Noțiune de căutare

IAA Mobility 2021 Schaeffler face transmisia electrică mai eficientă și mai durabilă

Pressrelease Stage Image
O creștere considerabilă a autonomiei vehiculelor electrice se realizează cu electronica de putere de 800 volți.

13.08.2021 | Herzogenaurach/Munich/Brașov

  • Sistemul de propulsie electrificat prin componentele și sistemele de la Schaeffler pentru o mobilitate durabilă
  • Inovații: electronica de putere Schaeffler de 800 volți și sistemul de management termic măresc autonomia vehiculelor electrice
  • Axa electriconică 3-în-1 extrem de eficientă combină motorul electric, transmisia și electronica de putere într-un singur sistem

Furnizorul auto și industrial Schaeffler prezintă componente și sisteme inovatoare la IAA Mobility 2021 sub deviza „Pe calea către o mobilitate sustenabilă”: Pe lângă soluțiile eficiente de rulmenți și amortizoare pentru transmisii hibride, compania prezintă noi inovații, cum este sistemul electronic de mare putere de 800 volți și un sistem de management termic extrem de integrat. „Indiferent dacă este vorba de componente individuale sau sisteme complete, Schaeffler este partenerul tehnologic preferat pentru clienții săi din întreaga lume”, spune Matthias Zink, CEO Automotive Technologies, Schaeffler AG. "Experiența noastră de zeci de ani în domeniul motoarelor cu ardere internă oferă, de asemenea, fundamentul pentru modelarea schimbării mobilității electrice care va mișca lumea. Numeroase nominalizări în serie în domeniul acționărilor electrice demonstrează că Schaeffler este pe calea cea bună." Volumul comenzilor primite în Divizia E-Mobilitate în prima jumătate a anului 2021 este evaluat la 2,1 miliarde de euro, ceea ce înseamnă că obiectivul planificat pentru întregul 2021 a fost deja atins. "Nivelul ridicat de expertiză în domeniul producției și tehnologiei Schaeffler pentru toate componentele sistemelor de acționare electrică joacă un rol esențial în realizarea de produse care sunt avansate atât din punct de vedere tehnic, cât și economice", spune dr. Jochen Schröder, șeful Diviziei E-Mobilitate. „Începând din 2022, este planificată un volum anual de comenzi de 2-3 miliarde de euro în divizia E-Mobility.”

Electronica de înaltă tensiune completează gama de produse
Ca noutate, Schaeffler prezintă propriul sistem de electronică de putere de 800 volți pentru aplicații de punte electrică la vehicule de mare putere. Soluția scalabilă permite ieșiri continue de până la 330 kW și ieșiri de vârf pe termen scurt de până la 500 kW. Densitatea de putere realizabilă de până la 70 kW pe litru denotă dimensiuni mici ale carcasei și, prin urmare, avantaje în integrare. Electronica de putere aduce o contribuție decisivă, alături de motor, la eficiența trenului de propulsie. Schaeffler a ales să utilizeze cea mai recentă tehnologie bandgap cu bandă largă din carbură de siliciu în sursa de alimentare la bordul de 800 volți, care va reduce semnificativ pierderile de energie în comparație cu tehnologia convențională IGBT din siliciu și va permite o eficiență de peste 99% în intervalele de sarcină definite. Ca urmare, gama generală de vehicule electrice va fi considerabil crescută. În plus, vitezele de încărcare realizabile cu clasa de tensiune de 800 de volți sunt considerabil mai mari decât cele obținute cu clasa de tensiune de 400 de volți care a fost utilizată pe scară largă până în prezent. De asemenea, este utilizată o soluție internă de control al motorului, care permite diferite procese de modulație și frecvențe de comutare variabile.

Axa electrică 3-în-1 cu grad ridicat de integrare
La IAA, Schaeffler va arăta cum electronica de putere poate fi armonizată într-un sistem general cu axa sa 3-în-1, care combină motorul electronic, transmisia și electronica de putere într-un singur sistem. Software-ul de la Schaeffler preia astfel prelucrarea semnalului și controlul unității. Axul electronic performant de la Schaeffler convinge cu o transmisie cu densitate de cuplu excelentă și se caracterizează mai ales prin compacitate, densitate mare de putere, eficiență ridicată a sistemului și comportament acustic excelent. Cu o structură modulară, sistemul poate îndeplini cerințe de utilizare diverse și poate fi utilizat pentru diferite platforme de vehicule.

Managementul termic pentru prima dată într-un singur sistem
Termo-managementul este crucial pentru gama de vehicule electrice. Pentru a atinge un nivel ridicat de eficiență, sistemul de management termic Schaeffler reglează continuu temperatura - în special a bateriei, dar și a motorului electric și a electronicii de putere - care este adaptată condițiilor ambientale și de funcționare. De asemenea, sistemul controlează temperatura din interiorul vehiculului și asigură simultan cea mai bună autonomie posibilă a vehiculului. Două pompe electrice de apă, unitatea electronică centrală pentru pompe și supape și o interfață a circuitului de răcire sunt toate integrate în unitatea centrală de control pentru lichide de răcire și agenți de răcire. În comparație cu sistemele convenționale, neintegrate, această soluție reduce spațiul necesar de instalare cu până la 60% și, prin designul său hidraulic optimizat, pune bazele unui grad ridicat de eficiență generală a sistemului.

Veniți și vizitați Schaeffler la IAA Mobility în Sala B3, Stand A80. Conferința de presă va avea loc pe 6 septembrie 2021, la 13:45 și poate fi urmărită online la https://schaeffler.gomexlive.com/.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare