Noțiune de căutare

Schaeffler România a încheiat cea de-a 13-a ediție a concursului Concursul de Desen: rețeta pentru creativitate, dezvoltare și distracție

Pressrelease Stage Image
Colaj cu o parte dintre operele de artă ale copiilor care au participat la Concursul de Desen, ediția 2022

27.06.2022 | Brasov

  • În 2022 s-au împlinit 13 ani de când Schaeffler România desfășoară Concursul de Desen, concurs care face parte din planul de responsabilitate socială al companie
  • Ediția din acest an a strâns aproximativ 200 de desene realizate de copii cu vârste între 0 și 18 ani
  • Concursul de Desen îndeamnă participanții la imaginație, creativitate, curaj și dezvoltare

Sustenabilitatea joacă un rol central în punerea în aplicare a strategiei Schaeffler. Mai mult, creșterea gradului de conștientizare și angajament al tuturor angajaților este o prioritate pentru compania de la Brașov. Acesteia i se alatură și dorința de a insufla valori și comportamente și generațiilor viitoare. Concurs de Desene pe teme de mediu este o acțiune cu tradiție, care face parte din planul de responsabilitate socială al companie de mult timp. Pentru Schaeffler, a activa în mod sustenabil înseamnă a utiliza resursele naturale în mod responsabil și cu moderație, astfel încât acestea să poată fi folosite și de generațiile viitoare. Educația generațiilor viitoare privind responsabilitatea față de mediu și propriul viitor revine tuturor, fie că vorbim de indivizi, instituții sau companii.

La începutul lunii iunie, Concursul de Desen Schaeffler România, ajuns la cea de-a 13-a ediție, și-a desemnat câștigătorii. Au fost puse la dispoziție 5 premii pentru 5 categorii de vârstă: 0 – 2 ani; 3 - 5 ani; 6 - 9 ani; 10 - 15 ani; 16 – 18 ani. După două săptămâni de concurs, participanții care au respectat toți pașii menționați în regulament și care au strâns cele mai multe aprecieri s-au bucurat de o serie de premii deosebite: premiile standard, constând într-un pluș ”handmade by Steiff”, un breloc Nici și un set de culori Faber-Castell, cât și premii surpriză, precum boxa wireless JBL, ghiozdan, buff pentru gât, borseta Samsonite și o mașinuță Lego.

Sub sloganul ”O singură planetă, Pământul casa noastră!”, aproximativ 200 de participanți au îndrăznit, au creat și și-au expus operele de artă pe pagina de Facebook Schaeffler România. Creațiile copiilor au strâns peste 1000 de aprecieri în mediul online și aproximativ tot atât de multe comment-uri de susținere și încurajare. Angajații Schaeffler au fost la rândul lor activi, fie susținându-și proprii copii să participe în concurs, fie jucând rolul de jurați, aceștia fiind încurajați să analizeze desenele înscrise și să le ofere câte un like celor care au intrat în topul preferințelor lor. Însă pe lângă acest fapt, în unanimitate, s-a oferit un vot de apreciere deosebit tuturor copiilor, care au demonstrat că mai mult decât a avea curajul să-și exprime gândurile și ideile prin intermediul culorilor, au avut și curajul de a se expune.... au avut curajul de a-și lăsa munca și talentul să fie evaluate și puse sub lupă de o întreagă comunitate online. Iar acest tip de îndrăzneală a fost admirată pe deplin.

Așadar, pe lângă beneficiul de a participa într-un concurs pe bază de competiție, în care fiecare participant, indiferent de vârstă, a putut testa emoții din viața reală, precum cele de a câștiga sau de a pierde, Concursul de Desen aduce la pachet multiple alte beneficii asociate activității de a desena, în sine. Beneficiile cele mai des menționate de către specialiști fac referire la faptul că desenul stimulează creativitatea copiilor, îmbunătățeste abilitațile motrice, ajută la dezvoltarea concentrarii, la dezvoltarea socială, cât și la îmbunătățirea culturii generale. Pe lângă acestea, dezvoltarea sensibilităţii şi a gustului estetic este de la sine înțeleasă.

Și pentru că interesul față de acest concurs a rămas crescut cu fiecare an în parte, există cele mai bune premise pentru organizarea unei noi ediții și în 2023.

Editor: Schaeffler Romania
Țara de emitere: România

Medii aferente

Terms of use for Schaeffler press pictures

Schaeffler press pictures may only be used for editorial purposes. Unless otherwise stated, all copyrights and rights of use and exploitation are owned by Schaeffler Technologies AG & Co. KG, Herzogenaurach (Germany) or by one of its affiliated companies. The reproduction and publication of Schaeffler press pictures is only permitted if the source is stated as follows: "Image: Schaeffler". The pictures may be used free of charge in such cases. The use of pictures for advertising or other commercial purposes, in particular their disclosure to third parties for commercial purposes, is hereby prohibited. Pictures may only be edited with the approval of Schaeffler.

We kindly request that a specimen copy be sent to us when Schaeffler press pictures are published in printed media (or a digital copy in the case of publication in electronic media). When using Schaeffler press pictures in films, please notify us and state the title of the film.

Use and utilization of Schaeffler press pictures is subject to the substantive laws of Germany without its conflict of law provisions. The place of competent jurisdiction shall be Nuremberg, Germany.

Postal address:
Schaeffler Technologies AG & Co. KG
Corporate Communication
Industriestrasse 1-3
91074 Herzogenaurach
Germany

presse@schaeffler.com

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare