Noțiune de căutare

Activitate „la cald” de peste 12 ani Forja din Schaeffler România, locul unde inelele de dimensiuni record devin realitate

Pressrelease Stage Image
Inelul exterior în timpul procesului de laminare în forja din locația Schaeffler de la Brașov

12.03.2021 | Brașov

  • Mai mult de 280.000 de inele cu diametre cuprinse 480 mm şi 3.200 mm au fost prelucrate în cei 12 ani de activitate
  • În fiecare săptămână se prelucrează 500 de tone de oțel
  • În forja se realizează unii dintre cei mai spectaculoși rulmenți de mari dimensiuni, pentru marii producători din sectorul industriei eoliene și navale

Forja din Schaeffler România este o forjă unică în România și una dintre cele mai moderne din Grupul Schaeffler și lume,fiind locul de unde pornește povestea unor rulmenți record, de mari dimensiuni. Acești rulmenți, ajung să fie integrați ulterior în construcții spectaculoase la nivel mondial, în sectorul eolian și cel nautic, de către marii producători din aceste domenii, locația din Brașov devenind astfel una un furnizor de top în domeniul industrial., bazându-se pe standarde înalte de profesionalism în realizarea rulmenților de toate dimensiunile, dar mai ales de foarte mari.

Forja din Brașov în cifre
În cei peste 12 ani de funcționare, în forjă au fost prelucrate peste 280.000 inele, cu diametre cuprinse 480 mm şi 3.200 mm, capacitate maximă de 4.000 mm. Cel mai greu inel forjat a cântărit peste 2,5 tone, iar cel mai mic „doar” 86 kg. Cea mai mare șarjă a fost de 13.800 kg. Spre exemplu, într-o săptămână sunt forjate aproximativ 500 de tone de oțel, iar în 12 ani s-au prelucrat 200 milioane de kg de oţel.

Tehnologia utilizată în forja din Schaeffler România este una de vârf, mai ales în ceea ce privește cuptoarele, liniile automatizate și brațele robotice. Un exemplu de tehnologie de top este chiar cuptorul cu vatră circulară rotativă, punctul culminant al forjei, care permite ca în același timp, prin intermediul celor două uși disponibile de care dispune, atât preluarea unui nou inel, cât și descărcarea unui inel deja încălzit. Astfel se asigură un flux continuu al procesului de producție, ceea ce conduce la o creștere a productivității. Cu alte cuvinte am putea spune că în forjă se lucrează și la propriu, dar și la figurat, „la foc continuu”.

Povestea unui inel forjat la Brașov
Povestea realizării unui inel Schaeffler România pornește în forjă. Acesta este pasul întâi, sau punctul zero, al fabricării rulmenților din Schaeffler România. Se utilizează bolțuri din oțel (materia primă) cu o greutate cuprinsă între 300 - 2500 kg, care ajung în cuptorul rotativ, unde sunt preîncălzite între 250 - 433 min, la temperaturi ce depășesc 1000 de grade celsius. Bolțul astfel încălzit este preluat de un braț robotic, care rezistă la temperaturi ridicate și este introdus în punctul de presare, locul unde se formează inelul. Inelul odată presat ajunge la laminare, unde conform desenului tehnic preia toate coordonatele dorite de client. Ulterior piesa rezultată iese pe banda de răcire, unde va sta până se va răci complet și de unde își va continua călătoria către zona de tratatament termic, procesul continuând pentru încă 1.5 zile.

„În forjă nu există să faci un pas înapoi. Aici totul merge doar într-o singură direcție, înainte, iar produsul trebuie să fie realizat în cel mai optim mod, fără nici o piedică, de la materie primă și până la livrare. În 2021 ne propunem ca în forja de la Brașov, cea mai mare din Grupul Schaeffler, să putem forja inele duble și dublu profilate, astfel încât până în 2022, 85% din spectrul total de produse să poată fi profilate.” a declarat Dorin Nicolau, manager forjă Schaeffler România.

Grupul Schaeffler – We pioneer motion
În calitate de furnizor mondial, lider în sectoarele auto și industriale, Grupul Schaeffler promovează prin invenții și evoluții remarcabile, de mai bine de 70 de ani domeniile mișcării și cel al mobilității. Cu tehnologii, produse și servicii inovatoare de acționare eficientă din punct de vedere al CO₂, mobilitate electrică, industrie 4.0, digitalizare și energii regenerabile, compania este un partener de încredere pentru a face mișcarea și mobilitatea mai eficiente, inteligente și sustenabile. Compania produce componente și sisteme de înaltă precizie pentru aplicații pentru motoare, transmisie și șasiu, precum și soluții de rulare și rulmenți simpli pentru un număr mare de aplicații industriale. Grupul Schaeffler a generat vânzări de aproximativ 14,4 miliarde EUR în 2019. Cu aproximativ 83.700 de angajați, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii de familie din lume. Cu aproape 2.400 de cereri de brevet în 2019, Schaeffler este a doua cea mai inovatoare companie din Germania, conform DPMA (Oficiul German de Brevete și Mărci).
Schaeffler România este una dintre locațiile de producție de top ale Grupului Schaeffler. Din 2002 compania produce în România, la Brașov, componente pentru industria auto și rulmenți grei pentru aplicații industriale. Într-una din cele mai mari fabrici din țară, cu aproximativ 5.000 de angajați, Schaeffler România este activă prin producție, dar și prin cercetare-dezvoltare în Engineering Center Schaeffler Romania. Mai mult, compania are o prezență foarte activă în mediul educațional, precum și prin proiecte de implicare socială.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare