Noțiune de căutare

An școlar în pandemie Elevii din Centrul de Formare din Schaeffler România au început un nou an școlar

Pressrelease Stage Image
Numărul elevilor prezenți fizic în Centrul de Formare Profesională a fost redus la jumătate.

25.09.2020 | Brașov

  • Elevii Campusului Tehnic Brașov au început cursurile într-un format adaptat noului context
  • Măsuri suplimentare de asigurare a siguranței și sănătății elevilor
  • Ore de practică și în mediul online, dar și în format fizic în Centrul de Formare Profesională din Schaeffler România

Un nou an școlar a început în 14 septembrie și pentru elevii Campus Tehnic, în cadrul unei deschideri oficiale de data aceasta în mediul online, ce a readus împreună elevii, părinții și profesorii.

Provocările unui an școlar în pandemie
Chiar și în aceste condiții însă, după o vacanță de vară atipică și plină de incertitudini, în care ne-am schimbat modul de a ne raporta la școală, cursuri și ore de practică și cu toții am fost nevoiți să ne adaptăm noului context, entuziasmul elevilor de a se revedea cu colegii, profesorii și instructorii din Centrul de Formare din Schaeffler România nu a lipsit.

Pentru că noul an școlar a debutat într-un format atipic de această dată, atât în format online cât și prin prezența fizică la școală (județul Brașov s-a aflat în scenariul 2 – modelul hibrid) și în Centrul de Formare Profesională din Schaeffler România au fost luate toate măsurile necesare astfel încât elevii generației a opta a Școlii Profesionale Germane Kronstadt (SPGK), dar și generațiile mai mari, care ajung în Centru, să poată desfășura în cele mai bune condiții orele de practică.

Pe lângă măsurile implementate la nivel de companie, instructorii Centrului au luat măsuri suplimentare, astfel încât siguranța elevilor să primeze, acum mai mult ca oricând. Au fost create zone speciale de informare pentru elevi, trasee unidirecționale, iar numărul elevilor prezenți fizic în Centrul de Formare a fost redus la jumătate. În tot acest timp cursurile continuă și în format digital, în mediul online, pentru copiii rămași acasă. Mai mult decât atât, pentru că acum responsabilizarea elevilor este mai mult decât importantă, fiecare elev care este prezent în centru are sarcina de a-și curăța & dezinfecta bancul de lucru înainte de a începe și la finalul activității. Fiecare încăpere este aerisită din 30 în 30 de minute, iar masa este servită în condiții de maximă siguranță, cu ajutorul instructorilor. De asemenea, pe parcursul desfășurării orelor de practică elevii au obligația de a purta masca de protecție, lucru care se aplică și pe parcursul călătoriei cu autobuzul care îi aduce de la școala la fabrică și retur.

Provocările vor defini acest nou an școlar, care cu siguranță nu va semăna cu un altul, dar chiar și așa suntem convinși că tinerii se vor adapta noilor cerințe și vor putea depăși cu succes această perioadă incertă pe care o traversăm cu toții. Schaeffler România este alături de toți elevii care au început acum școala și le dorește mult succes!

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare