Noțiune de căutare

Educație Schaeffler România susține dezvoltarea profesională în domenii tehnice cu programe de masterat

Pressrelease Stage Image
Dezvoltare profesională într-un domeniu tehnic, prin înscrierea la un program de masterat susținut de Schaeffler România.

09.07.2021 | Brașov

  • 3 programe de masterat susținute cu burse de Schaeffler Romania în parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brașov
  • Înscrieri până în 17 iulie 2021
  • Specializare în domenii tehnice căutate cu oportunități de angajare în companii de top

Educația și excelența rămân și în acest context provocator pentru Schaeffler România, o prioritate constantă, astfel toți absolvenții de licență, care doresc să își continue studiile urmând un program de masterat în domenii tehnice sunt invitați să se înscrie la unul dintre cele trei programe susținute de companie și în acest nou an universitar.

Toate cele trei programe de masterat, desfășurate în strânsă colaborare cu Universitatea Transilvania din Brașov sunt adresate absolvenților de facultăți tehnice și le oferă oportunitatea de specializare, cu accent pe aplicabilitatea cunoștințelor.

Programul „Metode practice integrate în ingineria sistemelor de propulsie”

Acesta este cel mai nou program de masterat susținut de companie, ce a fost demarat în 2018 în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Mecanică, fiind un program unic în cadrul Universității Transilvania, datorită dublei specializări, atât în producție, cât și în cercetare-dezvoltare.

Avantaje: 10 taxe de școlarizare acoperite de companie, în plus față de cele 14 locuri de la buget; Îmbinarea pasiunii pentru autovehicule rutiere cu ingineria tehnologică, ce oferă oportunități crescute de angajare; practică asigurată gratuit în cadrul companiei, pe parcursul celor doi ani de studiu; Compania oferă sesiune de mentorat și cursuri de perfecționare susținute de top management-ul din Grupul Schaeffler.

Ocupații de viitor după absolvire: inginer tehnolog, inginer pregătirea fabricației, inginer planificarea producției, management în producție, inginer proiectant, inginer calcul tehnic (simulare FEA, CFD, multibody), sau inginer testare.

Programul „Inginerie virtuală în proiectarea autovehiculelor”

Acesta este un program de masterat cu predare în limba engleză, ce a debutat în anul 2013, la Facultatea de Inginerie Mecanică, din dorința de a le oferi tinerilor absolvenți o specializare orientată spre practică și corelată cu exigențele pieței muncii. Este singurul program susținut de companie, care oferă acces către partea de cercetare, dezvoltă competențele necesare în partea de validare produs, utilizând metode numerice.

Dezvoltare profesională: Cu ajutorul experților Schaeffler, masteranzii au acces la cele mai moderne și complexe metode de simulare: FEA, CFD, MBS și multe altele. De asemenea, cei care doresc să-și continue studiile superioare prin doctorat, pot face acest lucru deoarece Schaeffler oferă atât teme de actualitate, cât și cadrul practic necesar pentru implementarea soluțiilor și conceptelor dezvoltate.

Programul „Ingineria proceselor de fabricație avansate”

Schaeffler susține tinerii care se înscriu la acest program prin oferirea a 10 burse private de studiu celor mai buni dintre studenți. Acest program a fost lansat în 2015, în colaborare cu Facultatea de Inginerie Tehnologică și Management Industrial, iar predarea este în limba română. În cadrul acestuia, există posibilitatea de a alege una dintre cele două ramuri și anume: tehnologii de fabricație a produselor din materiale metalice, sau tehnologii de fabricație a produselor din materiale plastice.

Discipline studiate: proiectare pentru fabricație, tehnologii utilizate în procesele de fabricație, managementul calității, managementul proiectelor, sau injectarea materialelor plastice.

Ocupații de viitor după absolvire: inginer mecanic, inginer tehnolog, inginer pregătirea fabricației, inginer planificarea producției, manager îmbunătățire procese sau chiar manager responsabil de produs.

„Cred că studenții de astăzi au nevoie de mai multe astfel de programe de studiu, orientate spre practică, cu specializări căutate în piața muncii. Să ai alături un partener ca Schaeffler, care să îți ofere acces gratuit la aplicații utile, mentorat și mai ales la know-how de specialitate a fost pentru mine cel mai mare căștig”, absolvent din prima generație a programului de masterat „Metode practice integrate în ingineria sistemelor de propulsie”.

Înscrierea la programele de master descrise se poate face până în 17.07.2021 prin platforma Universității Transilvania din Brașov. Mai multe detalii legate de înscrieri și calendarul acestora, pot fi regăsite la următorul link: Masterat - Admitere UniTBv

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare