Noțiune de căutare

Eurobike 2021 Schaeffler prezintă sistemul de acționare electrică fără lanț „Free Drive” pentru biciclete

Pressrelease Stage Image
Senzație de pedalare configurabilă: noul Free Drive de la Schaeffler funcționează utilizând tehnologia bike-by-wire.

01.09.2021 | Brasov/Friedrichshafen

  • Tehnologia „Bike-by-wire” oferă potențial pentru noi domenii de activitate în domeniul micromobilității
  • Free Drive confirmă reînnoit statutul companiei ca partener de mobilitate preferat în domeniul acționărilor electrificate
  • Sistemul robust oferă flexibilitate maximă în arhitectura vehiculului, cu o uzură redusă

Conectat, flexibil, sustenabil și ecologic: noile tendințe de mobilitate impun cerințe ridicate pentru produse și tehnologie. Schaeffler adoptă o abordare holistică a mișcării și oferă soluții pentru a satisface toate cerințele clienților, inclusiv cele din domeniul micromobilității. La Eurobike 2021 din Friedrichshafen, furnizorul auto și industrial va prezenta noul sistem „Bike-by-wire”, Free Drive, ca o soluție inovatoare pentru biciclete. Sistemul de acționare fără lanț a fost dezvoltat împreună cu specialistul în tracțiune electrică pe două roți, Heinzmann GmbH & Co. KG, care renunță la conexiunea mecanică dintre generator și motor, permițând astfel noi arhitecturi de biciclete și noi configurații de pedale, combinate cu o cerință mai mică pentru piesele de uzură. „Schaeffler este partenerul preferat pentru soluțiile de mobilitate de viitor și își demonstrează încă o dată acest statut prin inovatorul Free Drive pentru biciclete electrice”, spune Matthias Zink, CEO Automotive Technologies, Schaeffler AG. „Această dezvoltare este dovada transformării noastre într-un furnizor de top, de acționări electrificate. Experiența noastră de zeci de ani în domeniul mecatronicii vehiculelor, pe care acum o transferăm și în segmentul cu două roți, ne-a ajutat în această dezvoltare. Piața bicicletelor electrice crește constant și oferă companiei Schaeffler, ca partener de mobilitate electrică, un potențial de afaceri suplimentar.” Schaeffler deja are mulți ani de experiență în segmentul de biciclete electrice și, cel mai recent, a prezentat sistemul mecatronic automat de schimbare a vitezelor VELOMATIC în 2016.

Un sistem pentru toate aplicațiile
Componenta centrală a sistemului Free Drive este generatorul Schaeffler, care setează rezistența constantă pe pedală, absorbind simultan puterea de pedalare a biciclistului. Soluția regenerativă se bazează pe o acționare hibridă în serie care transformă energia mecanică generată în timpul pedalării în energie electrică, care la rândul său este convertită înapoi în energie mecanică în motorul butucului roții. Excesul de energie este stocat în baterie. Ca și în cazul mașinilor, toate componentele sistemului comunică între ele printr-o conexiune CAN. Sistemul complet, adaptat în mod optim, vândut de Heinzmann GmbH & Co. KG, care generează o putere continuă de 250 de wați, constă într-un generator cu pedale, un motor de acționare, un pachet de baterii și o interfață om-mașină (HMI). „Sistemul Free Drive combină experiența de lungă durată a lui Heinzmann și expertiza din industrie cu expertiza sistemului și a mecatronicii Schaeffler”, spune Peter Mérimèche, director general în sectorul transmisiilor electrice, Heinzmann GmbH & Co. KG.

„Indiferent dacă sistemul este utilizat în aplicații cu 2, 3 sau 4 roți, absența unei conexiuni mecanice între generator și motor înseamnă că Free Drive poate oferi flexibilitate maximă în arhitectura bicicletei și o senzație de pedalare liberă, configurabilă, care este adaptată cerințelor bicicletei și nevoilor ciclistului, asigurând în același timp o uzură minimă ”, spune dr. Jochen Schröder, președintele diviziei E-Mobility. Dimensiunile compacte ale sistemului Free Drive permit o distanță standard de 138 milimetri între cele două pedale. Sistemul Free Drive poate fi adaptat pentru diferite aplicații, indiferent de producător. Pentru operatorii de flote, Free Drive oferă un sistem ergonomic, cu întreținere redusă și robust, cu costuri reduse de funcționare și întreținere, deoarece nu sunt necesare piese de uzură și echipamente periferice lanțului. Dr. Jochen Schröder: „Odată cu extinderea portofoliului pe segmentul de biciclete, Schaeffler nu numai că își intensifică angajamentul față de piața de biciclete electrice cu o creștere rapidă, dar își susține, de asemenea, propria afirmație, de a contribui la modelarea mobilității în viitor cu un spirit de pionierat.”

Vizitați Schaeffler la Eurobike în perioada 1 - 4 septembrie 2021, la standul partenerului Heinzmann GmbH & Co. KG din sala A6-208.

Editor: Schaeffler AG
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare