Noțiune de căutare

Sustenabilitatea este un obiectiv și o prioritate în Schaeffler România

Pressrelease Stage Image

02.04.2021 | Brașov

  • Îmbunătățirea substanțială a ratingului climatic CDP de la „D” la „A-”
  • Măsurile de creștere a eficienței utilizării resurselor și a energiei s-au intensificat semnificativ în 2020
  • Rulmenți pentru energia eoliană și eficientizarea consumului de resurse în prim plan la locația Schaeffler din România

Grupul Schaeffler continuă să își extindă angajamentul în domeniul protecției climei, cu succes: Compania a reușit să își îmbunătățească reînnoit performanța în ratinguri importante de sustenabilitate în 2020. „Suntem mândri că ne-am îmbunătățit ratingul CDP pentru climă de la „D ” la „A-” în numai doi ani ”, spune Corinna Schittenhelm, membru al Consiliului de Administrație al Schaeffler AG și responsabil Resurse Umane și Sustenabilitate. În plus, Grupul Schaeffler a fost selectat printre cei 50 de lideri în domeniul sustenabilității și climei din întreaga lume, ca parte a 75-a aniversare a Organizației Națiunilor Unite.

Emisii de „carbon neutru” până în 2030
Ca parte a strategiei sale de sustenabilitate, Schaeffler își aliniază în mod constant procesele de producție către eficientizarea utilizării resurselor, compatibilitate cu mediul și conservarea resurselor. Acest angajament este unul serios și de lungă durată pentru locația de producție de la Brașov: Schaeffler România este prima întreprindere de producție înregistrată EMAS din România. EMAS, Sistemul Comunitar de Management de Mediu și Audit, este o certificare voluntară, reprezentând un etalon al performanței de mediu.

Inițiativele din Schaeffler România pentru reducerea amprentei de carbon numără programe pornind de cel de management al deșeurilor până la cele ce eficientizare a resurselor energetice. În anul 2020 aproximativ 90% din deșeurile generate în locație au fost valorificate sau reciclate. Astfel, întreaga cantitate de 156 de tone de deșeuri de hârtie și carton colectată a fost supusă operației de reciclare, iar 100% din folia de plastic utilizată a fost valorificată.

Printre proiectele de eficientizarea resurselor energetice se numără și modernizarea sistemului de iluminat din zonele de producție, prin care consumul de energie a fost redus cu 70%, iar durata de viață a lămpilor utilizate, crescută de 3,5 ori. În plus, portofoliul de proiecte include și soluții tehnice pentru a eficientiza generarea, distribuția și utilizarea resurselor necesare activității de producție, cum ar fi aerul comprimat sau fluidele pentru utilaje. Prin aceste acțiuni constante, în ultimii 4 ani, coeficientul eficienței energetice s-a îmbunătățit cu 10%, o valoare considerabilă.

„Schaeffler va emite ‚carbon neutru’ în toate locațiile sale de producție din întreaga lume până în 2030 și va contribui astfel mai mult la protecția climei”, spune Klaus Rosenfeld, CEO al Schaeffler AG. Până în 2030, compania își va reduce și aprovizionarea anuală cu apă cu 20%.

Soluții sustenabile în Brașov
„Sustenabilitatea cu toate aspectele și provocările sale se dezvoltă într-o sarcină de management importantă pentru următorii ani. Realizăm că respectarea și protejarea mediului și a comunităților în care operăm este esențială pentru un viitor de succes.”, spune Sorin Poteraș, director general Schaeffler România. „Atunci când creăm valoare adăugată sustenabilă, nu ne concentrăm doar asupra proceselor și lanțurilor noastre de aprovizionare, ci și asupra produselor noastre, de exemplu, în domeniul energiei eoliene. Suntem furnizori dedicați pentru cei mai importanți producători de turbine eoliene la nivel mondial, iar produsele furnizate de Schaeffler România în 2020 au contribuit la alimentarea cu energie verde a peste 3 de milioane de gospodării din lume.”

În calitate de furnizor pentru sectorul energiei verzi, Schaeffler România produce aproape toate tipurile de rulmenți pentru turbine eoliene, cu diametrul de la 400 la 4.000 mm, având o abordare atentă a întregului lanț de producție. La acest portofoliu complet de produse se adaugă și dezvoltarea de soluții noi, complexe, pentru clienții din industrie.

Mai multe informații privind politica de sustenabilitate pot fi regăsite pe website la: Politica privind calitatea & mediul | Schaeffler Romania

Raportul de sustenabilitate al Grupului Schaeffler oferă informații detaliate despre punctele centrale definite de companie în 2020 și despre modul în care Grupul Schaeffler s-a dezvoltat în ceea ce privește indicatorii și țelurile importante. Raportul este disponibil în format digital și poate fi accesat pe microsite-ul companiei.

www.schaeffler-sustainability-report.com

Aici se găsește kit-ul digital de presă: www.schaeffler.com/apc

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Documente aferente
Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare