Noțiune de căutare

Schimbări în Comitetul Executiv al Schaeffler AG

Pressrelease Stage Image

02.09.2021 | Brasov

  • Claus Bauer a fost numit Director Financiar al Schaeffler AG
  • Sascha Zaps a fost numit CEO al Regiunii Europa

Consiliul de Supraveghere al Schaeffler AG l-a numit pe Claus Bauer (55) în Consiliul Directorilor Schaeffler AG în funcția de Director Financiar (CFO), responsabil cu Finanțele și Tehnologia Informației, începând cu 1 septembrie 2021, în baza unui contract de doi ani. Claus Bauer îl succede pe dr. Klaus Patzak (56 de ani) care a părăsit Schaeffler AG, la cererea sa, începând cu 31 iulie 2021.

Claus Bauer s-a alăturat Grupului Schaeffler în 1998 și este Directorul Financiar al Regiunii America din 2016. A activat la sediul din America al Schaeffler, din Fort Mill, Carolina de Sud, din 2002, inițial în rolul de Director Financiar America de Nord. Anterior, a fost manager al Departamentului Fiscal și Director Contabil la INA Werk Schaeffler oHG din Herzogenaurach, predecesorul Schaeffler AG. Absolventul în afaceri („Diplomkaufmann”) și consilier fiscal certificat și-a petrecut primii ani de profesie din 1991 până în 1997 cu Roedl & Partner la Nürnberg.

Consiliul de Administrație al Schaeffler AG l-a numit, de asemenea, pe Sascha Zaps (46) CEO al Regiunii Europa, începând cu 1 septembrie 2021. Prin această numire Sascha Zaps devine membru al Comitetului Executiv al Schaeffler AG, care cuprinde cei opt directori executivi și cei patru CEO regionali. În noul său rol, Sascha Zaps îl succede pe Jürgen Ziegler (62 de ani) care s-a retras în 31 iulie 2021.

Sascha Zaps este alături de Schaeffler din 2019 în calitate de Director Financiar și Vicepreședinte senior pentru dezvoltarea afacerilor din divizia de Industrie. Numirile sale anterioare includ o varietate de funcții de conducere la diferite companii, cum ar fi vicepreședinte senior la McKinsey & Company, CEO și Director General la Telefonica Global Services, precum și Director Financiar și Director General în investiții de capital privat. Sascha Zaps, care deține un MBA și un BA și este instruit în managementul afacerilor industriale, și-a început cariera profesională în 1995 în departamentul de finanțe al Siemens Automobiltechnik. Au urmat alte roluri în finanțe și contabilitate la Siemens VDO, Siemens Enterprises și Telefonica O2, inclusiv poziții în Belgia și SUA.

„Sunt foarte mulțumit că dl. Claus Bauer a fost de acord să preia această poziție importantă de Director Financiar al Grupului, iar în scurt timp se va muta temporar înapoi din SUA în Germania în acest scop. Claus Bauer este un expert financiar confirmat, cu o vastă experiență în management internațional și care are cunoștințe aprofundate despre compania noastră”, spune Georg F. W. Schaeffler, acționar al familiei și președinte al Consiliului de Supraveghere al Schaeffler AG. „În același timp, sunt foarte bucuros să-l întâmpin pe Sascha Zaps în calitate de membru al Comitetului Executiv. Recunoștință deosebită am pentru Jürgen Ziegler, care a adus o contribuție deosebită în rolul său de CEO Regional al celei mai mari regiuni a noastre din ultimii ani și a îmbunătățit amprenta noastră de producție în Europa cu încredere și mare perseverență. Îi urez tot binele în viitorul său personal.”

Klaus Rosenfeld, CEO al Schaeffler AG, adaugă: „Eu și colegii mei din Consiliul Executiv așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu Claus Bauer și Sascha Zaps, pe care i-am cunoscut și apreciat de-a lungul anilor. Într-un mediu economic care rămâne provocator, avem în față o serie de provocări cruciale pe care le vom depăși cu succes împreună, ca echipă de management. Continuarea implementării consecvente a Roadmap 2025 rămâne extrem de importantă și această implementare progresează bine.”

Editor: Schaeffler AG
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare