Noțiune de căutare

Schaeffler livrează rezultate solide într-un mediu provocator

Pressrelease Stage Image

04.08.2022 | Brasov

  • Creștere ușoară a veniturilor în semestrul I/2022 de 3,1 procente la moneda constantă, în ciuda lockdown-ului din China, cauzat de pandemie
  • Marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale de 6,1 procente (anul precedent: 10,0 procente) frânată de costurile mai mari de achiziție
  • Fluxul de numerar liber înainte de intrările și ieșirile de numerar pentru semestrul I - 204 milioane de euro (anul precedent: 243 milioane euro), afectate de plățile unice de restructurare
  • S-a confirmat prognoza pentru întreg anul 2022
  • Transformarea a continuat cu consecvență: preluare puternică de comenzi la Automotive Technologies, 50:50 Joint Venture Innoplate, achiziția Ewellix

Furnizorul global din sectorul automotive și de industrie Schaeffler, a publicat raportul intermediar pentru prima jumătate a anului 2022. Veniturile Grupului Schaeffler pentru perioada de raportare s-au ridicat la 7.548 milioane de euro (anul precedent: 7.014 milioane de euro ). Creșterea cu 3,1 procente a veniturilor din vânzări, ajustată în funcție de moneda constantă, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, a fost atribuită în mare parte ajustării favorabile a prețurilor. Veniturile pentru al doilea trimestru din 2022 au crescut cu 4,4 procente, monedă constantă, până la 3.790 milioane de euro (anul precedent: 3.454 milioane euro)

Divizia Automotive Technologies a raportat o scădere ușoară a veniturilor, de 1,0 procente la moneda constantă, pentru prima jumătate a anului. Dezvoltarea vânzărilor Diviziei Automotive Technologies în primele șase luni ale anului, s-a datorat, în principal, evoluției instabile a comenzilor clienților cauzată de mediului provocator din industria auto, care persistă. În ciuda scăderilor considerabile ale veniturilor diviziei Automotive Aftermarket în subregiunea Europa Centrală și de Est ca urmare a războiului din Ucraina, divizia a raportat o creștere constantă a monedei de 3,2 procente față de aceeași perioadă a anului precedent. Veniturile diviziei industriale pentru primele șase luni au crescut considerabil, cu 13,6 procente la moneda constantă.

Tendințele regionale au variat. În timp ce regiunile Europa (6,0 procente), America (9,5 procente) și Asia/Pacific (3,4 procente) au raportat o creștere constantă a veniturilor, veniturile din China au scăzut cu 8,0 procente. Scăderea s-a datorat, în principal, măsurilor de izolare impuse în al doilea trimestru pentru a limita pandemia de coronavirus, care a afectat negativ economia din regiune.

În primele șase luni, Grupul Schaeffler a raportat un EBIT înainte de introducerea elementelor speciale de 458 de milioane de euro (anul precedent: 702 de milioane de euro). Aceasta reprezintă o marjă EBIT înainte de introducerea elementelor speciale de 6,1 procente (anul precedent: 10,0 procente). Marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale mai slabă pentru perioada de raportare, a fost atribuită în primul rând costurilor de achiziții semnificativ mai mari, care au fost compensate doar parțial de ajustări ale prețurilor de vânzare. Scăderea veniturilor cauzate de pandemia din China a pus o presiune suplimentară asupra marjei EBIT. EBIT-ul pentru perioada de raportare a fost afectat negativ de 24 de milioane de euro, legate în principal, de măsurile structurale planificate.

„Al doilea trimestru al anului 2022 a fost unul remarcabil, nu doar din cauza lockdown-urilor care ne-au afectat în mod direct, în cel mai mare campus al nostru din Taicang. Am reușit să gestionăm în mod proactiv și prudent impactul costurilor, care au fost uneori considerabile, presiunea privind inflația în continuă creștere și tensiunile din lanțurile de aprovizionare. Suntem mai mult decât mulțumiți de rezultatele solide oferite de Schaeffler Group în acest mediu provocator”, a declarat Claus Bauer, CFO Schaeffler AG.

Automotive Technologies: aport puternic de comenzi
În primele șase luni, Divizia Automotive Technologies a generat venituri de 4.515 milioane de euro (anul precedent: 4.365 milioane de euro). Scăderea cu 1,0 procente la moneda constantă, se datorează în primul rând condițiilor dificile din sectorul auto, care a cunoscut o scădere a volumelor de producție. Perturbările din lanțurile globale de aprovizionare au crescut și mai mult volatilitatea comenzilor clienților. Aceste blocaje au fost atribuite în principal lipsei acute de semiconductori. Cauze adiționale au fost implicațiile războiului din Ucraina și ale pandemiei de coronavirus. Pe de altă parte, transferul costurilor de achiziție semnificativ crescute, a avut un efect pozitiv asupra dezvoltării vânzărilor.

Diviziile E-Mobility și Chassis Systems au continuat să-și extindă veniturile în aproape toate regiunile în perioada de raportare și au atins rate de creștere ajustate în funcție de moneda constantă de 13,0 și, respectiv, 19,0 procente. Această creștere a fost determinată în primul rând de lansările de produse.

În general, veniturile pentru perioada de raportare au depășit producția mondială de automobile, care a scăzut cu 1,8% în prima jumătate a anului 2022 ¹. Divizia Automotive Technologies a avut o performanță mai mare cu 0,8 procente. Într-un mediu volatil, volumul comenzilor primite în primele șase luni a crescut la un total de 6.6 miliarde de euro, mai mult decât în cei doi ani anteriori. Divizia E-Mobility a câștigat 3.2 miliarde de euro din aceste comenzi și, astfel, și-a atins deja obiectivul pentru întregul an 2022 în primele șase luni.

În primele șase luni ale anului 2022, divizia a generat un EBIT înainte de introducerea elementelor speciale de 91 milioane EUR (anul precedent: 360 milioane EUR). Marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale pentru aceeași perioadă a fost de 2,0 procente, cu mult sub nivelul puternic de 8,2 procente, din anul precedent. Scăderea s-a datorat în principal efectelor măsurilor luate pentru combaterea pandemiei corona din China, creșterilor abrupte ale costurilor de achiziție și comenzilor foarte volatile ale clienților.

Automotive Aftermarket crește veniturile la 969 milioane de euro
În primele șase luni, Divizia Automotive Aftermarket a generat vânzări de 969 de milioane de euro (anul precedent: 911 milioane de euro), ceea ce corespunde unei creșteri a vânzărilor ajustate în funcție de moneda constantă de 3,2 procente.

Această creștere a fost determinată, în principal, de ajustările prețurilor de vânzare pentru a transfera costurile crescute de achiziție. Alți factori determinanți ai acestei creșteri au fost creșterile de volum ajustate în funcție de moneda constantă de 11,9 procente în America și 24,1 procente în regiunea Asia/Pacific. Vânzările din regiunea Europa au scăzut ușor, cu 0,3 procente la moneda constantă. Principalul motiv al scăderii au fost vânzările semnificativ mai mici în subregiunea Europa Centrală și de Est, ca urmare a războiului din Ucraina. În schimb, vânzările au crescut în subregiunile Europa de Vest și Orientul Mijlociu și Africa.

Aceste evoluții au condus la un EBIT înainte de introducerea elementelor speciale de 126 de milioane de euro (anul precedent: 136 de milioane de euro). Aceasta corespunde unei marje EBIT înainte de introducerea elementelor speciale de 13,0 procente (anul precedent: 14,9 procente). Scăderea față de nivelul ridicat al anului anterior s-a datorat, în principal, unui efect pozitiv unic legat de o rambursare a cheltuielilor în trimestrul II 2021.

Divizia industrială: Creștere de 13.6 procente, ajustată la moneda constantă, în primele șase luni
Divizia industrială a generat vânzări de 2.065 milioane EUR în primele șase luni ale anului (anul precedent: 1.738 milioane EUR). Ajustate în funcție de moneda constantă, vânzările au crescut cu 13,6 procente.

Creșterea ajustată la moneda constantă a fost de 25,7 procente în regiunea Europa, 10,0 procente în regiunea America și 21,0 procente în Asia/Pacific. Pe lângă prețurile favorabile, această creștere a fost determinată în primul rând de creșterile volumelor la Distribuția Industrială și în clusterul sectorului de automatizare industrială din regiunea Europa. În plus, cererea mare în regiunile America și Asia/Pacific, în special în distribuția industrială, a contribuit și ea la creșterea vânzărilor. Pe de altă parte, veniturile din China au scăzut cu 4,6 procente ajustate la moneda constantă, din motive care includ o scădere a clusterului sectorului eolian.

În primele șase luni, Divizia Industrială a realizat un EBIT înainte de introducerea elementelor speciale de 241 milioane euro (anul precedent: 206 milioane euro). Marja EBIT înainte de introducerea elementelor speciale a fost de 11,7 procente, aproape constantă față de nivelul din anul anterior (anul precedent: 11,8 procente).

Fluxul de numerar liber afectat de plățile de restructurare
Scăderea fluxului de numerar liber înainte de intrări și ieșiri de numerar pentru primele șase luni până la -204 milioane de euro (anul precedent: 243 de milioane de euro), este atribuită, împreună cu câștigurile mai mici, creșterii capitalului de lucru și celor 204 milioane euro aferente plăților unice de restructurare. Creșterea capitalului de lucru se datorează în primul rând stocurilor și creanțelor mai mari. Fluxul de numerar liber generat a fost semnificativ mai mic decât în aceeași perioadă a anului precedent (243 milioane EUR).

Investițiile în imobilizări necorporale și în imobilizări corporale (Capex) au crescut la 331 milioane EUR (anul precedent: 268 milioane EUR), ceea ce corespunde unui coeficient de capital de 4,4 procente din vânzări (anul precedent: 3,8 procente). Datoria financiară netă a crescut la 2.552 milioane EUR la 30 iunie 2022 (31 decembrie 2021: 1.954 milioane EUR).

Profitul consolidat atribuibil acționarilor societății-mamă pentru primele șase luni a fost de 249 milioane euro (anul precedent: 463 milioane euro). Profitul consolidat înainte de introducerea elementelor speciale a fost de 265 milioane euro (anul precedent: 437 milioane euro). Câștigul pe acțiune preferențială este de 0,38 euro (anul precedent: 0,70 euro).

În 30 iunie 2022, Grupul avea 82.790 de angajați (31 decembrie 2021: 82.981).

Prognoza pentru 2022 a fost confirmată

În cadrul ședinței din 25 iulie 2022, Comitetul Executiv al Schaeffler AG a confirmat perspectiva din 9 mai 2022. Grupul Schaeffler anticipează că afacerile sale vor continua să fie caracterizate de incertitudini extraordinare în mediul macroeconomic și geopolitic, în special din cauza cursului războiului din Ucraina și a evoluției viitoare a pandemiei de coronavirus.

Transformarea Schaeffler Group a continuat constant
În cadrul Diviziei Tehnologii Auto, transformarea către electromobilitate a continuat cu succes în prima jumătate a anului 2022. La colocviul din iunie de la sediul diviziei din Bühl, furnizorul de automobile și industrie și-a prezentat puntea electrică 4 în 1 cu management termic integrat, precum și un motor electric, electronică de putere și angrenaje în transmisia osiilor. Într-o tranzacție finalizată în trimestrul al treilea, unitatea de business globală Lanțuri de Transmisie a Diviziei Automotive Technologies a fost vândută către fondul de capital privat Lenbach Equity Opportunities II.

În plus, în luna iunie, Schaeffler și Symbio, o companie de hidrogen deținută de Michelin și Faurecia, au semnat un acord pentru a forma un 50:50 Joint Venture pentru a produce plăci bipolare pentru celule de combustibil pentru soluții globale de mobilitate și energie. Începutul producției JV-ului, denumit Innoplate, este planificat pentru începutul anului 2024. Unitatea de producție va avea sediul în Haguenau, Franța, și va avea o capacitate inițială de 4 milioane de plăci bipolare pe an, având ca scop producerea anuală a aproximativ 50 de milioane de plăci bipolare la nivel global și angajarea a peste 120 de persoane până în 2030.

După ce și-a consolidat poziția Diviziei Industriale în robotică prin achiziția Melior Motion la începutul acestui an, Schaeffler a anunțat achiziția Ewellix în segmentul de automatizare industrială, care va extinde și mai mult prezența și mai mult amprenta tehnologiei liniare a diviziei.

Cu ocazia primei ediții Climate Action Day, desfășurată la nivel global în data de 22 iunie 2022, aproximativ 83.000 de angajați Schaeffler au dezvoltat peste 23.000 de idei pentru limitarea schimbărilor climatice în cadrul workshop-urilor organizate în toate locațiile Schaeffler din întreaga lume.

„Al doilea trimestru a fost unul deosebit de provocator. Încă o dată, Grupul Schaeffler a demonstrat că poate face față cu succes situațiilor dificile de mediu și de piață. Am continuat să implementăm în mod constant să implementăm transformarea noastră în al doilea trimestru”, a declarat Klaus Rosenfeld, CEO Schaeffler AG.

Fotografii ale Consiliului de Administrație pot fi accesate de aici:www.schaeffler.com/en/executive-board

¹ Sursă: IHS Markit (parte din S&P Global), Iulie 2022.

Declarații anticipative și proiecții
Anumite declarații din acest comunicat de presă sunt declarații anticipative. Prin natura lor, declarațiile prospective implică o serie de riscuri, incertitudini și ipoteze care ar putea face ca rezultatele sau evenimentele reale să difere semnificativ de cele exprimate sau implicate în declarațiile prospective. Aceste riscuri, incertitudini și ipoteze ar putea afecta negativ rezultatul și consecințele financiare ale planurilor și evenimentelor descrise aici. Nimeni nu își asumă nicio obligație de a actualiza sau revizui în mod public vreo declarație prospectivă, fie ca urmare a unor noi informații, evenimente viitoare sau altfel. Nu trebuie să vă bazați în mod nejustificat pe declarațiile prospective care vorbesc doar de la data acestui comunicat de presă. Declarațiile conținute în acest comunicat de presă cu privire la tendințele sau evenimentele trecute nu trebuie luate ca reprezentare că astfel de tendințe sau evenimente vor continua în viitor. Declarațiile de avertizare menționate mai sus ar trebui luate în considerare în legătură cu orice declarații anticipative ulterioare scrise sau orale pe care le-ar putea emite Schaeffler sau persoanele care acționează în numele său.

Editor: Schaeffler Romania S.R.L.
Țara de emitere: România

Descărcări

Comunicate de presă

Pachet (comunicat de presă + media)

Partajare pagină

Schaeffler aplică cookie-uri pentru asigurarea unei utilizări optime. Prin utilizarea în continuare a acestui website acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informații

Acceptare