Noțiune de căutare

Schaeffler va cumpăra oțel verde de la compania suedeză H2greensteel

Pressrelease Stage Image
Schaeffler va furniza 100.000 de tone de oțel, produs fără CO2 și utilizând hidrogenul, începând cu 2025.

11.11.2021 | Herzogenaurach / Brasov

  • Schaeffler semnează un acord cu H2greensteel pentru achiziția de oțel verde
  • Din 2025, Schaeffler va achiziționa anual 100.000 de tone de oțel, care este produs fără CO2
  • Oțelul verde comandat reduce emisiile de CO2 ale Schaeffler cu până la 200.000 de tone pe an
  • Acordul este un prim pas, major, pentru ca lanțul de aprovizionare al Schaeffler să devină până în 2040 neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon

Furnizorul auto și industrial Schaeffler a încheiat un acord cu start-up-ul suedez H2greensteel pentru a achiziționa anual 100.000 de tone de oțel aproape fără CO2, produs folosind hidrogenul, începând din 2025. Acest lucru poziționează compania Schaeffler ca prim furnizor de nivel 1, la nivel mondial, care devine client al companiei inovatoare. Acordul este stabilit pe termen lung și include livrarea de bandă de oțel. Oțelul produs în Suedia necesită combustibili nefosili și reduce emisiile anuale de CO2 ale Schaeffler cu până la 200.000 de tone. Acordul este un prim pas major pentru a face ca lanțul de aprovizionare al Schaeffler să fie neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2040. „Achiziția de oțel este importantă din punct de vedere strategic pentru Schaeffler”, afirmă Andreas Schick, COO (Director Operațiuni) la Schaeffler AG. „Prelucrăm o cantitate semnificativă de oțel și considerăm acest lucru ca un factor crucial în sprijinirea decarbonizării. Schaeffler se bazează deja din ce în ce mai mult pe procese de producție cu oțel care au emisii scăzute de CO2 la furnizorii săi. Un element esențial este și utilizarea economiei circulare, pe care dorim să o implementăm în mod consecvent.”

H2greensteel (H2GS) a fost fondată în 2020 și își propune să producă cinci milioane de tone de oțel neutru din punct de vedere CO2 anual în Suedia până în 2030. „Suntem încântați că am găsit un partener global, cu experiență precum Schaeffler, care să ne sprijine în atingerea obiectivului nostru de decarbonizare din industria oțelului și cu care putem lucra pentru a face lumea mai sustenabilă în viitor”, afirmă Henrik Henriksson, CEO al H2GS. Ca proiect greenfield (proiect care se dezvoltă de la 0), compania plănuiește dezvoltarea unei noi fabrici de oțel cu producție digitală și conectată în rețea, care va produce „oțel verde” în orașele Boden și Luleå. Prima oțelărie europeană a fost construită acolo cu aproximativ 40 de ani în urmă, împreună cu o unitate de producție dedicată generării de hidrogen. Producția de oțel verde este consumatoare de energie și trebuie făcută din surse sustenabile. Nordul Suediei oferă condiții excelente pentru producerea acestui tip de energie. Producția de oțel fără dioxid de carbon este realizată de H2GS prin utilizarea metodei de reducere directă, în care hidrogenul produs din energii regenerabile este utilizat în locul cărbunelui cocsificabil (metalurgic), permițând astfel o reducere cu 95 la sută a emisiilor de CO2 produse prin metodele anterioare. Fondatorul și acționarul majoritar al H2GS este Vargas Holding, unul dintre co-fondatori și acționari majoritari ai producătorului suedez de baterii Northvolt.

Klaus Rosenfeld, CEO al Schaeffler AG, spune: „Folosirea hidrogenului verde pentru reducerea directă a minereului de fier este o componentă crucială, în producerea de oțel curat și sustenabil în viitor. Hidrogenul este o tehnologie importantă și o zonă de creștere pentru Schaeffler. În acest context, parteneriatul cu H2greensteel este un pas foarte important pentru noi în promovarea subiectului sustenabilității.”

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare