Noțiune de căutare

Tehnologia Schaeffler pe pistele de curse, la Formula Student

Pressrelease Stage Image
Bogdan Para pentru catalogul RacingWheels, arhiva BlueStreamline

11.05.2022 | Brasov

  • Echipa de Formula Student a Universității Transilvania, BlueStreamline, participă în noul sezon competițional internațional
  • Monopost construit la Brașov și cu componente Schaeffler
  • Schaeffler România încurajează excelența și creativitatea studenților în inginerie

Compania de la Brașov a răspuns pozitiv solicitării de a se implica în construcția unui nou monopost, realizat de echipa de studenți BlueStreamline, care participă la numeroase competiții internaționale de Formula Student. Formula Student este o competiție internațională de inginerie, în care echipele de studenți de la universitățile din lume concep, proiectează, construiesc și testează propriile mașini de curse, participând cu acestea la curse, pe circuite internaționale.

Grupul Schaeffler susține la nivel global acest program ambițios, inițiativă în care s-a implicat și Schaeffler în România prin sponsorizarea și colaborarea cu echipa de studenți de la Universitatea Transilvania din Brașov, BlueStreamline. În 2022 numeroase produse Schaeffler – rulmenți integraţi în motorul monopostului – au fost oferiți de Schaeffler Romania echipei.

În 2021 echipa BlueStreamline a reușit să se claseze în top 10 al competițiilor internaționale la care a participat, câștigând bronzul în Croația. Pentru sezonul competițional din 2022 studenții își propun obiective și mai înalte. Echipa BlueStreamline va concura la Formula Student Croația, St Raus, Novi Marof, și Formula Student Spania, Circuit de Catalunya, Barcelona, acestea fiind doar câteva dintre locațiile în care monopostul studenților brașoveni își va face apariția.

„Echipa BlueStreamline, din cadrul Universității Transilvania din Brașov a devenit pe parcursul a zece ani un mediu de formare profesionala de înalt nivel, oferind un context aplicativ unde studenții își perfecționează și validează competențele dobândite la nivel curricular. Pe parcursul evoluției noastre, Schaeffler Romania ne-a stat alături în nenumărate ocazii și parteneriatul pe care îl avem pentru acest sezon ne face să fim încrezători că parcursul nostru va crește exponențial cu fiecare pas pe care îl facem!” declară conferențiar dr. ing. Mihai Comşiţ, coordonator echipă.

Implicată, și cu o prezență constantă în mediul universitar din Brașov, Schaeffler România a dezvoltat un portofoliu complex de programe educaționale dedicate studenților Universității Transilvania din Brașov, pentru a oferi tinerilor experiențe practice valoroase, exemple de bună practică și un sprijin real încă din timpul perioadei de studiu.

„Una dintre experiențele marcante de la începutul carierei mele a fost participarea în studenție în echipa BlueStreamline. Am avut o oportunitate să învăț lucruri utile despre lumea tehnicii, care mi-au deschis perspectivele spre o carieră într-o companie tehnică globală. Mă bucur că o companie ca Schaeffler România susține și face posibilă experiența Formula Student, la Brașov, oferind șanse de dezvoltare noilor generații. Ca exemplu, eu am valorificat această oportunitate, construind deja de 8 ani o carieră de succes alături de Schaeffler,” spune Laura Costache, Șef Birou Proiectare Mecanică Schaeffler Romania.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare