Noțiune de căutare

Campanie de responsabilitate socială Zeci de cadouri de Crăciun din partea Schaeffler România și a angajaților săi pentru copii și familii defavorizate

Pressrelease Stage Image
Moș Crăciun și ajutoarele lui de la Schaeffler pregătite să livreze cadourile copiilor

20.12.2021 | Brasov

  • Schaeffler organizează două acțiuni caritabile în prag de sărbători
  • Numeroși angajații au făcut echipă pentru a pregăti saci de la Moș Crăciun pentru zeci de copii
  • Centru de donație, pregătit cu ajutorul elevilor din Centrul de Formare, umplut până la refuz cu lucrurile aduse

Sărbătorile de iarnă ne aduc de fiecare dată multe bucurii, pace, iubire, dar și mese îmbelșugate și multe cadouri. Din păcate nu pentru toată lumea această perioadă a anului arată în acest fel, așa că Schaeffler România a decis ca alături de angajați să aducă zâmbetul pe buzele celor mai puțin norocoși prin implicarea într-o amplă campanie de responsabilitate socială.

Campania intitulată “Împreună facem bine de sărbători” a fost compusă din doua acțiuni caritabile: o colectă de donații și o campanie de “adopție”. Prin această amplă campanie, desfășurată în colaborare cu trei asociații din Brașov, peste 100 de copii din medii nefavorizate sau aflați în centrele de plasament au primit sute de cadouri pline ochi. Un exemplu de cooperare, susținere și implicare din partea angajaților Schaeffler care au reuși să aducă zâmbetul nesperat pe buzele unor copii.

În strânsă legătură cu Fundația ”Bucuria Darului” și „Asociația Comunitară My Tex”, Schaeffler România a pus pe roate campania de ”adopție”, prin care a lansat provocarea angajaților de a „adopta” 46 de copii din medii defavorizate sau aflați în centre de plasament: compania a pus la dispoziție pachete cu dulciuri, iar angajații și-au unit forțele pentru a umple săculețele lui Moș Crăciun cu cât mai multe cadouri.

În ciuda contextului de distanțare și dificultatea de interacționare în persoană, peste 130 de angajați s-au înscris în campanie și au adus „sacul lui Moș Crăciun” în centrul de colectare organizat în acest scop. Unul dintre cele mai frumoase lucruri întâmplate a fost colaborarea angajaților din zone diverse ale companiei, care și-au unit forțele pentru pregătirea săculețului copilului “adoptat” de către ei. Interacțiunea între colegi a fost apreciată și interesul a fost mare pentru „a face bine” împreună. Pentru că solicitările de implicare au depășit cu mult limitele campaniei, s-au făcut donații extra de bani, haine și jucării la fundațiile implicate.

Cea de-a doua parte a campaniei a constat într-o colectă de donații organizată în colaborare cu „Asociația Diaconia”. În cadrul companiei s-a amenajat un spațiu, cu ajutorul copiilor din Centrul de Formare Schaeffler România, unde angajații au umplut cutiile pregătite cu articole vestimentare, încălțăminte , dar și jucării și articole de igienă.

Campania ”Împreună facem bine de sărbători” este una cu tradiție în companie. Schaeffler România este puternic implicată în activități de responsabilitate socială, fiind o companie activă în comunitate, o companie cu gândire în perspectivă, cu proiecte și acțiuni care implică angajații, orientate către dezvoltare locală și cu susținere concretă pentru un viitor mai bun oferit tinerei generații. Din portofoliul cu activități destinate sectorului de CSR, Schaeffler România fac parte pe lângă campaniile de donații (haine, cărți, jucării), programe educaționale și acțiuni de ecologizare, programe de sponsorizări, activități sportive și multe alte evenimente și acțiuni pentru comunitate și viitor.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare