Noțiune de căutare

Industry 4.0 Scannere unice, de ultimă generație, dezvoltate de Schaeffler pentru verificarea rulmenților de mari dimensiuni de la Brașov

Pressrelease Stage Image
Procesul de inspecție automatizat este operat digital mulțumită tehnologiei cu ultrasunete.

16.12.2021 | Brasov

  • Verificarea complet automatizată a calității inelelor rulmenților mari, cu diametrul de până la 4,2 m și greutate de până la 5 tone
  • Detectarea ne-distructivă a defectelor de până la 0,1 milimetri
  • 2 tehnologii pe bază, cu ultrasunete și curenți turbionari: 2 mașini care realizează verificări superioare de calitate - rapide, precise și fiabile

Schaeffler a dezvoltat după 3 ani intenși de muncă, 2 utilaje unice, de ultimă generație, de verificare, bazate pe tehnologia cu ultrasunete și pe cea ce folosește curenții turbionari pentru fabrica sa din Brașov, una dintre cele mai mari locații de producție ale Grupului Schaeffler, pentru verificările de calitate ale rulmenților de dimensiuni mari. Prin utilizarea acestor tehnologii automatizate, Schaeffler își asumă un rol fruntaș în ceea ce privește inspecția și verificarea materialelor inelelor rulmenților mari, care pot ajunge până la 4,2 m și pot cântări până la 5 tone.

Ținând pasul cu cerințele tot mai complexe ale produselor, aceste utilaje moderne de identificare a celor mai mici defecte, elimină potențialele defecțiuni printr-un proces complet digitalizat, care garantează calitatea livrată la clienți. Utilajele sunt capabile să detecteze chiar și cele mai mici defecte cu dimensiuni de 0,1 milimetri. Astfel, defecțiunea poate fi chiar și de 10 miliarde de ori mai mică decât obiectul verificat, iar totul se face într-o fracțiune din timpul utilizat de metodele convenționale.

Tehnologiile ne-distructive se aliniază cu obiectivele de sustenabilitate ale companiei, drept tehnologii prietenoase cu mediul și sunt utilizate mai ales pentru verificarea calității rulmenților de dimensiuni mari produși la Brașov pentru industria eoliană.

Sistem unic la nivel mondial, pe bază de ultrasunete, pentru verificării defectelor de material

Cel mai mare scaner rotativ cu ultrasunete a fost dezvoltat împreună cu ScanMaster Systems folosind un sistem automat, complex, care include o masă rotativă, un mecanism de ridicare, robot cartezian cu catarg dublu și un rezervor de imersie din oțel inoxidabil, care conține 45 de tone de apă în care sunt scufundate inelele rulmenților. Apa funcționează ca mediu de transmitere a semnalelor cu ultrasunete în timpul procesului amplu de evaluare care asigură detectarea celor mai fine defecte de material. Inspecția automată este deosebit de eficientă din punct de vedere al timpului, cu o verificare completă finalizată în 15-30 de minute pentru un rulment de turbină eoliană, în funcție de dimensiune.

Verificarea de calitate ne-distructivă a suprafeței cu ajutorul curentului turbionar

Testarea cu curenți turbionari este folosită ca tehnică de inspecție pentru detectarea defectelor, precum și pentru măsurarea grosimii și conductibilității. În Schaeffler România, acest utilaj de inspecție a materialelor are un rol important în detectarea defectelor de suprafață ale inelelor, înainte de asamblarea finală a rulmenților de mari dimensiuni. Utilajul dezvoltat de N-DECT asigură verificarea completă a suprafeței, folosind mai multe axe pentru o gamă largă de forme și dimensiuni de inel. Această metodă crește eficiența verificării calității prin înlocuirea altor două tehnologii de verificare nedistructive (NDT).

„Aceste tehnologii și soluții automatizat de inspecție a calității ne plasează la următorul nivel în asigurarea calității. Pe scurt, cu aceste mașini digitale, Schaeffler este acum lider în ceea ce privește eficiența inspecției materialelor, de exemplu în cazul inelelor rulmenților destinați industriei eoliene.” spune Sorin Poteraș, director Schaeffler România.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare