Noțiune de căutare

Campanie de responsabilitate socială Provocare marca Schaeffler România: Adoptă un copil la început de an școlar!

Pressrelease Stage Image
O parte din cele 25 de ghiozdane cu rechizite pregătite pentru a ajunge la copii

01.10.2021 | Brasov

  • O nouă acțiune de responsabilitate socială derulată de Schaeffler România la început de an școlar
  • Numeroși angajații s-au mobilizat și au „adoptat” copii, pregătindu-le ghiozdanul cu rechizite
  • Alături de Fundația Bucuria Darului din Brașov, 25 de copii din medii defavorizate au beneficiat de campanie

Septembrie înseamnă, pe lângă emoțiile începutului de an școlar, o adevărată provocare pentru familiile a căror venituri nu le permit să-și pregătească copiii pentru școală. În această situație au fost și copiii din 2 sate din județul Brașov, care în această toamnă au primit o nouă șansă la educație, printr-un exemplu de cooperare, susținere și implicare din partea angajaților Schaeffler.

În strânsă legătură cu Fundația ”Bucuria Darului”, Schaeffler România a pus pe roate campania ”Adoptă un copil la început de an școlar”, prin care a lansat provocarea angajaților de a „adopta” 25 de copii din mediul rural pentru a-i pregăti de școală: compania a pus la dispoziție ghiozdanele, iar angajații și-au unit forțele pentru a le umple cu rechizite.

În ciuda contextului de distanțare și dificultate de interacționare în persoană, peste 80 de angajați s-au înscris în mai puțin de o oră în campanie, ocupând toate locurile disponibile. Aceștia au început să aducă numeroase rechizite, unii dintre ei venind chiar din home office, umplând ghizdanele pregătite de companie în centrul de colectare organizat în acest scop. Unul dintre cele mai frumoase lucruri întâmplate a fost colaborarea angajaților din zone diverse ale companiei, care și-au unit forțele pentru pregătirea ghiozdanului copilului “adoptat” de către ei. S-a văzut că interacțiunea între colegi a fost apreciată și interesul a fost mare pentru „a face bine” împreună. Pentru că solicitările de implicare au depășit cu mult limitele campaniei, s-au făcut donații extra de bani, haine și rechizite direct la fundație.

La finalul campaniei, cele 25 de ghiozdane și donații extra au fost preluate de către cei de la Fundația Bucuria Darului, organizație cu care compania a colaborat și în trecut. Ghiozdanele au fost livrate celor 8 familii din cele 2 sate, acolo unde cei 25 de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani așteptau cu nerăbdare să își primească pachetele pregătite de către angajații Schaeffler.

”Adoptă un copil la început de an școlar” a fost despre empatie, implicare, dar și despre conștientizarea faptului că educația este cel mai de preț combustibil pentru viitor, dar și cel mai important. Schaeffler România este puternic implicată în activități de responsabilitate socială, fiind o companie activă în comunitate, o companie cu gândire în perspectivă, cu proiecte și acțiuni care implică angajații, orientate către dezvoltare locală și cu susținere concretă pentru ”un alt fel de viitor” oferit tinerei generații. Din portofoliul cu activități destinate sectorului de CSR, Schaeffler România se mândrește cu campanii de donații (haine, cărți, jucării), cu programe educaționale și acțiuni de ecologizare, cu programe de sponsorizări, activități sportive și multe evenimente de succes.

Datorită numărului mare de cereri și dorința de a face bine, vom pregăti, în preajma sărbătorilor de iarnă, o nouă campanie de binefacere cu opțiunea pentru angajați de a vă implica și ajuta din nou pe cei mai puțin norocoși. Așa că stați pe aproape pentru că vom reveni cu detalii.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare