Noțiune de căutare

Producție industrială la Schaeffler Noua generație de ghidaje liniare RUE-F stabilește noi standarde

Pressrelease Stage Image
Reproiectat de la zero: ansamblul liniar de recirculare și ghidare RUE-F la a șasea generație

19.05.2022 | Brasov

  • Costuri de operare mai mici: utilizarea lubrifiantului este redusă cu până la 50 la sută
  • Durată de viață mai lungă și fiabilitate operațională mai mare datorită unei soluții de etanșare optimizate
  • O experiență de 20 de ani în fabricarea ghidajelor liniare la Schaeffler România, cu peste un milion de configurații diferite oferite clienților globali

Gama “RUE” de ansambluri liniare cu recirculare și ghidare a furnizorului global din sectorul auto și industrial Schaeffler oferă industriei mașinilor-unelte o rigiditate superioară, capacitate portantă, precizie și fiabilitate de peste trei decenii. A cincea generație a gamei a fost lansată în 2003 și a obținut o poziție puternică pe piața producătorilor de utilaje de frezare, producției de prese, utilajelor de îndreptat și multor alte aplicații și tipuri de utilaje. Succesul celei de-a cincea generații a stabilit un standard ridicat pentru designerii celei de-a șasea generații din serie, noul RUE-F.

Finisaje superioare ale suprafețelor în aplicațiile de prelucrare

În comparație cu predecesorii săi, generația RUE-F oferă o pulsație semnificativ mai mică a cursei, o reducere cu 40% a forței de deplasare necesare și o reducere de până la 30% a fluctuațiilor forței de deplasare. Aceste îmbunătățiri majore asigură o controlabilitate mai ușoară a unităților și o precizie mai mare de poziționare. Atunci când este montat pe axa principală a mașinii-unealtă, noul design de asamblare oferă o calitate a finisării suprafeței și mai ridicată. Forțele de deplasare mai mici au un impact vizibil pozitiv asupra consumului de energie și asupra costurilor de funcționare ale unităților, în special în axele cu un număr mare de cicluri.

Necesarul de lubrifiant redus cu până la 50%

Cu ajutorul unui design inovator, conductele de lubrifiere au fost optimizate asigurând o distribuție optimă a lubrifiantului pe toate cele patru canale de rulare, indiferent de poziția de montare a acestuia, reducând consumul cu până la 50%. Proprietățile tribologice îmbunătățite cresc fiabilitatea mașinilor echipate cu sistemele de ghidare RUE-F și chiar prelungesc durata de viață a acestora. Pentru operatori, consumul mai mic de lubrifianți oferă economii la mai multe niveluri: aceștia economisesc la achiziție și la eliminare uleiurilor, precum și costuri mai mici de separare a uleiului pentru mașinile care folosesc lubrifianți de răcire.

Important pentru o durată de viață și siguranță operațională: o soluție completă de etanșare

Etanșările utilizate în noile ansambluri liniare de recirculare și ghidare RUE-F au fost special concepute pentru a se adapta tendinței către centre de prelucrare integrate care combină mai multe tehnologii de producție diferite. Benzile de etanșare superioare și inferioare sunt prevăzute cu o etanșare labirint suplimentară. Noua garnitură frontală oferă o performanță optimă de ștergere, oferind în același timp o protecție maximă împotriva pătrunderii contaminanților. Această garnitură poate fi utilizată pentru toate variantele de ghidaje și toate tipurile de sisteme de închidere, indiferent dacă sunt dopuri sau benzi de acoperire. Rezultatul final este un design de etanșare standardizat și fiabil pentru toate variantele de ghidaje.

Rentabilitatea începe cu sistemul de montare

Închiderea orificiilor de fixare a ghidajelor este un factor cheie în timpul necesar pentru montarea axelor liniare. Având în vedere acest lucru, Schaeffler a dezvoltat un dop de închidere din plastic dintr-o singură bucată sau din două bucăți, care are în componență un inel de fixare și dopul în sine. Designul dintr-o singură piesă facilitează o manevrare și o montare mult mai ușoară. Acesta reduce timpul de montare cu aproximativ 50% în comparație cu alte soluții de etanșare. Având în vedere aceste avantaje, ansamblurile de rulmenți și ghidaje cu recirculare liniară RUE-F sunt livrate cu noile dopuri de închidere din plastic dintr-o bucată sau două bucăți, ca standard.

O experiență de 20 de ani în fabricarea ghidajelor liniare la Schaeffler România

La Schaeffler România rulmenții pentru ghidajele liniare au reprezentat primul tip de rulmenți realizați în cadrul locației din Brașov, fabrica având o experiență de 20 de ani în producția acestor produse. Sectoarele principale pentru care se produc și în care acestea se folosesc sunt industria constructoare de mașini, industria medicală și industria tipografică. Peste 250.000 de bucăți din 1.190 de materiale diferite, pleacă lunar din locația de la Brașov către cei mai importanți producători de mașini-unelte din întreaga lume.

Schaeffler România deține statutul de top expert în producerea acestora cărucioarelor pentru ghidaje liniare. În fabrica de la Brașov se pot monta, în funcție de preferințele clientului, din 172 de tipuri de corp prelucrat până la peste un milion de configurații diferite, în funcție de componentele și kit-urile asamblate, răspunzând astfel unei game variate de cereri din partea clienților globali.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare