Noțiune de căutare

Schaeffler primește premiul Red Dot Design Award la două categorii pentru OPTIME

Pressrelease Stage Image
Soluția inovatoare de monitorizare a stării OPTIME de la Schaeffler este o câștigătoare a Red Dot Design Award din acest an la două categorii. Juriul a acordat premiul pentru soluția IoT la categoriile „Produs inteligent” și „Proiectare industrială”, confirmând astfel designul remarcabil al produsului, configurația funcțională și nivelul ridicat de inovație.

19.04.2021 | Brașov

  • Soluția de monitorizare a stării OPTIME câștigă la categoriile „Produs inteligent” și „Proiectare industrială” și confirmă puterea inovatoare Schaeffler în dezvoltarea produselor de top din industria 4.0
  • Soluția IoT wireless OPTIME face ca monitorizarea stării mașinilor în procesele de producție să fie eficientă și rentabilă
  • Cu 192 de senzori wireless pe 32 de utilaje Schaeffler România își eficientizează mentenanța în producție în anul 2021

Soluția inovatoare de monitorizare a stării OPTIME este o câștigătoare a Red Dot Design Award din acest an la două categorii. Un juriu compus din designeri, profesori și jurnaliști din diverse domenii specializate a acordat premiul soluției OPTIME, la categoriile „Produs inteligent” și „Design industrial”, confirmând astfel designul remarcabil al produsului, configurația funcțională și nivelul ridicat de inovație demonstrat de serviciul digital soluție de la Schaeffler. „Pasiunea noastră pentru tehnologie și inovație este o parte cheie a ADN-ului nostru”, spune dr. Stefan Spindler, CEO Industrial Schaeffler AG. „Faptul că OPTIME primește acest premiu dovedește că ne putem extinde cu succes portofoliul de servicii digitale care prioritizează beneficiul pentru client.”

OPTIME – un succes implementat și în Schaeffler România
Pentru că predictibilitatea este vitală pentru o companie atât de complexă cum este Schaeffler, locația sa din Brașov a implementat local sistemul OPTIME. Astfel locația de producție este ea însăși un exemplu al beneficiilor și eficienței aduse de acest sistem premiat. Acesta se instalează foarte ușor, face măsurători o dată la 4 ore, iar senzorii aplicați sunt wireless și au costuri foarte mici. Datele sunt colectate și analizate într-un cloud Schaeffler, iar în plus, în aproximativ 30 de zile sistemul învață modul de funcționare al echipamentului monitorizat. În Schaeffler România vor fi montați 192 de senzori OPTIME pe 32 de utilaje, în acest an.

Clienții beneficiază de dezvoltare axată pe soluții
Cu acest premiu, Schaeffler se alătură listei câștigătorilor Red Dot Design Award, care include companii de top din întreaga lume. „Câștigarea premiului Red Dot Design pentru OPTIME i-a făcut pe toți cei implicați în acest proiect foarte mândri”, spune Rauli Hantikainen, Directorul diviziei de afaceri strategice din industrie 4.0. „Pentru dezvoltarea OPTIME, am stabilit un ecosistem de parteneri, care dețineau fiecare tehnologii și abilități de vârf în domeniile lor. În același timp, am colaborat îndeaproape cu clienții noștri pilot, întrucât principiul director al dezvoltării agile a produselor a fost întotdeauna obținerea beneficiului maxim pentru clienții noștri. ” Schaeffler a lucrat împreună cu LINK Design din Finlanda, ca membru al rețelei partenere, la proiectarea produsului senzorilor OPTIME și experiența de utilizare a aplicației OPTIME.

„În timp ce avansăm cu agenda noastră de digitalizare, este fantastic să vedem că, prin acest premiu Red Dot Design Award, câștigăm recunoaștere pe piață”, spune Denis Wiegel, Director de vânzări și marketing industrial. „OPTIME este o dovadă a transformării noastre și arată că noi, la Schaeffler, nu doar gândim neconvențional, ci și dezvoltăm și soluții inovații de top - într-o echipă diversă, agilă, care lucrează deopotrivă cu partenerii interni și externi. Acesta este doar începutul."

Procese de producție eficiente și rentabile
Cu OPTIME, Schaeffler își urmărește în mod constant aspirația de a contribui activ la modelarea transformării digitale. Serviciile digitale care generează valoare adăugată pentru clienți prin expertiza Schaeffler joacă un rol central în acest sens. OPTIME este o soluție IoT wireless care face ca monitorizarea stării mașinilor în procesele de producție să fie eficientă și rentabilă. Instalarea și punerea în funcțiune sunt atât de ușoare încât câteva sute de unități pot fi integrate fără probleme într-o singură zi. Schaeffler a rezumat avantajele oferite de OPTIME sub principiul director „Plug. Play. Predict." (Conectează. Acționează. Anticipează)

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare