Noțiune de căutare

Dr. Klaus Patzak numit noul Director Financiar al Schaeffler AG

Pressrelease Stage Image
Dr. Klaus Patzak

20.07.2020 | Brasov

  • Dr. Klaus Patzak a fost numit membru în Consiliului de Administrație al Schaeffler, începând cu data de 1 august 2020
  • Dr. Patzak îl va urma la conducere pe dl Dietmar Heinrich în funcția de Director Financiar și IT
  • Dietmar Heinrich va părăsi compania în data de 31 iulie 2020

Furnizorul global în sectorul auto și industrial Schaeffler a anunțat în cadrul ultimei întâlniri a Consiliului de Supraveghere, numirea dl. Dr. Klaus Patzak (55) ca membru în Consiliului de Administrație al Schaeffler AG, începând cu 1 august 2020. Dr. Patzak va prelua poziția de CFO (chief financial officer – director financiar), care include și responsabilitatea pentru departamentele financiar și IT, în calitate de succesor al d-lui Dietmar Heinrich (56 de ani), care va părăsi Schaeffler AG așa cum a fost convenit, începând cu 31 iulie 2020, pentru a urmări noi provocări în cariera sa profesională.

După ce a studiat și a obținut doctoratul la München, Dr. Patzak și-a început cariera în 1993 în departamentul financiar al Siemens AG, unde recent a fost partener în conducere, responsabil pentru companiile de portofoliu selectate (POC), director general al Siemens Gas & Power Management GmbH și Director Financiar (CFO) al noii unități de afaceri Siemens Gas and Power. Înainte de aceasta, el a fost membru al Comitetului Executiv și CFO al Bilfinger SE din 2016 până în 2018. A ocupat aceeași funcție la Osram Licht AG din 2011 până în 2016. Din 2002 până în 2011, a ocupat o serie de funcții manageriale în segmentul de finanțe al Siemens AG, unde a fost responsabil pentru departamentele de audit financiar, contabilitate și raportare, precum și departamentul central de raportare și control. Din 2000 până în 2002, a ocupat funcția de Director Comercial al unității de afaceri Wireline Communications la Infineon AG. Înainte de aceasta, el a fost responsabil pentru mai multe funcţii de conducere în departamentul financiar central al Siemens AG și a petrecut doi ani lucrând pentru filialele Siemens din SUA. Dr. Patzak are un doctorat în administrarea afacerilor și este atât absolvent de studii economice, cât și asistent în management industrial.

Georg F. W. Schaeffler, acționar al familiei și președinte al Consiliului de Supraveghere al Schaeffler AG, a declarat: „Suntem încântați să îl primim pe Dr. Klaus Patzak, un CFO extrem de experimentat și capabil, la Schaeffler AG. Dr. Patzak se alătură Grupului Schaeffler într-un moment caracterizat de provocări majore. Suntem siguri că experiența sa va juca un rol semnificativ într-o pregătire de succes a Grupului Schaeffler pentru viitor. Experiența sa de ani de zile, acumulată în urma lucrului pentru marile companii industriale și tehnologice internaționale va fi un atuu deosebit de valoros pentru noi în această privință."

Domnul Schaeffler și-a exprimat și mulțumiririle față de Dietmar Heinrich: „Dietmar Heinrich a fost alături de Grupul Schaeffler timp de 25 de ani, timp în care a îndeplinit cu succes multe funcții importante atât în Germania, cât și în străinătate. În special, vreau să subliniez faptul că a continuat să arate multă dăruire pentru îndatoririle sale în cadrul Grupului Schaeffler în timpul crizei determinată de Coronavirus, în ciuda plecării sale planificate din companie. Aș dori să-mi exprim sincere mulțumiri față de domnul Heinrich în numele întregului Consiliu de Supraveghere pentru anii săi de muncă excelentă și să-i doresc, de asemenea, în numele mamei mele Maria-Elisabeth Schaeffler-Thumann, toate cele bune atât profesional, cât și personal pentru viitor."

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare