Noțiune de căutare

Adunarea generală anuală Schaeffler aprobă dublarea dividendelor

Pressrelease Stage Image
De la stânga la dreapta: Claus Bauer, CFO, Georg F. W. Schaeffler, Acționar al familiei și Președinte al Consiliului de Supraveghere, și Klaus Rosenfeld, CEO.

27.04.2022 | Brasov

  • Dividende de 50 de eurocenți pe acțiune comună fără drept de vot
  • Organizarea Schaeffler se dovedește a fi robustă
  • Strategia corporativă se concentrează pe sustenabilitate și digitalizare

Acționarii Schaeffler AG au aprobat dividendul propus de Consiliul de Administrație în cadrul adunării generale anuale a furnizorului mondial de automobile și industrie, ce a avut loc pe 21 aprilie. La evenimentul virtual au fost prezenți 410 de participanți. Acționarii au adresat Consiliului de Administrație întrebări cu privire la situația actuală și anul fiscal 2021.

Dividende majorate la 50 de eurocenți pe acțiune comună fără drept de vot
Dividendele se ridică la 50 de eurocenți pe acțiune comună fără drept de vot. Rata de plată a dividendelor a fost de aproximativ 44 la sută, încadrându-se în intervalul vizat de 30 până la 50 la sută din venitul net atribuit acționarilor companiei-mamă înainte de elementele speciale.

„Am încheiat anul 2021 cu rezultate puternice, în ciuda unui mediu provocator. Acest lucru ne permite să plătim din nou un dividend atractiv acționarilor noștri. Îmbunătățirea noastră strategică consecventă din ultimii ani ne-a poziționat bine pentru a face față provocărilor viitoare”, a spus CEO-ul Schaeffler AG, Klaus Rosenfeld.

Performanță puternică în anul fiscal 2021, într-un mediu volatil
În raportul său, Klaus Rosenfeld a discutat despre dezvoltarea și performanța companiei în ultimul an, precum și despre consolidarea poziției acesteia ca furnizor integrat pentru sectorul auto și industrie. Rezultatele Grupului Schaeffler au fost susținute de performanța încurajatoare a diviziei de Automotive, care a crescut cu 4 puncte procentuale, mai rapid decât producția globală de autoturisme și vehicule utilitare ușoare. În plus, divizia Automotive Aftermarket a beneficiat de o creștere puternică a vânzărilor și de cererea în creștere pentru mobilitate individuală. Rezultatele generale încurajatoare sunt, de asemenea, atribuite configurației diversificate a Grupului Schaeffler și, în special, performanței puternice a diviziei sale industriale, care a raportat rate de creștere de două cifre în toate regiunile în 2021, contribuind astfel tot mai mult la performanța generală puternică a companiei. Structura noastră diversificată a contribuit din nou la generarea puternică a fluxului de numerar liber într-un an marcat de volatilitate.

Configurație robustă, execuția strategiei continuă
„Anul 2022 va fi dificil. Operăm într-un mediu foarte volatil. Suntem foarte îngrijorați de războiul din Ucraina. În același timp, la fel ca multe alte companii, suntem afectați de creșterea prețurilor materialelor, de creșterea costului energiei, transportului și logisticii și de fragilitatea tot mai mare a lanțurilor globale de aprovizionare”, a declarat Klaus Rosenfeld. „Vom face totul pentru a minimiza pe cât posibil impactul asupra Grupului Schaeffler. În ciuda tuturor provocărilor și incertitudinilor globale, vom continua să ne executăm în mod constant strategia, bazându-ne pe punctele noastre forte ca grup tehnologic integrat.”

Strategia corporativă se concentrează pe sustenabilitate și digitalizare
În executarea strategiei corporative, pârghiile cheie ale sustenabilității și digitalizării au o importanță cheie pentru toate domeniile companiei. În octombrie 2021 și în urma unor pregătiri ample, compania și-a propus să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2040. De atunci a fost formulat un plan clar cu repere și obiective intermediare măsurabile pentru anii următori.

Un exemplu proeminent de tehnologii sustenabile de la Schaeffler este dezvoltarea consecventă și continuă a strategiei diviziei Automotive Technologies care, datorită multor ani de experiență în producție și a gamei verticale corespunzătoare de producție, comercializează unități cu propulsie pentru vehicule electrice ce se folosesc la o gamă largă de aplicații, contribuind astfel deja de astăzi la mobilitatea fără CO2.

Digitalizarea joacă un rol din ce în ce mai important în divizia Automotive Aftermarket. Întregul său lanț valoric, până la atelierul de service, a fost digitalizat în ultimii ani. Divizia se bazează acum pe acest lucru oferind un portofoliu vast – și în creștere – de produse și servicii digitale.

Divizia industrială a stimulat constant creșterea roboticii în ultimul an. După ce a dezvoltat o cutie de viteze de precizie pentru roboți și coboți, divizia este capabilă să faciliteze producția automată în volum mare și cu eficiență și calitate maximă. Achiziția Melior Motion și extinderea portofoliului în consecință către roboți mai mari au adus grupului Schaeffler acces la segmente de piață suplimentare.

Un alt exemplu al puterii Grupului Schaeffler și al capacităților sale extinse de producție, este unitatea de utilaje speciale a grupului. Unitatea produce cu succes echipamente de producție pentru diviziile companiei și regiunile acesteia de peste 60 de ani. Ca parte a îmbunătățirii continue a Grupului Schaeffler, există planuri de a deschide din ce în ce mai mult afacerea către clienții industriali externi și de a poziționa unitatea de utilaje speciale mai independent în cadrul Grupului Schaeffler.

„Spiritul de pionierat și adaptabilitatea formează baza succesului Grupului Schaeffler, chiar și la 75 de ani de la înființare. Modelarea activă a schimbării și utilizarea oportunităților pe care aceasta le oferă este unul dintre punctele noastre forte. Dialogul constructiv cu diverșii reprezentanți ai piețelor de capital este foarte important pentru noi”, a declarat Acționarul Familiei și Președintele Consiliului de Supraveghere Georg F. W. Schaeffler.

Rezultatele scrutinului și rapoartele Președintelui Consiliului de Supraveghere și ale Directorului General de la adunarea generală anuală le puteți găsi aici:
www.schaeffler.com/agm

Raportul anual îl găsiți la: www.schaeffler-annual-report.com

Declarații anticipative și proiecții
Anumite declarații din acest comunicat de presă sunt declarații anticipative. Prin natura lor, declarațiile prospective implică o serie de riscuri, incertitudini și ipoteze care ar putea face ca rezultatele sau evenimentele reale să difere semnificativ de cele exprimate sau implicate în declarațiile prospective. Aceste riscuri, incertitudini și ipoteze ar putea afecta negativ rezultatul și consecințele financiare ale planurilor și evenimentelor descrise aici. Nimeni nu își asumă nicio obligație de a actualiza sau revizui în mod public vreo declarație prospectivă, fie ca urmare a unor noi informații, evenimente viitoare sau altfel. Nu trebuie să vă bazați în mod nejustificat pe declarațiile prospective care vorbesc doar de la data acestui comunicat de presă. Declarațiile conținute în acest comunicat de presă cu privire la tendințele sau evenimentele trecute nu trebuie luate ca reprezentare că astfel de tendințe sau evenimente vor continua în viitor. Declarațiile de avertizare menționate mai sus ar trebui luate în considerare în legătură cu orice declarații anticipative ulterioare scrise sau orale pe care le-ar putea emite Schaeffler sau persoanele care acționează în numele său.

Editor: Schaeffler AG
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare