Noțiune de căutare

IAA Mobility 2021 Schaeffler și Mobileye industrializează vehicule navetă autonome

Pressrelease Stage Image
Șasiul modular de la Schaeffler este o platformă flexibilă și scalabilă pentru soluții noi de mobilitate fără șofer.

06.09.2021 | Brasov/Munich

  • Schaeffler și Mobileye contribuie la industrializarea vehiculelor autonome de transport pasageri sau marfă
  • Parteneriatul combină expertiza în inginerie și industrializare din domeniul transmisiei și al șasiului de la Schaeffler cu leadership-ul și cunoștințele cuprinzătoare de la Mobileye în sistemele de asistență a șoferului și de conducere autonome
  • Platforma vehiculului, cu conducere automată, foarte flexibilă și cu elemente individuale, va fi disponibilă din 2023

Furnizorul auto și de industrie Schaeffler și Mobileye, o filială a grupului Intel și furnizor principal de soluții de conducere automată, au agreat o colaborare pe termen lung. „Schimbările rapide de reglementare și tehnologice, creșterea urbanizării și a gradului de conștientizare socială a mobilității, accentuează nevoia de concepte noi, alternative, cum ar fi vehicule de transport autonome pentru persoane sau marfă”, spune Matthias Zink, CEO Automotive Technologies la Schaeffler AG. „Ei joacă un rol crucial în mobilitatea sustenabilă și reprezintă o direcție de viitor în Roadmap 2025. Prin parteneriatul cu Mobileye, dorim să dezvoltăm vehicule autonome de tip navetă pentru producția de serie.”

Noul șasiu de la Schaeffler, o platformă modulară pentru noile concepte de mobilitate, este combinat cu sistemul de conducere autonomă Mobileye Drive ™. Obiectivul: dezvoltarea unei noi platforme flexibile pentru vehicule de conducere autonome și alte produse pentru vehicule la nivelul 4 de automatizare completă ce oferă clienților la nivel mondial soluții de Mobilitate-ca-serviciu (MaaS) și Transport-ca-serviciu (TaaS). „Mobileye Drive ™ este o soluție versatilă, scalabilă, care permite oricărui tip de vehicul să devină autonom. Noua și inovatoarea platformă de vehicule cu șasiul modular Schaeffler echipată cu Mobileye Drive va permite dezvoltarea la scară largă a vehiculelor autonome de tip navetă și a altor soluții de transport fără șofer, începând din următorii ani ", spune Johann Jungwirth, vicepreședinte Mobilitate-ca-serviciu (MaaS) la Mobileye.

Soluții de transport autonome din 2023

Prin combinarea tehnologiei AV Mobileye cu șasiul modular de la Schaeffler, ambele companii pot oferi o platformă de vehicule autonomă, extrem de flexibilă și adaptabilă, care îndeplinește standardele de siguranță auto cu redundanțele necesare și astfel permite scalarea rapidă a soluțiilor de transport autonome începând cu 2023. Furnizori de servicii de mobilitate și companiile de transport mărfuri vor deschide astfel calea pentru introducerea vehiculelor autonome de tip navetă viabile din punct de vedere economic, pe măsură ce duratele de funcționare și randamentul pot fi semnificativ crescute.

Șasiul modular de la Schaeffler este o platformă flexibilă, scalabilă, pentru soluții noi de mobilitate fără șofer pentru transportul de persoane sau mărfuri sau pentru aplicații speciale, cum ar fi soluțiile de încărcare mobilă sau magazine pop-up pe roți. Platforma modulară prezintă o gamă largă de tehnologii de la Schaeffler și are o arhitectură flexibilă: În ceea ce privește direcția și transmisia, o gamă vastă de variante pot fi implementate în funcție de cerințele clienților - de la o transmisie simplă printr-o punte motoare electrică și direcție centrală până la utilizarea a patru module „Schaeffler Corner Modules”. „Schaeffler Corner Modules” permit fiecare un unghi de virare de până la 90 de grade și au fost dezvoltate în continuare în direcția producției în serie și a scalabilității. Acestea includ motorul electric aflat în butucul roții, suspensia roții, inclusiv suspensia pneumatică, ceea ce face posibilă coborârea vehiculului pentru intrare, dispozitivul de acționare pentru direcția electromecanică a roților și frâna.

Sistemul de conducere autonomă Mobileye Drive ™ este o soluție AV (vehicul autonom) la cheie, care oferă siguranță prin intermediul a două concepte de bază: modelul formal de siguranță Mobileye, „Responsibility-Sensitive Safety” (RSS), pentru siguranța luării deciziilor și un sistem de percepție cu True Redundancy ™ prin care două subsisteme independente (camere și radare + senzori LiDARsunt combinate pentru a permite o percepție robustă. Sistemul de conducere autonomă poate fi, de asemenea, implementat fără limitări geografice datorită tehnologiei de cartografiere AV Mobileye Road Experience Management ™ prin care se creează o hartă AV proprietară, colectivă, a rețelei rutiere globale, actualizată ulterior continuu și automat, folosind datele colectate din piețele cheie, ce au sisteme avansate de asistență a șoferului.

Puteți găsi toate comunicatele de presă Schaeffler despre IAA Mobility în kitul de presă digital:
https://www.schaeffler.com/content.schaeffler.com/en/news_media/press_kit/presskitsdetail/press_kit_iaa.jsp

Editor: Schaeffler AG
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare