Noțiune de căutare

Sistemul hibrid de la filiala Schaeffler Compact Dynamics revoluționează Campionatul Mondial de Raliuri

Pressrelease Stage Image
Sistemul hibrid de la Compact Dynamics combină un motor-generator, o unitate de control și o baterie cu o capacitate de 3,9 kWh într-un design foarte mic.

20.01.2022 | Herzogenaurach/Starnberg/Brasov

  • Prima utilizare a vehiculelor hibride în Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) marchează începutul unei noi ere
  • Compact Dynamics, subsidiara Schaeffler, echipează toți producătorii cu un sistem hibrid inovator
  • Schaeffler subliniază rolul de pioner al tehnologiei în motor sport
  • Expertiza din motor sport este transferată direct către soluții de producție în serie în domeniul mobilității electrice

Era hibridă începe săptămâna aceasta în Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC) la Raliul de la Monte Carlo (20-23 ianuarie). Prin subsidiara sa Compact Dynamics, furnizorul auto și industrial Schaeffler joacă din nou un rol de pionierat și echipează toate vehiculele cu un sistem hibrid inovator. Prin introducerea de noi reglementări tehnice, Federația Internațională de Automobile FIA nu numai că asigură mai multă siguranță și șanse egale, ci și impulsionează dezvoltarea în continuare a propulsiei sustenabile prin acest campionat popular, care va avea loc pentru a 50-a oară în acest an. „Pentru Schaeffler și Compact Dynamics, motor sportul a jucat de mulți ani un rol important în dezvoltarea tehnologiilor inovatoare pentru soluții de producție în volum în domeniul mobilității electrice”, spune Dr. Jochen Schröder, șeful diviziei de afaceri E-Mobility. „Suntem încântați că filiala noastră Compact Dynamics joacă un rol decisiv în viitorul Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC) ca și partener. În calitate de pionieri ai mobilității, Schaeffler și Compact Dynamics au recunoscut potențialul motor sportului pentru dezvoltarea tehnologiilor inovatoare viitoare într-un stadiu incipient și au implementat o strategie de autovehicule de curse adaptabile pentru aplicații rutiere”.

O piatră de hotar în tehnologia hibridă

Inima noului concept de motorizare este sistemul hibrid de înaltă performanță de la Compact Dynamics. Sistemul hibrid combină un motor-generator, o unitate de control și o baterie cu o capacitate de 3,9 kWh – furnizată de Kreisel Electric – într-un design foarte mic. Sistemul, care cântărește în total doar 87 de kilograme, este instalat ca unitate plug-in, transversal și centrat în noile mașini Rally1. Este conectat la trenul de propulsie printr-un arbore la diferențialul din spate și astfel corespunde topologiei P3. „Sistemul este o piatră de hotar în tehnologia hibridă”, spune Oliver Blamberger, Managing Director al Compact Dynamics. „În timpul evenimentelor, vehiculele sunt alimentate pur electric în zone prescrise, cum ar fi parcul de service sau așa-numitele zone pentru vehicule electrice hibride (HEV). Pe lângă cei 286 kW (390 CP) ai motorului cu ardere internă, sistemul hibrid oferă șoferilor de raliu un plus de 100 kW în timpul etapelor speciale. Bateria de tracțiune poate fi reîncărcată și prin recuperarea energiei de frânare în timpul etapelor.”

Expertiza din motor sport folosită pentru producția în volum a motoarelor hibride

La Schaeffler, know-how-ul dobândit în competiție se revarsă direct în dezvoltarea în serie a producției, de exemplu în domeniile punților motoare electrice, transmisiilor hibride sau motoarelor electrice pentru propulsii electrice. În calitate de partener de serie și inovare al DTM, Schaeffler revoluționează deja cea mai importantă serie de mașini de curse din lume și dezvoltă un concept de vehicul complet electric cu aproape 1200 CP, vectorizare de cuplu, și cu tehnologia „Space Drive steer-by-wire”. Din 2014 până în 2021, Schaeffler a fost implicat în seria de curse electrice FIA Formula E și a jucat un rol activ ca pionier în modelarea campionatului încă de la început. Datorită calendarului său solicitant, Campionatul Mondial de Raliuri WRC impune cele mai mari cerințe pentru mașini și, prin urmare, este un laborator de testare ideal pentru tehnologii inovatoare.

Cele 13 curse ale campionatului mondial din Europa, Africa și Oceania oferă condiții extreme, care variază de la temperaturi sub zero, zăpadă și gheață în Suedia până la praf și o altitudine de peste 2.000 de metri în Kenya.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare