Noțiune de căutare

Grupul Schaeffler sărbătorește aniversarea companiei – în mișcare de 75 de ani

Pressrelease Stage Image
In 1950, Dr.-Ing. E.h. Georg Schaeffler applied for a patent for his idea: In the needle roller and cage assembly, the rolling elements are guided with parallel axes. In the course of 1950, the step from prototype to rolling bearing ready for series production was successfully taken. Needle roller bearings are used in the automotive sector, but also in general mechanical engineering and gearbox construction. In electric mobility, needle roller bearings are indispensable for the function of numerous electrified transmissions.

02.12.2021 | Herzogenaurach/Brasov

  • Furnizorul global auto și de industrie Schaeffler sărbătorește cea de-a 75-a aniversare online
  • Istoricul companiei este prezentat pe o nouă pagină dedicată Schaeffler
  • Publicarea unei cărți despre istoria familiei și a companiei de către profesorul dr. Gregor Schöllgen
  • Înființarea Fundației Schaeffler pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a companiei

Este una dintre cele mai mari povești de succes „Made in Germany”: furnizorul global pentru domeniul automobile și industrie, Schaeffler, sărbătorește cea de-a 75-a aniversare. Dr. Wilhelm Schaeffler și fratele său Dr.-Ing. E.h. Georg Schaeffler au pus bazele companiei de astăzi, când au fondat Industrie GmbH la Herzogenaurach în 1946. Acesta a fost punctul de plecare al unei companii care are astăzi are peste 83.900 de angajați în aproximativ 200 de locații din peste 50 de țări. Trei companii inițial independente – INA, LuK și, FAG – au crescut împreună pentru a forma un lider global în tehnologie, cu ADN-ul unei afaceri de familie. În consecință, Schaeffler a sărbătorit 75 de ani de progres, inovație tehnologică și succes economic cu o ceremonie aniversară online, pentru toți angajații săi, precum și pentru oaspeții speciali.

Succes bazat pe un puternic spirit de pionierat, inovații și achiziții strategice
Din 1950 încoace, ascensiunea rapidă a companiei a fost posibilă datorită rulmentului cu ace ghidate în colivie, o invenție genială a lui Dr.-Ing. E.h. Georg Schaeffler, care a revoluționat mișcarea și mobilitatea în sectoarele auto și de industrie.

Această invenție a pus bazele succesului global și susținut al companiei. În 1965, frații Schaeffler au decis să investească în LuK Lamellen & Kupplungsbau GmbH din Bühl (Baden), unde se află acum divizia Automotive Technologies. Compania a devenit un lider tehnologic cu produse inovatoare, cum ar fi ambreiajul cu arc diafragmă, volantul cu masă dublă, precum și o varietate de componente ale motorului. Din 1999, LuK este o entitate deținută integral de Schaeffler.

În 2001, Schaeffler a preluat FAG Kugelfischer Georg Schäfer AG din Schweinfurt, devenind astfel al doilea producător mondial de rulmenți cu role. IPO-ul (ofertă publică inițială) de succes a Schaeffler AG a urmat în 2015. Astăzi, cele trei mărci de produse INA, LuK și FAG sunt unite sub brandul corporativ Schaeffler.

„Spiritul de pionierat Schaeffler a fost întotdeauna crucial pentru succesul companiei. Chiar și în fazele sale dificile, compania a demonstrat un grad ridicat de reziliență și o dorință constantă de a privi schimbarea profundă ca pe o oportunitate. În calitate de acționari, suntem în mod deosebit conștienți de faptul că acest succes, care se întinde pe mai multe decenii, este ghidat în primul rând de angajații noștri, din întreaga lume, precum și de clienții și furnizorii noștri”, explică Georg FW Schaeffler, acționar de familie și președinte al Consiliului de Supraveghere al Schaeffler. AG.

Tratarea transparentă și științifică a istoriei companiei
Pentru a marca aniversarea companiei, familia Schaeffler a aranjat ca istoria lor, care este strâns legată de istoria companiei, să fie cercetată sistematic. În acest scop, familia a angajat cu succes serviciile renumitului istoric Prof. Dr. Gregor Schöllgen. Ca parte a sărbătoririi aniversare, Schaeffler prezintă rezultatele cercetării, care acoperă și perioada anterioară înființării companiei în 1946. Totul se regăsește pe un website nou, care prezintă nu numai istoria, ci și oamenii și inovațiile tehnologice pe care le reprezintă: www.schaeffler.com/history.
Descrierea și analiza cuprinzătoare intitulate „Schaeffler. Biografia a unei familii și a companiei lor” de Prof. Dr. Schöllgen va fi lansată de editura Deutsche Verlags-Anstalt la începutul lunii decembrie.

„Schaeffler a demonstrat întotdeauna o capacitate extraordinară de inovare și un nivel înalt de responsabilitate socială”, spune prof. dr. Schöllgen. „Curiozitatea și orientarea către viitor care i-au determinat pe cei doi fondatori, rămân în continuare punctele forte ale acestei companii tradiționale de familie.”

Înființarea Fundației Schaeffler
Pentru a marca cea de-a 75-a aniversare a Grupului Schaeffler, Schaeffler AG și IHO Holding înființează Fundația Schaeffler din dorința de a sublinia seriozitatea cu care este tratată responsabilitatea socială în cadrul Grupului Schaeffler și de acționarii săi de familie. Fundația Schaeffler va primi un capital de fundație inițial de 3 milioane de euro, care va fi furnizat în părți egale de către Schaeffler AG și IHO Holding. Acest capital va fi majorat în fiecare an prin donații suplimentare, în combinație cu incorporarea simultană a activităților existente, precum Fundația Schaeffler FAG. Fundația va fi activă în întreaga lume și se va concentra în primul rând pe trei domenii de interes: 1) Clima și protecția mediului, 2) Cercetare și știință și 3) Educație, calificare și egalitate de șanse.

Prin Roadmap 2025, Grupul Schaeffler s-a poziționat în mod clar strategic în ceea ce privește viitorul. Se concentrează constant pe companie, cu cele trei divizii ale sale, pe transformarea a zece sectoare dedicate clienților, pentru a rămâne partenerul tehnologic preferat pentru clienții săi în viitor. Sustenabilitatea și digitalizarea se află în centru, susținute de cinci domenii de interes în jurul unor subiecte precum emisiile de CO2 și energiile regenerabile.

„Atâta timp cât va exista mișcare, va exista Schaeffler. La Schaeffler, inovația, calitatea, înțelegerea sistemelor și excelența în producție se combină pentru a forma o forță comună. Cu această forță și ADN-ul companiei de familie, noi suntem echipați optim pentru viitor”, spune Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG.

Schaeffler România parte din povestea celor 75 de ani, la Brașov

Schaeffler România, locație de top a Grupului Schaeffler, s-a dezvoltat continuu, urmând exemplul companiei mamă. Compania a își are începuturile românești în și a devenit una dintre companiile de top din regiunea centrală a României, fiind un contribuitor major la economia locală, precum și un angajator de top cu peste 5.000 de angajați, care lucrează într-o fabrică modernă construită în 2004 la Brașov și care livrează produse auto și industriale către clienți globali. Investiția masivă de peste 800 de milioane de euro a plasat locația de producție din România pe hartă, nu doar la nivel regional, ci și la nivel național și global.

Editor: Schaeffler AG
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare