de angajare. Un mare atu este și practica asigurată gratuit în cadrul companiei, pe parcursul celor doi ani de studiu. Pe lângă aceste aspecte, Schaeffler România le oferă absolvenților mentorat, precum și cursuri susținute de top management-ul Schaeffler Germania. În plus, pentru doritori, există și varianta de a continua studiile cu un doctorat în aria de cercetare-dezvoltare în Schaeffler. Nu în ultimul rând, Schaeffler acoperă 10 taxe de școlarizare, în plus față de cele 14 locuri la buget.

Ingineria proceselor de fabricație avansate

Programul de masterat „Ingineria proceselor de fabricație avansate” a fost lansat în 2015, în colaborare cu Facultatea de Inginerie Tehnologică și Management Industrial, program cu predare în limba română ce le permite absolvenților să acceseze ulterior posturi precum: inginer mecanic, inginer tehnolog, inginer pregătirea fabricației, inginer planificarea producției, manager îmbunătățire procese sau chiar manager responsabil de produs. Există posibilitatea de a alege una dintre cele două ramuri și anume: tehnologii de fabricație a produselor din materiale metalice, sau tehnologii de fabricație a produselor din materiale plastice.

Principalele discipline studiate în cadrul programului sunt: proiectare pentru fabricație, tehnologii utilizate în procesele de fabricație, managementul calității, managementul proiectelor, sau injectarea materialelor plastice. Schaeffler susține tinerii care se înscriu la acest program prin oferirea a 10 burse private de studiu celor mai buni dintre studenți.

Inginerie virtuală în proiectarea autovehiculelor

Programul de masterat „Inginerie virtuală în proiectarea autovehiculelor” a debutat în anul 2013, la Facultatea de Inginerie Mecanică, din dorința de a le oferi tinerilor absolvenți o specializare orientată spre practică și corelată cu exigențele pieței muncii. Acest program cu predare în limba engleză este cel mai apropiat de partea de cercetare, dintre cele trei programe puse la dispoziție și dezvoltă competențele necesare în activitatea de validare produs, utilizând metodele numerice. Cu ajutorul experților Schaeffler, masteranzii au acces la cele mai moderne și complexe metode de simulare: FEA, CFD, MBS și multe altele. De asemenea, cei care doresc să-și continue studiile superioare prin doctorat, pot face acest lucru deoarece Schaeffler oferă atât teme de actualitate, cât și cadrul practic necesar pentru implementarea soluțiilor și conceptelor dezvoltate.

Perioada înscrierilor la programele de master derulate de Schaeffler este 8-15 iulie 2020, iar locurile la acestea sunt limitate. Mai multe detalii legate de înscrieri și calendarul acestora, pot fi regăsite la următorul link: https://admitere.unitbv.ro/masterat/sesiunea-iulie.html.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare