Noțiune de căutare

Digitalizare 325 de senzori OPTIME asigură funcționarea neîntreruptă a 84 de mașini din fabrica de la Brașov

Pressrelease Stage Image
Senzorii Optime vin cu avantaje fiabile și contribuie în eficientizarea timpilor de lucru.

28.07.2021 | Brașov

  • Monitorizarea online a stării bazată pe senzori wireless aplicați utilajelor critice pentru o funcționalitate neîntreruptă a acestora
  • Schaeffler România este singurul centru autorizat ISO 18436 din țară, pentru training și certificare în analiza vibrațiilor
  • Senzorii OPTIME, un succes premiat cu Red Dot Design Award, asigură mentenanța digitală pentru utilajele de producție din Schaeffler România

Schaeffler Romania este printre primele companii la nivel local, care au implementat încă din 2011 sistemul de monitorizare online a stării, care numără în prezent 1000 de senzori instalați pe 350 de mașini. Un nou, mare pas în monitorizarea stării a fost făcut în anul 2020 prin utilizare noii tehnologii wireless OPTIME. Astfel, până la finalul lui 2021 vor fi integrați un total de peste 450 de senzori OPTIME, ce detectează defecțiunile tehnice pentru 400 de mașini din zone critice din fabrică.

Monitorizarea online a stării sau cum să fii cu un pas înaintea defecțiunilor

Monitorizarea continuă sau periodică a unui echipament, cu scopul de a detecta anticipativ orice defecțiune a acestuia, se bazează pe măsurători, evaluarea stării tehnice și vibrațiile emise de utilaj.

În Schaeffler România sunt utilizați senzori online, informațiile înregistrate de la utilaj ajungând digital la responsabili. Implementarea acestui sistem a avut un impact considerabil, atât din punct de vedere al timpilor de lucru, cât și al costurilor, fiind economisite sume de ordinul sutelor de mii de euro. Pe viitor echipa de specialiști de la Brașov va utiliza și modele de inteligență artificială și Data Analytics pentru a dezvolta concepte precum Predictive Quality (Calitate predictivă), pentru a fi întotdeauna cu un pas înaintea defecțiunilor.

Mai mult, Schaeffler România este singurul centru autorizat ISO 18436 din România pentru training și certificare în analiza vibrațiilor. Cunoștințele tehnice acumulate astfel joacă un rol decisiv în optimizarea procesului de mentenanță și în îmbunătățirea stării tehnice a utilajelor.

Sistemul OPTIME un nou partener Schaeffler, inteligent și intuitiv

Soluția de monitorizare a stării utilajelor, OPTIME, este cel mai recent succes Schaeffler, ce a primit distincția Red Dot Design Award, premiu oferit la categoriile „Produs inteligent” și „Proiectare industrială” pentru designul remarcabil al produsului, configurația funcțională și nivelul ridicat de inovație. Este o soluție digitală, ce poate fi utilizată pe sute de mașini simultan. Este intuitiv, simplu de utilizat și oferă informații despre starea de funcționare cu săptămâni înainte ca defecțiunea să apară, lucru ce îl face și mai profitabil, evitându-se astfel perioadele neplanificate de întrerupere a funcționării, mentenanța este asigurată și defecțiunile sunt reduse. În plus, în câteva zile sistemul învață modul de funcționare al echipamentului monitorizat. Cu ajutorul OPTIME, un sistem cu costuri reduse se pot face măsurători o dată la patru ore, senzorii aplicați fiind wireless, iar datele sunt colectate și analizate într-un cloud Schaeffler. Soluția este accesibilă nu doar în mediul intern, ci se adresează și clienților externi, care doresc să aibă parte de rezultate excelente.

„În Schaeffler România, până în prezent peste 300 de senzori OPTIME sunt deja aplicați pe utilajele de rectificare, strunjire, frezare, dar și la motoarele utilajelor din tratamentul termic. Pentru a preveni problemele de funcționare ale utilajelor, dar și perioadele de nefuncționare neplanificate, vor fi instalați în 2021 alți 150 de senzori OPTIME ca parte a inițiativelor de digitalizare și industrie 4.0 din locație” spune Sorin Poteraș, director general Schaeffler România.

Schaeffler își folosește expertiza pentru a implementa tehnologii digitale în activitatea din producție. Digitalizarea și dezvoltarea de soluții pentru Industrie 4.0 sunt arii de interes strategic pentru Schaeffler, contribuind astfel la consolidarea poziției sale globale. În cele din urmă, această soluție digitală de service face nu numai procesul de producție Schaeffler mai eficient, ci creează o valoare adăugată reală pentru clienții noștri.

La link regăsiți și poveștile de succes OPTIME, sintetizate în Customer Success Stories: Reliable monitoring around the clock - with OPTIME from Schaeffler | Schaeffler Germany

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare